Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Κάλλιο αργά παρά ποτέ!!

Όλα τα εισιτήρια «ρεζερβέ». Μετά την Ντόρτμουντ, η Άρσεναλ «κλείδωσε» θέση στους «16» χάρη στο 2-0 κόντρα στους Βεστφαλούς. Πήρε το ντέρμπι με την Γαλατά και την πρόκριση στο Europa η Άντερλεχτ (2-0).

Κάλλιο αργά παρά ποτέ!
Με εξαίρεση την 1η θέση, όλα κρίθηκαν στον 4ο όμιλο. Η Άρσεναλ «ζήλεψε» την Ντόρτμουντ, που είχε καθαρίσει εδώ και καιρό, την «χτύπησε» στο Λονδίνο με σκορ 2-0 και την ακολούθησε στους «16». «Έκλεισε» και η θέση του Europa με την Άντερλεχτ να παίρνει το ντέρμπι με την Γαλατασαράι στο Βέλγιο, 2-0.

Η βαθμολογία:


1.Ντόρτμουντ 12
2.Άρσεναλ 10
3.Άντερλεχτ 5
4.Γαλατασαράι 1

Άρσεναλ – Ντόρτμουντ (2-0)
(2’ Σανόγκο, 57’ Σάντσες)

Για τα δεδομένα της, είχε αργήσει να καθαρίσει την πρόκριση, όμως απέναντι στην Ντόρτμουντ πάτησε το γκάζι στο τέρμα και άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με τον Σανόγκο. Η Άρσεναλ είχε τον έλεγχο στο «Emirates», παρότι το παιχνίδι ήταν αρκετά ανοιχτό, αφού η ομάδα του Κλοπ έπαιζε απόλυτα ελεύθερα. Οι «κανονιέρηδες» παρότι είχαν κάποιες καλές φάσεις πριν το ημίχρονο δεν κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους και το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου 45λεπτου. Στο δεύτερο, η... δουλειά έγινε σε ιδανικό σημείο. Ο Αλέξις Σάντσες στο 57’ έκανε το 2-0 και κάπου εκεί κρίθηκαν όλα. Οι παίκτες του Βενγκέρ πάγωσαν τον ρυθμό και δεν άφησαν τους Γερμανούς να βρουν δίχτυα και να βάλουν φωτιά στο ματς. Έτσι, η Άρσεναλ κλείδωσε την πρόκριση και την τελευταία αγωνιστική έχει πιθανότητες να διεκδικήσει και την 1η θέση.

Άντερλεχτ – Γαλατασαράι 2-0
(44’, 86’ Μπεμπά)

Ντέρμπι με τα όλα του στο Βέλγιο, με την Άντερλεχτ να βγαίνει νικήτρια στη μάχη με την Γαλατασαράι. Οι γηπεδούχοι, έχοντας σύμμαχο και τους οπαδούς τους, πήραν τη νίκη και μαζί την πρόκριση στο Europa League μέσω της 3η θέσης. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Σανσέλ Μεμπά. Αν και αμυντικός ο 20χρονος Κονγκολέζος, πέτυχε από ένα γκολ στο φινάλε κάθε ημιχρόνου (44’ και 86’) και έσβησε τα όνειρα των παικτών του Πραντέλι για καλύτερο πλασάρισμα στις τελευταίες δύο αγωνιστικές του γκρουπ.

Η επόμενη (6η) αγωνιστική

Τρίτη 9/12, 21.45

Γαλατασαράι-Άρσεναλ
Ντόρτμουντ-Άντερλεχτ
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: