Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Δερμιτζάκης: «Είμαστε άξιοι για την πρόκριση»

Δερμιτζάκης: «Είμαστε άξιοι για την πρόκριση»

Ικανοποιημένος τόσο από την προσπάθεια των παικτών του, όσο και από το αποτέλεσμα εμφανίστηκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Παύλος Δερμιτζάκης. Ο έλληνας τεχνικός τόνισε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί πραγματικά δείξαμε ότι είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως. Είχαμε πάθος, συγκέντρωση, πειθαρχία, ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στην τακτική μας. Ήμασταν πολύ καλά ενημερωμένοι για τον αντίπαλο και για αυτό το λόγο διαφοροποιήσαμε όχι την τακτική μας αλλά το πλάνο και προσπαθήσαμε να κάνουμε την ομάδα πιο επιθετικογενή και να πιέσουμε από το πρώτο λεπτό για να μπορέσουμε να πετύχουμε κάποιο γκολ ή περισσότερα, ώστε να μας δώσει τη δυνατότητα καλύτερης διαχείρισης στο δεύτερο παιχνίδι. Θα έλεγα ότι όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά, πιέσαμε τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο το δικό τους, κλέβαμε την μπάλα και βγαίναμε μπροστά σε επιθέσεις και κάναμε τρεις ευκαιρίες και ένα γκολ, που δείχνει την ανωτερότητα που είχαμε στο πρώτο μέρος. Αλλά και από την άλλη και η αμυντική μας τακτική, γιατί μας ενδιέφερε πολύ το μηδέν, ήταν άριστη. Στο δεύτερο ημίχρονο διαφοροποιήσαμε από πλευράς πίεσης την τακτική. Τους δώσαμε λίγο περισσότερο χώρο, δυστυχώς δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε το πλάνο που είχαμε για το παιχνίδι, γιατί θα έλεγα ότι η αποβολή ήταν καταλύτης σε όλο αυτό που είχαμε στήσει. Θεωρώ ότι η αποβολή ήταν τραβηγμένη, ήταν φυσιολογικό ο αντίπαλος να μας πιέσει, πρώτον γιατί είχε αριθμητική υπεροχή και κατά δεύτερο γιατί έχανε με 1-0. Εμείς από την άλλη προσπαθήσαμε να ελέγξουμε την άμυνά μας με περισσότερους παίκτες πίσω από την μπάλα, να είναι κοντά οι ζώνες και οι αποστάσεις μεταξύ των παικτών και με τις αλλαγές που κάναμε τα παιδιά μπήκανε και προσέφεραν το μάξιμουμ. Καταφέραμε να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα με τριάντα λεπτά μειονέκτημα αριθμητικό και θα μπορούσαμε κάλλιστα σε μια επίθεση να πετυχαίναμε και το δεύτερο γκολ, που θα μας έδινε καλύτερες προϋποθέσεις. Ήταν φυσιολογικό ο αντίπαλος να μας πιέσει και να χάσει ευκαιρίες, αλλά θεωρώ το αποτέλεσμα δίκαιο. Τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, έχουμε άλλο ένα στην Κωνσταντινούπολη, θα προσπαθήσουμε να ετοιμαστούμε όσο γίνεται καλύτερα πάνω στη διαχείριση του αποτελέσματος και να ζητήσουμε την πρόκριση. Ξέρουμε ότι το παιχνίδι είναι πάρα πολύ δύσκολο. Η Φενέρ έδειξε ότι είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά νομίζω ότι κι εμείς είμαστε άξιοι για την πρόκριση αρκεί να δουλέψουμε όπως σήμερα έτσι και στην Κωνσταντινούπολη.

Για το γεγονός ότι η ομάδα του παρότι δημιούργησε ευκαιρίες δεν πέτυχε περισσότερα από ένα γκολ είπε: «Όλα παίζουν το ρόλο τους, το γκολ είναι και θέμα ικανότητας και τύχης. Απλά, εγώ ως προπονητής θα στεναχωριόμουν αν δεν δημιουργούσαμε προϋποθέσεις για ευκαιρίες. Πιστεύω ότι μέσα από τη δουλειά οι περισσότερες ευκαιρίες να καταλήγουν σε γκολ».

Σε ερώτηση για «παθητική στάση» που κράτησε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος, ο κ. Δερμιτζάκης απάντησε: «Δε συμφωνώ ότι ο ΠΑΟΚ έπαιζε παθητικό ποδόσφαιρο. Έπαιζε βάσει μιας φιλοσοφίας και μιας λογικής, ανάλογα με κάποια χαρακτηριστικά των παικτών του. Από την πρώτη μέρα είπα ότι θα προσπαθήσω να βάλω την πινελιά μου στην ομάδα. Μου αρέσει το επιθετικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο, να το ευχαριστιέται ο κόσμος, αλλά μου αρέσει και το μηδέν στην άμυνα, δεν είναι εύκολο, δε συμβαδίζει, αλλά μέσα από τη δουλειά μπορούμε να δημιουργούμε αυτές τις προϋποθέσεις, να παίζουμε δηλαδή καλό ποδόσφαιρο και να κρατάμε και το μηδέν πίσω».

Για την αλλαγή του Σαλπιγγίδη με τον Παπάζογλου εξήγησε: «Όταν μπήκε σαν αλλαγή ο Παπάζογλου στόχος ήταν να κρατήσει την μπάλα μπροστά και να πιέσει, να κυνηγήσει τη φάση -όπως τον παρότρυνα- για να βάλει γκολ. Το ότι βρέθηκε εκεί εμένα με ευχαριστεί είμαι σίγουρος ότι είναι αθλητής που έχει ικανότητα και στο σκοράρισμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: