Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Απάντησε στον Γωγάκο ο ΑΣ ΠΑΟΚ!!

Με μια σκληρή ανακοίνωση, ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ αναφέρει πως ούτε σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων είναι ο ΑΣ, ούτε φορολογική ασυλία έχει, όπως είχε αναφέρει πρόσφατα ο πρώην πρόεδρος του Γ.Σ. Ηρακλή, Κώστας Γωγάκος.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
«Με αφορμή δηλώσεις του πρώην προέδρου του Γ.Σ.Ηρακλής κ.Γωγάκο περί υπαγωγής του Α.Σ.ΠΑΟΚ σε πρόγραμμα «προστασίας μαρτύρων» και φορολογική ασυλία απαντάμε τα κάτωθι:
α. Σε κανένα πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων δεν έχει υπαχθεί ο Α.Σ.ΠΑΟΚ , εφόσον άλλωστε δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από το ισχύον φορολογικό δίκαιο, σχετική επιβεβαίωση από την αρμόδια αρχή, ΣΔΟΕ κλπ.
β. Ακόμη και στην υποθετική περίπτωση που ίσχυε κάτι τέτοιο, αυτό θα το γνώριζε ο ΠΑΟΚ και η φορολογική αρχή και όχι οποιοσδήποτε τρίτος (Γωγάκος), εάν το γνώριζε κάποιος  τι πρόγραμμα προστασίας θα ήταν;
γ. Αν η αναφορά έγινε για στοιχεία που ζητήθηκαν από την Ελεγκτική αρχή και αφορούν ποσά που εισέπραξε ο ΠΑΟΚ για χορηγίες , διαφημίσεις κλπ. και αφορούν τον ίδιο και μόνο, ο ΠΑΟΚ είχε την υποχρέωση να απαντήσει και τα στοιχεία αφορούν τον ίδιο και κανέναν άλλο. Καμία αναφορά δεν γίνεται από τον ΠΑΟΚ για στοιχεία άλλου Σωματείου.
- Οποιαδήποτε επεξεργασία , μπορεί να έγινε από τις αρμόδιες αρχές , αυτή αφορά  αποκλειστικά και μόνο αυτές και ουδεμία ανάμειξη είχε ο ΠΑΟΚ , ο οποίος προφανώς δεν ευθύνεται για το αν τα δικά του στοιχεία θεωρούνται ειλικρινή και αξιόπιστα , και μέτρο σύγκρισης.
δ. Όσον αφορά την φορολογική ασυλία, ο ΠΑΟΚ ελέγχθηκε το 2006 και για μία δεκαετία πίσω και ουδέν μεμπτό υπήρχε.
Προφανώς η χρονική απόσταση τριών χρόνων μέχρι το 2010 (οικονομικά έτη 2007,2008 και 2009) δεν είναι άξιες αναφοράς για υποψία φορολογικής ασυλίας για ένα Σωματείο – οργανισμό – επιχείρηση, η οποία έως τώρα όποτε ελέγχθηκε ευρέθη απολύτως καθαρή.
Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ δεν θα βρεθεί και υπόλογος   για την καθαρότητα των συναλλαγών του η οποία του στέρησε τίτλους , αφού δεν δημιούργησε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού υπέρ του και κατά των αντιπάλων του.
-Κατά τα λοιπά το λόγο έχει η νομική υπηρεσία του Σωματείου η οποία θα αξιολογήσει τα λεχθέντα , αλλά και τον τρόπο αναπαραγωγής τους από διάφορα οπαδικά sites και ραδιοφωνικούς παραγωγούς.
ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: