Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Με Σερίφ Τιρασπόλ ο Ολυμπιακός, με Ατλέτικο Μαδρίτης ο Παναθηναϊκός


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο δρόμος του Ολυμπιακού για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ορθάνοικτος, την ώρα που αυτός του Παναθηναϊκού έχει μπροστά του το μεγαλύτερο εμπόδιο. Η Σερίφ Τιρασπόλ είναι ο αντίπαλος των «ερυθρόλευκων» στα πλέι οφ (πρώτο ματς στη Μολδαβία), όπως προέκυψε από την κλήρωση της Νιόν. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός καλείται να αποκλείσει την Ατλέτικο Μαδρίτης, με το πρώτο παιχνίδι να γίνει στο ΟΑΚΑ. Στις 18-19 Αυγούστου οι πρώτοι αγώνες, στις 25-26 του μήνα οι ρεβάνς.

Ο Ολυμπιακός είχε έτσι και αλλιώς εύκολο έργο, στο δικό του δρόμο των πρωταθλητών και του ήρθε και ίσως η πιο αδύναμη από τις? αδύναμες ομάδες του γκρουπ. Το ζευγάρι των «ερυθρόλευκων» βγήκε πρώτο-πρώτο και άρα δεν υπήρξε μεγάλη αγωνία. Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στη Μολδαβία, ενώ η ρεβάνς στο «Καραϊσκάκη».

Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός ήταν άτυχος. Ούτε Τιμισοάρα, ούτε Αντερλεχτ, ούτε Σέλτικ, οι οποίες βγήκαν πρώτες από την κλήρωση αλλά δεν «πήραν» τους «πράσινους». Εμεναν μόνο οι Φιορεντίνα και Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι Ιταλοί πήγαν στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και έτσι το «τριφύλλι», που βγήκε στο τελευταίο ζευγάρι, έπεσε πάνω στην παρέα των Αγουέρο, Φορλάν, Σιμάο, Μάξι Ροντρίγκεζ κλπ. Το πρώτο ματς θα γίνει στο ΟΑΚΑ και η ρεβάνς στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Από τα υπόλοιπα ζευγάρια, δεσπόζει το βρετανικό ντέρμπι ανάμεσα στην Σέλτικ και την Αρσεναλ, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει και η αναμέτρηση της Λιόν με την Αντερλεχτ. Οσο για τον ΑΠΟΕΛ, καλείται να αποκλείσει την Κοπεγχάγη.

Οι ακριβείς ημερομηνίες θα προκύψουν σε λίγες ώρες.

Οποια από τις δύο ομάδες αποκλειστεί, συνεχίζει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Αναλυτικά η κλήρωση των πλέι οφ (18/19 Αυγούστου - 25/26 Αυγούστου):

ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ
Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία) - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) - Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)
Βέντσπιλς (Λετονία) - Ζυρίχη (Ελβετία)
Κοπεγχάγη (Δανία) - ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)
Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία) - Ντεμπρετσένι (Ουγγαρία)

ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ
Λιόν (Γαλλία) - Αντερλεχτ (Βέλγιο)
Σέλτικ (Σκωτία) - Αρσεναλ (Αγγλία)
Τιμισοάρα (Ρουμανία) - Στουτγκάρδη (Γερμανία)
Σπόρτινγκ Λισσαβώνας (Πορτογαλία) - Φιορεντίνα (Ιταλία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: