Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Στοιχειωμένο ρεκόρ κυνηγάει ο Ντρογκμπά


Ενα ρεκόρ που κρατάει πολλά χρόνια, συγκεκριμένα 64, "κυνηγάει" να "σπάσει" ο Ντιντιέρ Ντρογκμπά στον αυριανό εκτός έδρας αγώνα της Τσέλσι με τη Γουίγκαν. Ο Ιβοριανός στράικερ των "μπλε" θα προσπαθήσει να πετύχει το τρίτο διαδοχικό χατ τρικ (τα άλλα δύο πέτυχε, στον τελευταίο αγώνα του περσινού πρωταθλήματος με τη Γουίγκαν στο επιβλητικό 8-0 και το επόμενο στο ματς της 1ης αγωνιστικής με τη Γουέστ Μπρομ, στο νικηφόρο 6-0).

Ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που πέτυχε τρία τέρματα σε τρεις συνεχόμενους αγώνες ήταν ο Τζακ Μπάλμερ της Λίβερπουλ το 1946. Οι δύο προηγούμενοι ήταν ο άσος της Τότεναμ, Φρανκ Οσμπορν το 1925 και ο Τομ Τζένιγκς της Λιντς ένα χρόνο αργότερα. Μετα τρία γκολ που πέτυχε ο 32χρονος στράικερ στο ματς της πρεμιέρας στο "Στάμφορντ Μπριτζ" (δεύτερο συνεχόμενο χατ τρικ) ξεπέρασε τον Τζίμι Γκριβς που είχε 132 γκολ με την φανέλα της Τσέλσι, όντας ο έκτος κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου.

"Δεν ήξερα (σ.σ. για το ρεκόρ) αλλά πραγματικά νιώθω πολύ όμορφα", τόνισε ο Ντρογκμπά στην ιστοσελίδα του συλλόγου και πρόσθεσε: "Εχω τονίσει στο παρελθόν ότι θέλω να γράψω ιστορία με την Τσέλσι και με το να βρίσκομαι μεταξύ αυτών των σπουδαίων παικτών νομίζω ότι το έχω επιτύχει. Αλλά, δεν θέλω να σταματήσω εδώ, θέλω το όνομά μου να ανέβει όσο πιο ψηλά γίνεται".

Οι Μπόμπι Τάμπλινγκ (202 γκολ), Κέρι Ντίξον (193), Φρανκ Λάμπαρντ (158), Ρόι Μπέντλι και Πίτερ Οσγκουντ (150) βρίσκονται μπροστά από τον Ιβοριανό άσο, που έχει φτάσει τα 134 τέρματα με την φανέλα των "μπλε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: