Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Υπόκλιση στον κόσμο του Άρη από τον ξένο Τύπο

Τον γύρο του κόσμου έκανε το ιστορικό παιχνίδι του Άρη με την Μπόκα Τζούνιορς στο Κλεάνθης Βικελίδης την Τετάρτη 5 του Αυγούστου. Όλα τα ξένα M.M.E και κυρίως αυτά της Λατινικής Αμερικής αφιέρωσαν σελίδες για το φιλικό αυτό, αλλά πολύ περισσότερο για να… χωρέσουν όλες αυτές τις όμορφες εικόνες της καυτής ατμόσφαιρα του La Bombonera της Ευρώπης!
Στα ρεπορτάζ τους οι δημοσιογράφοι υποκλίθηκαν στον λαό του Άρη γι’ αυτό το φαντασμαγορικό θέαμα. Άπαντες μίλησαν και αναφέρθηκαν με πολύ κολακευτικά σχόλια. Κορυφαίο όλων πάντως ήταν το ρεπορτάζ της Αργεντίνικης “OLE”. Ήταν η μοναδική ίσως που διέφερε σε ότι αφορά τον τίτλο της. «Πετάξτε, πετάξτε κι’ άλλα χαρτάκια», ήταν χαρακτηριστικά ο τίτλος του δημοσιεύματος, την ίδια στιγμή που τα υπόλοιπα δεκάδες ρεπορτάζ είχαν εκτενέστερη αναφορά στο αγωνιστικό κομμάτι.
Μεταξύ άλλων το περιεχόμενο του ρεπορτάζ της “Ole”, αναφέρει: « Οι οπαδοί του Άρη δημιούργησαν μια θεαματική φιέστα με χιλιάδες κορδέλες και βεγγαλικά, όπως αυτές που συνηθίζουμε να βλέπουμε στο Μπομπονέρα. Οι πυροσβέστες της Θεσσαλονίκης είχαν το δύσκολο έργο να σβήσουν την… κόλαση. Οι οπαδοί αναλαμβάνουν να ντύσουν στα λευκά τον αγωνιστικό χώρο με χιλιάδες κορδέλες. Τα βεγγαλικά βάφουν κόκκινες τις κερκίδες και δίνουν δουλειά στους πυροσβέστες με τη φωτιά που ανάβουν. Ο «κύκλος της φωτιάς» είναι το θέαμα που αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν οι φανατικοί φίλοι του Άρη, όποτε η ομάδα βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Η ηγεσία των φανατικών, η πιο θορυβώδης πτέρυγα οπαδών είναι στο πέταλο, όπου κάθεται ο Super 3. Τραγουδούν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα (μα σε όλη τη διάρκεια!) και σε ορισμένα τραγούδια τους έχουν αντιγράψει την μελωδία εκείνων που ακούγονται στο Μπομπονέρα».Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: