Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Ποδόσφαιρο, βόλεϊ κι – επιτέλους - καλή κουβέντα για Θανάση Κατσαρή!!

Γράφει ο Άρις Νικολάκης
Λέμε σήμερα, να αφήσουμε στην άκρη το μισοάδειο ποτήρι του ποδοσφαίρου. Και να πιάσουμε το μισογεμάτο της πετοσφαίρισης. Να βάλουμε δηλαδή, την απαισιοδοξία στην σκιά της αισιοδοξίας…

Μιλούσαμε το πρωί με τον αγγελόφωνο ευπατρίδη του ελληνικού τραγουδιού, τον Μανώλη Μητσιά. Μεταξύ μας; Τη μοίρα μας κλαίγαμε. Τέλος πάντων. Και πάνω στα πολλά και σοφά του φονταμενταλιστή φίλου του ΠΑΟΚ είπε και το εξής: «Το φούτμπολ να πάρει μαθήματα από το βόλεϊ. Απλά πράγματα». Ναι, αλλά… Τα απλά είναι τα δύσκολα για την ΠΑΕ!

Η κατάκτηση του Κυπέλλου βόλεϊ δεν είναι μία ουρανοκατέβατη και τυχαία επιτυχία. Καταναλώθηκαν χιλιάδες ευρώ, κιλά φαιάς ουσίας, τόνοι ιδρώτα. Πέρασαν στεναχώριες. Ξενύχτια. Χρόνια τώρα. Όλα αυτά ια να φθάσει ο ΠΑΟΚ στον θρόνο του Κυπελλούχου.

Όπως και να το κάνουμε όμως, η συνταγή της επιτυυχίας τελικά, βρέθηκε. Και το αποτέλεσμα είναι το νέκταρ από το τρόπαιο. Δεν θα ήταν κακό, να την ψάξει η ΠΑΕ. Καλό θα ήταν. Ήγγικεν – βλέπετε -  η ώρα να αλλάξουν τρόπο σκέψης από την κορυφή μέχρι τα νύχια στην Τούμπα. Να γνωρίσουν κι άλλους τρόπους. Τέτοιους οι οποίοι - αν μη τι άλλο – οδηγούν στην δικαίωση μόχθου, αγωνίας και λαχτάρας…

Εκείνο βέβαια, το οποίο – επιτρέψτε μας – να καταστήσουμε μοναδικό είναι που βρέθηκε ένας Χριστιανός, να πει μία καλή κουβέντα για τον Θανάση Κατσαρή.  Φυσικά, και δεν θέλει να ακούει τέτοιες κουβέντες. Φυσικά, και δεν τις χρειάζεται. Επιτέλους όμως, σε μία επιτυχία του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ έγινε αναφορά και στην δική του προσφορά. Ο «μπος» του βόλεϊ του ΠΑΟΚ Γιώργος Ανδρέου είχε τη λεβεντιά να πράξει το αυτονόητο.

Εδώ όταν το χάντμπολ του ΠΑΟΚ πήρε το Κύπελλο «κιχ» δεν ακούστηκε για τον Θανάση Κατσαρή. Μέχρι που ο αρχηγός της τροπαιούχου τότε,  ομάδας πήρε το τρόπαιο σπίτι του. Και μιλάμε για εποχές που έσφιγγαν το ζωνάρι για να βγάλει έσοδα ο ΠΑΟΚ. Εν τούτοις ουδέποτε ο Ερασιτέχνης δεν έχασε την αξιοπρέπεια την τιμή και την υπόληψη του επί Θανάση Κατσαρή.

Από τότε που αποπειράθηκαν, να πυρπολήσουν το σπίτι του. Και τούτο επειδή δεν έδινε «εν λευκώ» στην Τούμπα στον Γιώργο Μπατατούδη. Απειλήθηκε. Κυνηγήθηκε. Λοιδορήθηκε. Σπιλώθηκε. Λασπώθηκε όσο ουδείς άλλος πρόεδρος του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Με την δύναμη του Θεού άντεξε. Μαζί του αντέχει κι ο  ερασιτέχνης ΠΑΟΚ. Ουδέποτε υπέστειλε τη σημαία της ανιδιοτέλειας, της διαφάνειας και της λεβεντιάς. Παρέμεινε ορθός, δυνατός και κυρίως, ενωμένος κι αποφασισμένος.

Δεν είναι βέβαια, κι ο Πάπας. Ο Θανάσης Κατσαρής έχει κάνει λάθη πολλά. Τα έχουμε πολλάκις αναφέρει κι απαριθμήσει. Τα λάθη του ουδόλως ζημίωσαν σοβαρά τα καλά και συμφέροντα του «δικέφαλου». Αδικήθηκε πάντως, κατάφωρα για πλείστα όσα σωστά έκανε.  Κι αδικείται ακόμη.

Ως εκ τούτων εξαίρουμε το πρωτοφανές γεγονός της καλής κουβέντας για τον Θανάση Κατσαρή. Και μάλιστα, από τον «μπος» του βόλεϊ, τον Κυπελλούχο πλέον Γιώργο Ανδρέου!

Και που είστε; Εσείς στην ΠΑΕ; Μήπως να την ψάξετε κομματάκι την συνταγή της επιτυχίας στο ΤΑΠ; Θα ωφελήσει σοβαρά την υγεία του ΠΑΟΚ (και) στο ποδόσφαιρο.


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: