Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Πράσινο… πρόκρισης για «Γιούβε»!

Η… πρασινοφορούσα Γιουβέντους δεν γλίστρησε στο παγερό Μάλμε και με νίκη 2-0 βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στους «16» διεκδικώντας ακόμη και την πρωτιά στον όμιλο.

Πράσινο… πρόκρισης για «Γιούβε»
Στο παγωμένο Μάλμε και τον κακό αγωνιστικό του χώρο η Γιουβέντους δεν παραπάτησε. Με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, από Γιορέντε και Τέβες, «καθάρισε» με 2-0 τους πρωταθλητές Σουηδίας και της αρκεί ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Ατλέτικο στο Τορίνο για να προκριθεί στους «16» του Champions League. Με νίκη και… ανατροπή του 1-0 της Μαδρίτης τερματίζει πρώτη, ενώ μοναδικό σενάριο που την αφήνει εκτός είναι να ηττηθεί από τους «ροχιμπλάνκος» και ο Ολυμπιακός να νικήσει τη Μάλμε.

Η «Γηραιά Κυρία» πέταξε το πρώτο ημίχρονο στη Σουηδία δημιουργώντας ελάχιστες επικίνδυνες καταστάσεις για την αντίπαλη εστία και μοναδική ουσιαστική απειλή μια προσπάθεια του Μαρκίζιο που απέκρουσε ο Όλσεν. Ο παρ’ ολίγον σκόρερ έγινε τροφοδότης για το πρώτο γκολ, καθώς στο 49’ βρήκε τον Γιορέντε αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, ο Ισπανός φορ προχώρησε, πέρασε τον αντίπαλο γκολκίπερ και άνοιξε το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι δεν απειλήθηκαν στη συνέχεια κι έδειξαν να βολεύονται με το 1-0, αλλά έφτασαν στην ασφάλεια του δεύτερου γκολ λίγο πριν το τέλος. Δευτερόλεπτα αφότου ο Μοράτα σημάδεψε από κοντά το δοκάρι, ο ίδιος κέρδισε μια μονομαχία και ο Πογκμπά σέρβιρε στον Τέβες που με όμορφο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Πριν γίνει η σέντρα, ο Γιόχανσον αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα επειδή ορθώς διαμαρτυρήθηκε για επιθετικό φάουλ του Μοράτα.

Μάλμε (Χαρέιντε): Όλσεν, Τίνερχολμ (85’ Ράκιπ), Χελάντερ, Ρικαρντίνιο, Γιόχανσον, Χάλστι, Έρικσον, Αντού, Φόρσμπεργκ, Ρόσενμπεργκ, Κίσε Τέλιν (70’ Τσιμπίτσκι).

Γιουβέντους (Αλέγκρι): Μπουφόν, Κιελίνι, Μπονούτσι, Παντοΐν, Λιχτστάινερ, Μαρκίζιο (84’ Περέιρα), Πογκμπά, Πίρλο, Βιδάλ, Τέβες, Γιορέντε (72’ Μοράτα).

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία).

Βαθμολογία
1. Ατλέτικο 12 (14-3)
2. Γιουβέντους 9 (7-4)
3. Ολυμπιακός 6 (6-11)
4. Μάλμε 3 (2-11)

Τελευταία αγωνιστική (9/12)
Ολυμπιακός-Μάλμε
Γιουβέντους-Ατλέτικο
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: