Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

«Χρέη 15 εκατ. ο Σκόρδας»!!

No 730431
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης, Αντώνης Ζαμπέτας και αναφέρθηκε στη συνέλευση της ΚΜΑ, στα χρέη που ανέλαβε και άφησε η δική του διοίκηση, αλλά και στα χρέη του Λάμπρου Σκόρδα.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Λάμπρος Σκόρδας:
Για τις εναλλακτικές λύσεις στη διοίκηση της ΠΑΕ: “Υπήρχε η πρόταση του κ. Στεφανίδη για παράταση δέκα ημερών. Ενδεχομένως να ήθελε να κατεβάσει δικό του σχήμα, αλλά δεν μπόρεσε καν να το αποκαλύψει. Η πίεση του σώματος ήταν συγκεκριμένη, να βγει ο κ. Σκόρδας διοίκηση. Δεν υπήρχε εναλλακτική λύση, γι’ αυτό κι εγώ δεν πήγα κόντρα στο ρεύμα. Εγώ είμαι μόνος και δεν έχω τη δύναμη να κατέβω…”.
Για το ποσό των χρημάτων που χρειάζεται ο Άρης αυτή τη στιγμή: “Ο Άρης χρειάζεται ένα ποσό γύρω στα 2.000.000 ευρώ, αν και δε ξέρουμε τι ποσά άφησε ανείσπρακτα ο κ. Ηλιάδης. Δεν γνωρίζω πού θα βρεθεί ένα τέτοιο ποσό. Εγώ φεύγοντας από τη διοίκηση άφησα 1.500.000 ευρώ ανείσπρακτα για τον κ. Ψηφίδη, αλλά και τον κ. Σκόρδα.
Για το πώς πρόκειται να κινηθεί ο Λάμπρος Σκόρδας: “Δεν γνωρίζω τι έχει στο μυαλό του, πιστεύω πως θα προσπαθήσει να πάρει νέα διαταγή για το άρθρο 99 και  όχι να κάνει έφεση. Ίσως να προσπαθήσει να μην δώσει και χρήματα με την νέα διαταγή”.
Για την παρέμβαση του στη συνέλευση: “Η αίθουσα είχε μέσα  συνολικά χίλια άτομα. Έκανα παρέμβαση επί προσωπικού, επειδή η ΝΕΧΙΑ είπε πως ο μόνος που έβαλε λεφτά είναι ο κ. Παπαϊωάννου. Στη παρέμβαση μου αυτή όλοι συμφώνησαν μαζί μου. Γνωρίζω πολύ καλά πως γίνονται οι διακινήσεις χρημάτων και έβαζα τα χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ Άρης. Από το 2009 μέχρι και σήμερα δεn πήρα ένα ευρώ πίσω. Επιπλέον, είπα ότι πρέπει να έχει διοίκηση η ομάδα και δεn μπορεί να ζει στην αβεβαιότητα. Εγώ είπα να κάνουν διοίκηση ο κ. Σκόρδας με τον κ. Στεφανίδη  και να δεσμευτούν πως θα παραδώσουν την ομάδα μόλις βρεθούν χρήματα”.
Για την πιθανή παραίτηση του Στεφανίδη: “Μέσα στην ψυχολογική φόρτιση ο κ. Στεφανίδης και το επιτελείο του μπορεί να σκέφτηκαν διαφορετικά. Σήμερα πρέπει να έχει πιο καθαρό μυαλό και να μη θέλει να βάλει τον Άρη πάλι σε περιπέτειες και ψηφοφορίες. Δεν μπορεί να αφήσει την ΚΜΑ χωρίς διοίκηση”.
Για τα χρέη που παρέλαβε το 2009: “Ξέρω πολύ καλά τι παρέλαβα τον Νοέμβριο του 2009 και πως λογιστικοποιήθηκαν χρήματα στη δική μου χρήση, ενώ αφορούσαν προηγούμενες. Εγώ έδωσα στην εφορία 10.000.000 ευρώ και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς αυτό. Τα πραγματικά χρέη είναι 19.000.000,  χωρίς τα δεδουλευμένα που δεν θα πληρωθούν καθώς έχουν συμφωνήσει οι παίκτες. Αν βάλουμε κάτω τα χρέη που άφησε η δική μου διοίκηση είναι 500.000 με 1.000.000κ ευρώ. Ο κ. Σκόρδας έκανε τα υπόλοιπα 15 εκατομμύρια, αν αφαιρέσουμε και το άρθρο 44. Εγώ πλήρωσα το μεγαλύτερο μέρος των χρεών του Σκόρδα σε αιρετή διοίκηση και γι’ αυτό κατηγορούμαι! Για τα χρέη του! Το ελληνικό δημόσιο σιγοντάριζε όλη αυτή την ιστορία. Δεν είμαι άσχετος στα οικονομικά και αυτό φαίνεται από την επιχείρηση μου, που δεν χρωστάει τίποτα και σε κανέναν”.
Για την ευθύνη του συστήματος: “Την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει το σύστημα. Εγώ που πληρώνω 10.000.000 ευρώ πολεμάω για την ύπαρξη μου, ενώ άλλες ομάδες  παίζουν στην Ευρώπη, επειδή υποστηρίζονται από το σύστημα. Ξέρω για ομάδα που πήρε 1.870.000 ευρώ, με εγγυητή το δημόσιο. Αλλά αυτά φέρνει το σάπιο σύστημα. Αν μας δώσει και εμάς το δημόσιο δάνειο 2.000.000 ευρώ και σωθήκαμε.
Δεν θα κατηγορείτε μόνο τους παράγοντες, αλλά και το κράτος, που επιτρέπει αυτό το χάλι. Δεν υπάρχει ισότητα. Όταν θα μπουν στο ίδιο τραπέζι τα δεδομένα, τότε να κάνουμε τη σωστή σύγκριση. Αν ο Άρης συνέχιζε με τη πολιτική μου, σήμερα θα είχε εξυγιανθεί. Όταν, όμως, έγιναν συμβόλαια στον Κόκε και στο Νάτσο Γκαρσία με 800.000 ευρώ, φάνηκε πως δεν θα πάμε μπροστά. Μπήκαμε σ’ ένα τριπάκι άνισου ανταγωνισμού, χωρίς πολιτική στήριξη όπως άλλες ομάδες.
Τα λάθη δεν έγιναν από παραγοντική ασχετοσύνη, αλλά από προσωπικό εγωισμό πολλών παραγόντων όχι μόνο του Σκόρδα. Δεν είναι μόνο οι παράγοντες. Τον Νοέμβριο του 2009 ζητήσαμε να κάνουμε πρωτοδικείο και μας είπαν όλοι οι “σοφοί” πως στον Άρη δεν γίνεται αυτό. Ακόμη και η Ρεάλ Μαδρίτης χρωστάει 550.000.000 ευρώ. Το μοντέλο μου εμένα είναι το γερμανικό ποδόσφαιρο, όπου η ομάδα ελέγχεται κάθε τρεις μήνες και αν έχει άνοιγμα είναι υποχρεωμένη να το κλείσει μέχρι το επόμενο τρίμηνο”.
Για το διαφορετικά δεδομένα που επικρατούσαν παλαιότερα: ” Ο Άρης είναι ένα τεράστιο υπερωκεάνιο, που δεν βουλιάζει. Το 2009 υπήρχε μια άλλη Ελλάδα και τα έσοδα ήταν πολύ διαφορετικά. Ο Άρης έκανε έσοδα 15.000.000 ευρώ την περίοδο 2010-11 και πέρυσι έκανε 4.000.000 ευρώ.  Λείπουν, δηλαδή, σήμερα 11.000.000 ευρώ. Υπήρχαν άλλα δεδομένα”.
Για την ανάγκη να υπάρξει στήριξη τη δεδομένη στιγμή: “Πρέπει να στηριχθεί όποια διοίκηση υπάρχει αυτή τη στιγμή. Όταν ο γιος μου μεγαλώσει και με ρωτήσει γιατί δεν υπάρχει ο Άρης, θα πρέπει να του πω πως συμμετείχα και εγώ σε αυτό. Δεν γίνεται να το επιτρέψω αυτό. Πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να έχει μέλλον ο σύλλογος. Ο Άρης είναι στην εντατική και δεν πρέπει να μαλώνουμε για ποιος θα τον εγχειρίσει. Αν μπορούσαμε να κάνουμε μεταγραφές, θα έβαζαν κάποιοι  λεφτά. Όμως, στο εξωτερικό γνωρίζουν τι θα πει το ελληνικό ποδόσφαιρο και πόσο σάπιο είναι και δεν βάζουν τίποτα. Αν έρθει κάποιος και βάλει 1.500.000 θα το δούμε αλλιώς το θέμα. Εγώ προσωπικά ακόμα το ψάχνω.
Το πρώτο λιθαράκι είναι η νίκη στο σημερινό παιχνίδι. Πρέπει να πάμε όλοι στο γήπεδο και να στηρίξουμε τα παιδιά με θετική ενέργεια. Οι παίκτες δεν ευθύνονται σε τίποτα και πρέπει να τους στηρίξουμε όσο δεν πάει”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: