Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Πυροτεχνήματα!!

Ο Κατσικάς (10΄) άνοιξε τον δρόμο για μια άνετη νίκη απέναντι στον Λεβαδειακό, όμως ο ΠΑΟΚ πήρε μπρος στο τελευταίο δεκάλεπτο και με γκολ των Τζιόλη και Αθανασιάδη θα κάνει ήσυχος Χριστούγεννα (3-0)

Πυροτεχνήματα
Με νίκη «έκλεισε» το 2013 ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε στην Τούμπα με σκορ 3-0 απέναντι στον Λεβαδειακό, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Παρά τα «θεμέλια» για μια άνετη νίκη που έβαλε ο «δικέφαλος του Βορρά» με το γκολ του Γιώργου Κατσικά στο 10’, η έλλειψη δημιουργικότητας και φαντασίας από την επίθεση, κράτησαν τους Βοιωτούς στο παιχνίδι μέχρι το 80΄. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του Στέφενς εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά κενά της ομάδας του Καραγεωργίου, που είχε βγει μπροστά και με τέρματα των Τζιόλη και Αθανασιάδη «κλείδωσαν» το τρίποντο.

Δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων για τέρμα του Ορτέγκα στο 80', που κακώς δεν μέτρησες λόγω υπόδειξης για οφσάιντ.

Στους 10 βαθμούς από την κορυφή και τον Ολυμπιακό παρέμεινε ο «δικέφαλος του Βορρά», που επέστρεψε στις νίκες έπειτα από την ισοπαλία στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο. Στους 17 παρέμεινε ο Λεβαδειακός, που συμπλήρωσε τρεις διαδοχικές ήττες και έμεινε κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.


Το ματς:



Προβάδισμα από νωρίς στο ματς ήθελε ο ΠΑΟΚ και, μάλιστα, το πέτυχε χωρίς να... χρειαστεί να ιδρώσει. Ο αμυντικός προσανατολισμός του Λεβαδειακού, που στεκόταν καλά στο ξεκίνημα, δεν... βγήκε στον Νίκο Καραγεωργίου καθώς είδε τον Γιώργο Κατσικά να παραβιάζει μόλις στο 10ο λεπτό την εστία του Στρατηλάτη με κεφαλιά και να βάζει δύσκολα στην ομάδα του.

Το γκολ από το ξεκίνημα της αναμέτρησης δεν έδειξε να βοηθάει τον «δικέφαλο του Βορρά», που έδειχνε μπλοκαρισμένος μεταξύ κέντρου και μεγάλη περιοχής, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δημιουργεί φάσεις. Αντίθετα, οι Βοιωτοί ήταν πιο απειλητικοί στις αντεπιθέσεις που επιχειρούσαν κυρίως με τους Ορτέγκα και Κάντζι. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με την ομάδα του Στέφενς να έχει καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά μόλις μία φορά μετά το γκολ που σημείωσε.

Πολύ πιο γρήγορο ρυθμό σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο είχε το δεύτερο 45λεπτο στο παιχνίδι. Από τη μία ο ΠΑΟΚ ήθελε να διπλασιάσει τα τέρματά του και από την άλλη ο Λεβαδειακός ήθελε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Η έλλειψη δημιουργικότητας στην επιθετική γραμμή της ομάδας του Στέφενς φάνηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, όπου και πάλι οι αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων έδειχναν να είναι πιο επικίνδυνες συγκριτικά με τις προσπάθειες του «δικέφαλου του Βορρά».

Με το πέρασμα των λεπτών ο ΠΑΟΚ άρχισε να βελτιώνεται επιθετικά και έβγαλε φάσεις προερχόμενες από σωστά οργανωμένες επιθέσεις. Ο Λεβαδειακός ανέβηκε πολύ στο γήπεδο και έψαξε το 1-1, όμως αυτό του κόστισε καθώς ο Λούκας έπειτα από εξαιρετικές επιθέσεις «μοίρασε» από μία ασίστ σε Τζιόλη και Αθανασιάδη για να διαμορφωθεί το τελικό 3-0.





Οι συνθέσεις:



ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Τζαβέλλας, Κατσικάς, Λαζάρ, Τζιόλης, Στοχ (Ολίσε), Λούκας (84’ Πόζογλου), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (63’ Βούκιτς)

Στον πάγκο: Γιακουμής, Σπυρόπουλος, Σκόνδρας, Κάτσε

Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου):
Στρατηλάτης, Σκέμπης, Γεωργίου, Σαγκουϊνέτι, Μαρτίνεζ (Καπό), Νικολακάκης, Πετράτζι, Λαμπρόπουλος, Κάντζι (85’ Ιωαννίδης), Ορτέγκα, Ροτζέριο (63’ Μάντζιος)

Στον πάγκο: Τσιντώντας, Γιάντσης, Μπούστο, Βασιλείου

Διαιτητής: Δ. Θάνος

Γήπεδο: ΤούμπαΠηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: