Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

«Οι διαιτητές επηρεάζουν…»

tsiolis
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννενα, Σάκης Τσιώλης. Ο έμπειρος τεχνικός σχολίασε την διαιτησία στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και στις αποφάσεις του Αρετόπουλου στην αναμέτρηση του ΠΑΣ με τον Ολυμπιακό. 
Αναλυτικά, όσα είπε ο Σάκης Τσιώλης:
Για την διαιτησία του Αρετόπουλου στο παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννενα με τον Ολυμπιακό:  ”Ο προπονητής πρέπει να ξέρει τα όρια του για να μη τιμωρηθεί. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό φάνηκε πως η διαιτησία του κ. Αρετόπουλου ήταν αρνητική για την ομάδα μου. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω, γιατί δεν θα βρίσκομαι στο πάγκο της ομάδας μου στην επόμενη αγωνιστική. Παρά τη κακή διαιτησία, η ομάδα μου ήταν αξιοπρεπέστατη και ήταν ίσως η μοναδική ομάδα που ‘πάλεψε’ φέτος με τον Ολυμπιακό. Η διαιτησία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο παιχνίδι. Ειδικότερα, το πέναλτι στο λεπτό που δόθηκε χάλασε ολόκληρο το πλάνο μας”.
Για την συμπεριφορά της διαιτησίας προς τις ομάδες της περιφέρειας: “Ανέκαθεν η επαρχία αντιμετωπίζεται αρνητικά. Η Πολιτεία πρέπει να κινηθεί προς την κατεύθυνση αυτή, ώστε η διαιτησία να αντιμετωπίζει τις ομάδες διαφορετικά. Οι διαιτητές επηρεάζουν πολύ το ελληνικό ποδόσφαιρο”.
Για την “βοήθεια” που δίνουν οι διαιτητές στον Ολυμπιακό: “Οι διαιτητές κάνουν κακό στον Ολυμπιακό, που τον βοηθάνε, γιατί πολλές φορές δεν τους έχει ανάγκη. Γιατί συμβαίνει αυτό; Πρέπει να ρωτήσουμε τους αρμόδιους. Ως προπονητής προετοιμάζω τους παίκτες να περιμένουν άδικες αποφάσεις και να μην διαμαρτύρονται”.
Για το κακό που κάνει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο ο “άτρωτος” Ολυμπιακός: “Η διαφορά των βαθμών από τον Ολυμπιακό κάνει κακό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε δυνατό  τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό, αλλά και την επαρχεία. Σε δέκα χρόνια αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση, θα αναρωτιόμαστε που βρισκόμαστε και που πάμε”.
Για την διαιτησία στον περσινό τελικό του κυπέλλου: “Στο τελικό είχα πει πως έγινε ένας ‘βιασμός’. Τι θα πείραζε αν έπαιρνε το κύπελλο ο Αστέρας και γιόρταζε ολόκληρη η Πελοπόννησος; Δεν θα χαλούσε η ιστορία του Ολυμπιακού, αν έχανε ένα κύπελλο. Θα πω κάτι για πρώτη φορά. Μετά τον τελικό, πήγα στη Καλαμάτα και ήρθαν δύο νεαροί φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Δάκρυσαν και μου ζήτησαν συγγνώμη για ότι έγινε! Τα δεδομένα δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε ούτε εμείς, ούτε οι δημοσιογράφοι. Μόνο η Πολιτεία ίσως μπορεί να επηρεάσει το άβατο της  ΕΠΟ και της ΟΥΕΦΑ”.
Για το παιχνίδι του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης: “Είναι πολύ δύσκολο για τον Άρη καθώς αντιμετωπίζει μια σωστά δομημένη ομάδα. Ο Άρης πρέπει να αφήσει πίσω ότι τον χωρίζει και να συσπειρωθεί. Τα πράγματα είναι δύσκολα και διαφορετικά σε σχέση με πέρυσι. Πρέπει να παλέψει στον δεύτερο γύρο για να σώσει τη χρονιά”.
Για τον τελευταίο αγώνα του πρώτου γύρου, που βρίσκει τον ΠΑΣ Γιάννενα αντιμέτωπο με τον Άρη: “Ο Άρης θα δώσει αγώνα επιβίωσης ενώ ο ΠΑΣ θα θέλει να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο την χρονιά. Θα είναι ένα δύσκολο και ιδιαίτερο παιχνίδι, αυτό της Δευτέρας (23/12)”.
Για την ατάκα του  Στέφενς πως “η σιωπή είναι χρυσός”: “Τα λεγόμενα του κ. Στέφενς είναι πολύ σωστά, έχει δίκιο. Δεν υπάρχει κάτι άλλο, που να μπορεί να κάνει ο προπονητής. Ο συνάδελφος είναι σε μια ισχυρή ομάδα, που πιθανόν μπορεί να πει και περισσότερα. Με πείραξε πολύ η κριτική, που μου γίνεται επειδή δήθεν δεν μιλάω για τη διαιτησία. Τι δύναμη, όμως, έχουν τα λόγια ενός προπονητής μιας ομάδας από την επαρχία; Θεωρώ πως κάνω την δουλειά μου όπως πρέπει”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: