Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

«Τους κοιτάξαμε στα μάτια»

No 800785
Ο Γιώργος Δέδας μίλησε στον Arena FM 89,4 για την κατάσταση της ομάδας του ΠΑΟΚ μετά τα άσχημα αποτελέσματα και τον αποκλεισμό από το Eurocup, ενώ σχολίασε και το σύστημα διεξαγωγής της τελευταίας αγωνιστικής.
Ακόμα αναφέρθηκε στην απουσία του κόσμου από το γήπεδο, στο επόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα και στην πρόοδο των νεαρών παιδιών της ομάδας.
Αναλυτικά όσα είπε:
Για την κακή φόρμα στην οποία βρίσκεται η ομάδα μετά το καλό ξεκίνημα: «Ξεκινήσαμε πολύ καλά, με ενέργεια και φρεσκάδα, αλλά μετά για κάποιο λόγο χάσαμε αυτή τη φρεσκάδα με αποτέλεσμα να έρθουν οι ήττες. Εξήγηση δεν μπορώ να δώσω, αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι πως με το που γυρίσουμε από το ρεπό η ομάδα πρέπει να είναι όπως ήτανε. Να ξεκουραστεί σωματικά και πνευματικά για να επανέλθει και να παίζει όπως έπαιζε».
Για το αν παίζει ρόλο η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια: «Η κούραση πάντα παίζει ρόλο, αλλά δεν πιστεύω ότι αυτός είναι ο λόγος. Σίγουρα παίξαμε πολλές φορές δύο φορές σε δύο μέρες με ταξίδια… Αυτό κάνουν και άλλες ομάδες και το ξέραμε κατά μεγάλο ποσοστό ότι θα έχουμε κουραστικές εβδομάδες οπότε δεν το βλέπουμε σαν δικαιολογία, αλλά όντως σε αρκετές περιπτώσεις παίζει ρόλο. Πρέπει να δούμε τι κάναμε καλά τότε και τι δεν κάνουμε καλά τώρα για να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να παραμείνουμε σε ψηλά κλιμάκια στη βαθμολογία».
Για την απουσία του κόσμου από το γήπεδο: «Σίγουρα είναι ένα θέμα το οποίο συζητάμε, ειδικά και πέρσι όταν η ομάδα πήγαινε πολύ καλά έχοντας και ρεκόρ συγκομιδής νικών στην κανονική περίοδο… Από ένα σημείο και μετά δεν το συζητάμε, γιατί είναι η δουλειά μας ουσιαστικά και εμείς στο γήπεδο προσπαθούμε να παίζουμε για την ομάδα και μετά για τους εαυτούς μας. Έκκληση στον κόσμο έχουμε κάνει πολλές φορές και ο καθένας το αντιλαμβάνεται όπως θέλει… Πάντα υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι θα παίζουμε με κόσμο και στα ματς εκτός από αυτά με τον Άρη».
Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός έχει τον ημιτελικό κυπέλλου όπου πιστεύω θα σπαταλήσει ενέργεια, ψυχολογική και σωματική… Εμείς θα έχουμε τρεις μέρες να προετοιμαστούμε για τον αγώνα… Σίγουρα είναι δύσκολο παιχνίδι και οι βλέψεις μας δεν είναι να κερδίζουμε τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας, αλλά όπως κάναμε και πέρσι να του δημιουργήσουμε προβλήματα ώστε να τον αγχώσουμε και αν μπορούμε να καταφέρουμε κάτι».
Για την πορεία στο Eurocup: «Η ομάδα καλά έκανε και έπαιξε στο Eurocup… Είναι διοργάνωση με αίγλη και έχει ψηλό μπασκετικό επίπεδο. Η ομάδα τηρουμένων των αναλογιών έκανε πέντε νίκες και έμεινε εκτός, ενώ σε άλλου ομίλους με τόσες νίκες πέρασαν στην επόμενη φάση. Αυτό σημαίνει ότι ήμασταν σε δυνατό όμιλο, αλλά οι ομάδες που μας πέρασαν είχαν το κάτι παραπάνω. Αν εξαιρέσεις τα εκτός έδρας ματς με Άνκαρα και Νίζνι, όλα τα ματς τα κοιτάξαμε στα μάτια και παίξαμε πολύ καλά.
Για το αν η πρόκριση χάθηκε στον αγώνα με την Άνκαρα στο «παλατάκι»: «Σίγουρα ήταν ένα ματς που μας έφερε πίσω, αλλά μετά διορθώσαμε την κατάσταση. Κερδίσαμε μέσα στη Μπουντούσνοστ, κερδίσαμε με 10 πόντους με τη Χιμίκ.. Σίγουρα επηρέασε αλλά επειδή είχε πολλά ματς ακόμη δεν μας στέρησε αυτό το ματς την πρόκριση, είχαμε πολλές ευκαιρίες μετά και τις απωλέσαμε».
Για το αν ήξεραν το αποτέλεσμα της Άνκαρα και για το ότι τα παιχνίδια δεν έγιναν ίδια ώρα: «Πάντα το έκαναν αυτό… Δεν ξέρω γιατί δεν έγινε  τώρα… Πρέπει να γίνεται για να μην υπάρχει αδιαφορία. Θα είχαν κάποιο λόγο… Ξέραμε όμως ότι είναι δύσκολο να κερδίσει η Άλμπα μέσα στην Άνκαρα, οπότε το είχαμε συνειδητοποιήσει».
Για τους Κόνιαρη, Λιάπη και Κώττα: «Είναι τρία παιδιά που το τελευταίο διάστημα προπονούνται συστηματικά μαζί μας. Είναι και οι τρεις ενεργοί παίκτες του εφηβικού. Πιστεύω μόνο καλό θα τους κάνει να παίρνουν παραστάσεις. Θα τους βοηθήσει και στο εφηβικό πρωτάθλημα. Είναι ταλαντούχοι και με τον καιρό πρέπει να προσαρμοστούν και θα βοηθήσουν στο μέλλον».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: