Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

«Εχει εντυπωσιακό τρόπο σκέψης» (audio)

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Γιώτης Σταματόπουλος. Ο πρώην συνεργάτης του Γιώργου Γεωργιάδη  και νυν βοηθός προπονητή στη Φορτούνα Ντίσελντορφ μίλησε για τον ΠΑΟΚ και για την συνεργασία που είχε με τον Γεωργιάδη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πώς πάνε τα πράγματα  στη Φορτούνα: «Χτες είχαμε ένα δύσκολο ματς στην Λειψία αν παίρναμε το τρίποντο θα μπαίναμε γερά στο παιχνίδι της ανόδου και θα μαχόμασταν για τις θέσεις που οδηγούν στην Μπουντεσλίγκα. Ωστόσο θα παλέψουμε μέχρι το τέλος προκειμένου να κλείσουμε καλά την χρονιά».

Για το αν έχει απογοητευτεί ο κόσμος από αυτή την ήττα: Έχουμε πολύ κόσμο, κατά μέσο όρο στα εντός έδρας παιχνίδια μας έχουμε τριάντα χιλιάδες φιλάθλους. Στα εκτός έδρας πάλι μας ακολουθούν οι οπαδοί μας έχουμε την συμπαράσταση από 6-7 χιλιάδες κόσμο και εκεί».
 
Στο ερώτημα γιατί τα παιδιά από την Ελλάδα που έρχονται να παίξουν στην Γερμανία δεν μπορούν να σταθούν είπε: «Δεν συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λέτε. Για παράδειγμα ο Στέλιος Μαλεζάς  πήγε που καλά όσο έπαιζε, αλλά ένας τραυματισμός τον άφησε πίσω. Βλέπουμε παίκτες να μένουν σε αυτό επίπεδο όπως είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που έχει πετύχει και παλαιότερα Γκέκας. Ο Γιαννιώτας στο ξεκίνημα  της προετοιμασίας είχε 2-3 τραυματισμούς που τον άφησαν αρκετά πίσω, όμως υπάρχουν αρκετοί Έλληνες που αν έρθουν θα πετύχουν σε αυτό το πρωτάθλημα γιατί έχουν ικανότητες που τους αρκούν».

Για την τρίτη θητεία του Γεωργιάδη στο ΠΑΟΚ και πόσο δύσκολο είναι να αναλαμβάνει μια ομάδα στο τέλος του πρωταθλήματος: «Είναι μια περίπτωση σίγουρα δύσκολη. Όταν γίνεται αλλαγή προπονητή κάτι δεν πάει καλά ή  υπάρχουν προβλήματα. Νομίζω ότι δυο φορές τα κατάφερε πολύ καλά, εντόπισε τα προβλήματα που υπήρχαν και έδεσε την ομάδα. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος αυτήν την περίοδο, ειδικά για μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ που έχει στόχο να πάει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Πέρυσι όταν το έζησα και εγώ κατάλαβα ότι έχει έναν εντυπωσιακό τρόπο σκέψης και θεωρώ πως είναι από τους κορυφαίους Έλληνες προπονητές με τεράστια προσωπικότητα. Άλλωστε έχει  δείξει τα δείγματα της ικανότητάς του και στις μικρές εθνικές ομάδες και για να χρειάζεται σε τέτοιες δύσκολες στιγμές σημαίνει πως έχει ταλέντο και πιστεύω πως θα ακολουθήσει άξια καριέρα ως προπονητής».

 
Για τον λόγο που δεν έδωσαν στον Γεωργιάδη την ευκαιρία να ξεκινήσει με την ομάδα από την αρχή: «Θεωρώ πως θα ήταν η ευκαιρία του αλλά θα ήταν και ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να τον εμπιστευτεί ώστε να δει ποιο είναι το πλάνο του και να τον στηρίξει και ίσως δούμε κάτι καλό. Ο Γεωργιάδης έχει δείξει ότι μπορεί να χειριστεί και μεγάλους παίκτες όπως ο Στοχ, ο Νατχο και Κατσουράνης. Ο κόσμος αναζητά τα μεγάλα ονόματα προπονητών από την Ευρώπη για να πάει στο αεροδρόμιο. Από την μια είναι καλό να έρχονται τέτοιοι άνθρωποι αλλά νομίζω για τον ΠΑΟΚ ίσως έφτασε η στιγμή να εμπιστευτεί έναν προπονητή νεαρό που έχει βγει από την ομάδα του και δυο φορές έχει σηκώσει το βάρος να την καθοδηγήσει πρώτη στα πλει οφ. Υπάρχουν παραδείγματα τέτοια και στην Ελλάδα όπως είναι ο Αναστασίου και ο Παναθηναϊκός δικαιώθηκε με την εμπιστοσύνη που του έδειξε. Αν το κάνει μπορεί να δικαιωθεί και ο ΠΑΟΚ. Τέτοιο παράδειγμα προπονητή από την Ευρώπη είναι και ο Σιμεόνε. Η Ατλέτικο Μαδρίτης  τον εμπιστεύτηκε και τώρα είναι από τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας».
 
Για το τι φταίει και έχουμε λάθος τρόπο σκέψης στην Ελλάδα: «Όλες οι πλευρές που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο αν αλλάξουν δυο πράγματα στον τρόπο σκέψης τους τότε μπορούμε να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο. Πρέπει όμως να είμαστε λίγο πιο σοβαροί και να έχουμε περισσότερη υπομονή ώστε να αλλάξουμε όλη τη συμπεριφορά μας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή».

Ακούστε τι είπε ο Γιώτης Σταματόπουλος στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο»:

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: