Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Έπιασε Ραούλ, έσωσε… Λίβερπουλ!!

Γκολ ιστορικής -αλλά και διπλής- σημασίας πέτυχε ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος έπιασε τον Ραούλ (1-0 η Ρεάλ τη Βασιλεία) κι έδωσε… χείρα βοηθείας στην ασόβαρη Λίβερπουλ (2-2 με τη Λουντογκόρετς).

Έπιασε Ραούλ, έσωσε… Λίβερπουλ!
Για τη Ρεάλ δε σήμαινε τίποτα παραπάνω από μια ακόμα νίκη στο Champions League. Έστω απ’ την πέμπτη συνεχόμενη στη φετινή διοργάνωση.

Για τον ίδιο τον Κριστιάνο Ρονάλντο όμως και τη… Λίβερπουλ, το γκολ που πέτυχε ο Πορτογάλος επί της Βασιλείας ήταν χρυσάφι!

Με το πλασέ στην κενή εστία (έπειτα από φοβερό σόλο του Μπενζεμά) ο ηγέτης των Μαδριλένων έφτασε τον… πρώην ηγέτη τους, Ραούλ, στα 71 γκολ και παρέμεινε στο κατόπι του Μέσι για την πρώτη θέση των σκόρερ. Πέρα όμως από το ότι σφράγισε οριστικά την πρωτιά της «βασίλισσας» στον όμιλο (με το τελικό 1-0), ενδέχεται να παίξει σοβαρό ρόλο και στο ποιος θα προκριθεί μαζί της απ’ αυτόν.

Διότι η Λίβερπουλ έβγαλε χαρακτήρα στη Βουλγαρία με τη Λουντογκόρετς. Παρόλο που έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ -με πλασέ του Άμπαλο έπειτα από ασταθή απόκρουση του Μινιολέ- κατάφερε να γυρίσει πριν το ημίχρονο το παιχνίδι (με πεισματάρικο γκολ του Λάμπερτ και κοντινό πλασέ του Χέντερσον).

Δεν μπόρεσε όμως ούτε αυτή τη φορά να πανηγυρίσει τη νίκη, καθώς ο Τερζίεφ (με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στο 88’) της πήρε την μπουκιά απ’ το στόμα γράφοντας το 2-2. Κάτι που δεν αποδείχθηκε αυτοκτονία -μονάχα εξαιτίας του γκολ του Ρονάλντο.

Κι αυτό επειδή η νίκη της Ρεάλ κράτησε τη Βασιλεία σε απόσταση δυο βαθμών από τους «κόκκινους». Και τους έστειλε να ψάχνουν μια απλή νίκη στον μεταξύ τους «τελικό» την τελευταία αγωνιστική στο «Άνφιλντ» και όχι μια επικράτησε με δυο γκολ διαφορά, όπως θα συνέβαινε αν οι Ελβετοί τσιμπούσαν έστω έναν πόντο.


Τα αποτελέσματα της Τετάρτης

Λουντογκόρετς-Λίβερπουλ 2-2
(3’ Άμπαλο, 88’ Τερζίεφ - 8’ Λάμπερτ, 37’ Χέντερσον)

Βασιλεία-Ρεάλ Μαδρίτης 0-1
(35’ Ρονάλντο)


Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

Ρεάλ 15 (12-2)
Βασιλεία 6 (6-7)
Λίβερπουλ 4 (4-8)
Λουντογκόρετς 4 (5-10)

Η τελευταία αγωνιστική (9/12)

Λίβερπουλ-Βασιλεία
Ρεάλ-Λουντογκόρετς *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: