Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Κοντά στο 2ο κάζο σε τρεις σεζόν οι Άγγλοι!!

Αν η Μάντσεστερ Σίτι, δεν ανατρέψει την κατάσταση απέναντι στην Μπαρτσελόνα, η Αγγλία θα μείνει για 2η φορά σε 3 σεζόν δίχως ομάδα στα προημιτελικά του Champions League.

Κοντά στο 2ο κάζο σε τρεις σεζόν οι Άγγλοι
Kι από εκεί που οι αγγλικές ομάδες μέχρι το 2010-2011, έφταναν περίπατο μέχρι τα προημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης, το πρωτάθλημα της Premier League, κινδυνεύει να μείνει για δεύτερη φορά, μέσα στις τρεις τελευταίες σεζόν, δίχως εκπρόσωπο στην οκτάδα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτή η σταδιακή μείωση της δυναμικής των αγγλικών ομάδων είχε αρχίσει να διαφαίνεται από την περίοδο 2011-2012 όταν μόνο η Τσέλσι, που ωστόσο πήγε μέχρι το Μόναχο και πήρε το τρόπαιο, εκπροσώπησε την Αγγλία στον κορυφαίο θεσμό.

Το 2012-2013, για πρώτη φορά από το 1996-97, απ’ όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αρχικά και μετά πολλές αγγλικές ομάδες βρίσκονταν τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά, ήρθε το πρώτο κάζο για τους συλλόγους της Premier League. Βέβαια εκείνη τη σεζόν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε δύσκολο έργο απέναντι στην Ρεάλ, ενώ η Άρσεναλ άγγιξε το…θαύμα όπως και την Τρίτη το βράδυ, κόντρα στη Μπάγερν παρά το 3-1 του πρώτου ματς με το 2-0 στο Μόναχο. Οι δύο αγγλικοί σύλλογοι δεν ήταν φαβορί.

Πέρσι Μάντσεστερ και Τσέλσι, αναστήλωσαν κάπως το αγγλικό γόητρο με την ταυτόχρονη παρουσία στα προημιτελικά, με τους Λονδρέζους να πηγαίνουν στην 4άδα. Όμως το φετινό διαφαίνεται ως χειρότερο κάζο για τους Άγγλους από αυτό του 2012-2013, μιας και αυτή τη φορά είχαν 3 ομάδες στους «16» και πιθανότατα, αν η Σίτι δεν κάνει την ανατροπή με την Μπάρτσα, δεν θα έχουν κανέναν εκπρόσωπο. Μπορεί οι «πολίτες» να μην ήταν το φαβορί στο ζευγάρι με την Μπαρτσελόνα, σίγουρα όμως ήταν η Άρσεναλ με τη Μονακό, αλλά και η Τσέλσι σε μικρότερο βαθμό, απέναντι στην Παρί. Η φετινή αποτυχία των Άγγλων, αν δεν τα καταφέρουν οι «σίτιζενς» θα κάνει μεγαλύτερο κρότο από αυτή του 2012-2013. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: