Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Μια Αργεντινή, τέσσερις… Αργεντινοί!!

Ό,τι κι αν συμβεί, το φετινό Κόπα Αμέρικα θα ‘χει… άρωμα Αργεντινής! Είτε το πάρει η αλμπισελέστε, είτε κάποια απ’ τις άλλες τρεις ομάδες που έχουν… ιδιαίτερη σχέση με την χώρα του τάνγκο!

Μια Αργεντινή, τέσσερις… Αργεντινοί!
Πολλαπλή εκπροσώπηση έχει στο φετινό Κόπα Αμέρικα η Αργεντινή. Διότι δεν είναι μόνο η εθνική της που έχει περάσει στα ημιτελικά και παλεύει για το πρώτο μεγάλο τρόπαιό της μετά το 1993 (και 15ο στον θεσμό).

Είναι πως και οι υπόλοιπες τρεις ομάδες έχουν «άρωμα» αλμπισελέστε. Γιατί και η Χιλή και το Περού και η Παραγουάη προσπαθούν να… πιουν νερό, έχοντας στον πάγκο Αργεντινό κόουτς.

Κατά σειρά, λοιπόν, η οικοδέσποινα καθοδηγείται απ’ τον Σαμπάολι, η άλλοτε ομάδα του Σέρχιο Μαρκαριάν απ’ τον Γκαρέκα και οι Παραγουανοί (που χθες πέταξαν έξω τη Βραζιλία) απ’ τον Ντίαζ!

Κι αν σε αυτούς συνυπολογίσουμε το ότι στην τεχνική ηγεσία της δις παγκόσμιας πρωταθλήτριας βρίσκεται ο Τάτα Μαρτίνο (εξίσου απ’ την χώρα του τάνγκο), τότε για πρώτη φορά στην «γιορτή» της Λατινικής Αμερικής συναντάμε τέσσερις προπονητές, ίδιας εθνικότητας στην τετράδα του θεσμού!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: