Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Μην τους… ξεγράφετε!

Στη σκιά του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στους «αιώνιους», Άρης και Πανιώνιος διεκδικούν απόψε στο «Nick Galis Hall» το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου.

Μην τους… ξεγράφετε
Όλοι μιλούν για το μεγάλο ματς Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Σχεδόν όλοι θεωρούν πως ο νικητής αυτού του αγώνα θα πάρει και το Κύπελλο. Κάνουν λάθος, ωστόσο, όσοι υποτιμούν δύο μεγάλες ομάδες, όπως ο Άρης και ο Πανιώνιος, που συγκρούονται απόψε (19:30, Δημόσια Τηλεόραση) στο «Nick Galis Hall» διεκδικώντας το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό που θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο.

Για τους «κίτρινους» και τη νεανική τους ομάδα μία παρουσία σε μεγάλο τελικό αποτελεί τεράστια πρόκληση. Στόχος δεν είναι άλλος από τη 13η παρουσία στον τελικό του θεσμού και πρώτη από το 2005, όταν είχαν ηττηθεί στο Ηράκλειο από τον Παναθηναϊκό. Εκτός μάχης από τους οκτάκις τροπαιούχους στη διοργάνωση είναι μόνο ο τραυματίας Νίκος Γκίκας, ενώ μεγάλο όπλο είναι ο κόσμος που θα κατακλύσει το γήπεδο. Ο Βαγγέλης Αγγέλου θα καθίσει πιθανότατα για τελευταία φορά στον πάγκο της ομάδας, καθώς όλα δείχνουν πως μετά το ματς θα επισημοποιηθεί η συμφωνία του με την Αναντολού Εφές.

Ο Πανιώνιος ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη με την αυτοπεποίθηση της ομάδας που βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου διεκδικεί την τέταρτη παρουσία της σε τελικό και μόλις πρώτη από το 1995, ενώ όλοι ονειρεύονται-αν και γνωρίζουν τις δυσκολίες πραγματοποίησης του ονείρου-την επανάληψη του θριάμβου του 1991. Η δίψα για πρόκριση φάνηκε από την παρουσία 500 φιλάθλων στη χθεσινή τελευταία προπόνηση της ομάδας. Κανονικά θα αγωνιστεί και ο Μάριος Μπατής, καθώς οι ενοχλήσεις που είχε στο ματς με την Μπίσονς δεν εμπνέουν ανησυχία.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες τέσσερις φορές στο Κύπελλο, τρεις για τα προημιτελικά και μία για τα ημιτελικά, με τον Άρη να μετρά τρεις προκρίσεις και τον Πανιώνιο μία. Σε επίπεδο Α1 και σε 53 αγώνες ο Πανιώνιος έχει επτά περισσότερες νίκες, με πιο πρόσφατη αυτή για τη φετινή σεζόν με 65-63 στις 10 Νοεμβρίου. Αναλυτικά η προϊστορία στο Κύπελλο:

Προημιτελικός – 12 Μαΐου 1982: Πανιώνιος – Άρης 80-89
Προημιτελικός – 10 Απριλίου 1985: Άρης – Πανιώνιος 97-83
Ημιτελικός – 30 Απριλίου 1988: Άρης – Πανιώνιος 90-75
Προημιτελικός – 19 Νοεμβρίου 2008: Άρης – Πανιώνιος 94-99

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Χριστοδούλου, Γκόντας και Φούφης. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: