Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Δεν ξεγράφουν τον Κουφό!!

Το κεφάλαιο «Κώστας Κουφός» δεν έχει κλείσει για την Εθνική και την ΕΟΚ, σύμφωνα με τη στήλη «Τρελός του Χωριού» στη SportDay. Οι προϋποθέσεις για να επιστρέψει ο ομογενής σέντερ.

Δεν ξεγράφουν τον Κουφό
Η απόφαση του Κώστα Κουφού να απέχει από τις υποχρεώσεις της Εθνικής λίγο πριν αρχίσει η προετοιμασία για το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας είχε προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια της ομοσπονδίας, του Φώτη Κατσικάρη και των Ελλήνων φιλάθλων. Κι επειδή ήταν το δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι που έβαζε την καριέρα του στο ΝΒΑ πάνω από το εθνόσημο, πολλοί έσπευσαν να μιλήσουν για ένα πρόωρο τέλος στην καριέρα του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι… Όπως αποκαλύπτει η στήλη «Τρελός του Χωριού» στη SportDay, η πόρτα για τον Κώστα Κουφό δεν έχει κλείσει οριστικά. Ο ίδιος ο παίκτης έχει δηλώσει πως θέλει να αγωνιστεί ξανά με τη γαλανόλευκη και η ομοσπονδία και ο Φώτης Κατσικάρης δείχνουν διάθεση να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στον ομογενή σέντερ, αρκεί φυσικά να δείξει… μεταμέλεια και να δεσμευτεί-χωρίς αυτή τη φορά να τα γυρίσει την τελευταία στιγμή-πως θα είναι παρών στην προετοιμασία για το Ευρωμπάσκετ του 2015.

Η ομοσπονδία βρίσκεται ήδη σε ανοικτή γραμμή με τους Γκρίζλις, όπου αγωνίζεται και ο Νικ Καλάθης, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τους υπόλοιπους ΝΒΑερ (Αντετοκούνμπο στους Μπακς και Παπανικολάου στους Ρόκετς), προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για να τους έχει το καλοκαίρι διαθέσιμους. Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται στους αμέσως προσεχείς μήνες να γίνει ταξίδι ανθρώπου της ΕΟΚ στις ΗΠΑ για να έχει απευθείας επαφή με τους ίδιους τους παίκτες και κυρίως τον Κώστα Κουφό. Άλλωστε πρόκειται για την πιο «επικίνδυνη» περίπτωση δεδομένου του… παρελθόντος του και για τον επιπλέον λόγο πως το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι free agent και σε αναζήτηση ομάδας.

Φέτος ο 25χρονος άσος, αν και με περιορισμένο χρόνο συμμετοχής λόγω της παρουσίας του φορμαρισμένου Μαρκ Γκασόλ, έχει κάνει αρκετές καλές εμφανίσεις στο Μέμφις. Σε 13 ματς και σε μόλις 14:21 κατά μέσο όρο στο παρκέ, έχει 4,2 πόντους (53,7% δίποντα, 73,3% βολές), 3,8 ριμπάουντ, 0,5 ασίστ, 0,4 κλεψίματα και 0,6 τάπες ανά αγώνα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: