Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Απίστευτο Μαρούσι στη Σλοβενία


Ο Μαυροειδής ήταν ο πρώτος σκόρερ του Αμαρουσίου στη Σλοβενία Το Μαρούσι πήρε παλικαρίσια νίκη στη Σλοβενία επί της Ολίμπια με 81-75. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα εκτός από την Ολίμπια είχε να αντιμετωπίσει τα πολλά προβλήματα απουσιών, αλλά και έναν εκπληκτικό Ματ Γουολς. Τα νίκησε όλα και πέτυχε μεγάλης βαθμολογικής σημασίας "διπλό".

Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο για τρία ολόκληρα δεκάλεπτα. Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να ξεφύγει με περισσότερους από τέσσερις πόντους και προδιαγραφόταν συγκλονιστικό φινάλε. Αυτό, όμως, δεν έγινε ποτέ.

Ένα τρίποντο του Λαβόν Κένταλ στο 34' έφερε το Μαρούσι μπροστά με τρεις πόντους (67-64) και ένα ακόμη δίποντο του Τζαμόν Γκόρντον που έφερε τη διαφορά στους πέντε πόντους. Τέσσερα λεπτά πριν από το φινάλε του αγώνα η ομάδα των βορείων προαστίων έφτασε να προηγείται με οκτώ χάρη στο εξαιρετικό μπάσκετ που έπαιζε, ενώ την ίδια στιγμή η Ολίμπια είχε να επιδείξει τον εντυπωσιακό Ματ Γουόλς, ο οποίος ωστόσο ήταν απελπιστικά μόνος για να καταφέρει κάτι καλό.

Τα πάντα κρίθηκαν δύο λεπτά πριν από το τέλος, οπότε το Μαρούσι ξεφεύγει με 12 πόντους (76-66) με τον Λεβόν Κένταλ να πετυχαίνει τέσσερις συνεχόμενους. Κάπου εκεί οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα "σφράγισαν" τη σπουδαία νίκη που είναι η πρώτη του Αμαρουσίου στην Ευρωλίγκα. Οι Σλοβένοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν εκ νέου, καθώς ήταν τραγικοί αμυντικά και συνάμα έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο στην επίθεση.

Παρ' όλα αυτά, ο Ματ Γουόλς απέδειξε πως είναι ένας από τους κορυφαίους σουτέρ στην Ευρώπη. Ο Αμερικάνος φόργουορντ σταμάτησε στους 32 πόντους με 7/9 τρίποντο, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν με παίκτη κρεμασμένο πάνω του. Για το Μαρούσι ο Δημήτρης Μαυροειδής πέτυχε 18 πόντους, ο Τζαμόν Γκόρντον 14 και ο Πατ Καλάθης 13.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 33-33, 52-53, 75-81

ΟΛΙΜΠΙΑ (Ζντοβτς): Μπετσίροβιτς 13 (1), Κλόμπουτσαρ, Μπάνβιτς, Τζόρτζεβιτς, Βίντμαρ 2, Σλόκαρ 8, Γκολούμποβιτς 9, Οζμπολτ 11 (2), Γουόλς 32 (7)
ΜΑΡΟΥΣΙ (Μπαρτζώκας): Μιλόσεβιτς 2, Κις 6, Μπατής 7 (2), Χόμαν 12, Μαυροειδής 18, Καλάθης 13 (1), Κένταλ 9 (1), Γκόρντον 14 (1)

Δεν υπάρχουν σχόλια: