Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Mπασκετικό ταξίδι πρώτης θέσης σε κρουαζιερόπλοιο ή... Τιτανικός!!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για τα δύο πρόσωπα των ντέρμπι ΠΑΟ- Ολυμπιακού που θα ακολουθήσουν. Πού μοιάζουν με εισιτήρια πρώτης θέσης σε κρουαζιερόπλοιο πρωτοποριακό- θαύμα ναυπηγικής, όμως ελλοχεύει ο κίνδυνος να μετατραπεί το ταξίδι σε... Τιτανικό! Είναι γεγονός πως με  το άκουσμα της είδησης πως ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό θα συγκρουστούν στο top 16 οι ώμοι ανασηκώθηκαν, οι δημοσιογράφοι μπασκετικοί κυρίως, βγήκαν από το λήθαργο, οι οπαδοί των ομάδων δραστηριοποιήθηκαν κυρίως στο ίντερνετ, το σάιτ μας, το φέισμπουκ και πάει λέγοντας. «Θα φάτε καλά», «καλώς τους πελάτες», «καλώς τα παιδιά», και πάει λέγοντας με διάφορα μηνύματα εκατέρωθεν. Οι μπασκετικοί δημοσιογράφοι, με τις θύμησες από παλιά ντέρμπι, θα ταξίδεψαν με το μυαλό στα παλιά, προσπαθώντας ίσως να βάλουν σε τάξη στο νου τους, τα νέα δεδομένα.
      Ίσως οι δύο καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη καλούνται για άλλη μία φορά να κρατήσουν ψηλά την ελληνική σημαία και την δική τους, του συλλόγου τους, δείχνοντας ότι όταν υπάρχει ντέρμπι ΠΑΟ- Ολυμπιακού, οποιοδήποτε άλλο μεγάλο ματς εκτός του ΝΒΑ, παραμένει στη σκιά του!
        Ντέρμπι- όμορφα, αλλά με... αγκάθια!
Τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες με τον πόλεμο ανακοινώσεων, κατηγοριών ή απαντήσεων μεταξύ των δύο ΚΑΕ, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα τέσσερα ματς που θα ακολουθήσουν σε πρώτη φάση, δηλαδή του Κυπέλλου, του  πρωταθλήματος και των δύο ευρωπαϊκών αγώνων, θα μοιάζουν με... «βόμβα». Και όσοι άρχισαν να κάνουν πρόωρα όνειρα, σκεπτόμενοι προφανώς το ποιοτικό μπάςκετ βλέποντας ρομαντικά τα πράγματα, είναι σαν να πέφτει χοντρό χαλάζι σε μία εξωτική παραλία με ψιλή άμμο, γαλάζια νερά και κοκοφοίνικες!
        Το κλίμα είχε χαλάσει από πέρυσι, παρά το γεγονός ότι οι Γιαννακόπουλος και Αγγελόπουλοι είχαν δώσει τα χέρια στο ΣΕΦ, με όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνος και συνέβησαν, αλλά και τις φήμες για ντόπινγκ που αποτέλεσαν το καυτό λάδι στη φωτιά!
         Τα όσα ακολούθησαν και οι φαρμακερές ατάκες του Γιαννακόπουλου στο συνδρομητικό κανάλι, δείχνουν ότι η φωτιά σιγόκαιγε και δεν έσβησε ποτέ.
          Ως επίλογο θέλω να προσθέσω ότι: αυτή τη στιγμή τα ντέρμπι που θα ακολουθήσουν μπορεί να μοιάζουν με ένα πλοίο, θαύμα ναυπηγικής, καθώς η ποιότητα των ομάδων, η ιστορία τους και το πάθος για νίκη που τις χαρακτηρίζει, μπορεί να ταξιδέψουν τον κόσμο σε ένα απίστευτο ταξίδι. Όμως, ίσως να μετατραπεί αυτή η σειρά των αγώνων και σε... Τιτανικό!
        Κι εκείνο το πλοίο εθεωρείτο αβύθιστο στην εποχή του, με πολλές καινοτομίες και θα μπορούσε να κάνει τα καλύτερα ταξίδια, όμως στο παρθενικό του ταξίδι από μία σειρά λαθών, βυθίστηκε στον ατλαντικό ωκεανό! Ποτέ δεν είναι αργά για τις δύο πλευρές, να λιώσουν το... παγόβουνο και να δουν την ουσία, το καθαυτό μπάσκετ!Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: