Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Μαρσελίνιο: "Οι νίκες φέρνουν αισιοδοξία"


Μαρσελίνιο Λέιτε Περέιρα Μαρσέλο "Οι πρόσφατες νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο μας έχουν δώσει την απαραίτητη ψυχολογία να δούμε με αισιοδοξία το μέλλον στη φετινή σεζόν. Ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ θα γίνει μπροστά σε ένα γεμάτο γήπεδο κι αυτό δεν είναι μόνον ένα καλό κίνητρο για εμένα που είμαι Βραζιλιάνος αλλά και για όλους τους συμπαίκτες μου. Στην βαθμολογία μπορούν να συμβούν τα πάντα από τη στιγμή που από την 3η ως την 15η θέση τις ομάδες χωρίζουν μόλις έξι βαθμοί."

Ο 22χρονος Βραζιλιάνος μέσος της Ξάνθης Μαρσέλο Λέιτε Περέιρα "Μαρσελίνιο", μιλάει αποκλειστικά στο www.wind.com.gr για τις φετινές προσδοκίες του στην ακριτική ομάδα αλλά και τους νέους ορίζοντες που υπάρχουν πλέον για τον ίδιο αλλά και το σύλλογό του μετά τις πρώτες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα αλλά και την πρόκριση της Σκόντα Ξάνθη στους "16" του κυπέλλου Ελλάδος. Θεωρεί πως ήρθε η ώρα να δείξει ο ίδιος τον καλό του εαυτό βοηθώντας την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Εξηγεί για ποιό λόγο περιμένει ανυπόμονα την αναμέτρηση της ερχόμενης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ και θεωρεί πως όλα είναι πιθανά για την βαθμολογική κατάταξη των ομάδων καθώς από την 3η θέση και κάτω όλοι είναι περίπου ισοδύναμοι και τα πάντα μπορούν να συμβούν για μια ομάδα με σοβαρότητα και καλή απόδοση.
Ποια τα οφέλη της ομάδας από την χθεσινή νίκη στο κύπελλο Ελλάδος; Μια καλή πορεία στο θεσμό του κυπέλλου είναι στις προτεραιότητές σας;

- Το κύπελλο είναι μια διοργάνωση με τις δικές του ιδιαιτερότητες και εκπλήξεις και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε όλα τα γήπεδα του κόσμου. Για την ομάδα μου σημασία έχει η πρόκριση στην επόμενη φάση παρόλο που δεν παίξαμε ένα καλό παιχνίδι. Η SKODA ΞΑΝΘΗ για πολλά χρόνια κοιτάζει αυτόν τον θεσμό και θέλει να πετύχει οπότε σίγουρα το κύπελλο Ελλάδος είναι κάτι που ενδιαφέρει ως ομάδα.

Βλέπεις αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας στο τελευταίο χρονικό διάστημα; Οι δύσκολες νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο μπορούν να βοηθήσουν ψυχολογικά την ομάδα ενόψει της δύσκολης συνέχειας;

- Ο κύριος Ματζουράκης είναι ένας έμπειρος και πολύ καλός προπονητής. Προσπαθεί να περάσει την δικιά του φιλοσοφία μέσα στην ομάδα και ως ένα σημείο τα έχει καταφέρει. Θέλει χρόνο όπως θέλουμε και εμείς χρόνο για να αφομοιώσουμε αυτό που κάνουμε στην προπόνηση. Οι νίκες αυτή την στιγμή ήρθαν επί πολύ καλών αντιπάλων ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το παιχνίδι απέναντι στην Καβάλα ήταν ένα γειτονικό ντέρμπι, οπότε είχε επιπλέον δυσκολίες. Μας έδωσαν μια καλή ψυχολογία για την συνέχεια του πρωταθλήματος και πιστεύω ότι θα το δείξουμε στο γήπεδο.

Υπάρχουν ιδιαιτερότητες στο επόμενο ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ; Πως περιμένει ένας Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής έναν αγώνα σε γήπεδο γεμάτο από κόσμο;

- Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές στην σύνθεση του οπότε πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι. Επιπλέον αγωνιζόμαστε σε μια δύσκολο έδρα όπου οι φίλαθλοι υποστηρίζουν θερμά την ομάδα τους και τους βοηθάνε για να πετύχουν τον στόχο τους. Εμείς θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στα πλάνα μας και να αγωνιστούμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας. Το να αγωνίζεσαι μπροστά σε γεμάτες κερκίδες είναι ότι το καλύτερο και φυσικά δεν ισχύει μόνο για μένα που είμαι Βραζιλιάνος. Όλοι οι παίχτες θέλουνε να αγωνίζονται μπροστά σε κόσμο καθώς αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο. Περιμένω με μεγάλη αγωνία την αναμέτρηση εναντίον του ΠΑΟΚ.

Που μπορούμε φέτος να περιμένουμε την Σκόντα Ξάνθη; Πιστεύεις πως μπορεί να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και να διεκδικήσει η ομάδα σου μια θέση ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα;

- Βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο με την αλλαγή του προπονητή και πλέον έχουμε καταφέρει να έχουμε καλές εμφανίσεις αλλά και να έχουμε βαθμολογική συγκομιδή. Το πρωτάθλημα βρίσκεται ακόμη στις αρχές και μόνο ο Παναθαναικός με τον Ολυμπιακό έχουμε μεγάλη βαθμολογική συγκομιδή. Οι υπόλοιπες ομάδες βρίσκονται σε απόσταση βολής και ανακατατάξεις είναι μεγάλες από αγωνιστική σε αγωνιστική. Πρέπει να μεταφέρουμε την δουλειά των προπονήσεων στα ματς και πιστεύω πως θα φτάσουμε εκεί που πραγματικά αξίζουμε.

Από τον εαυτό σου τι μπορούμε να περιμένουμε φέτος και ποιες οι προσωπικές σου φιλοδοξίες στη φετινή σεζόν;

- Η θητεία μου στην Καλαμάτα όπου αγωνίστηκα δανεικός μου έκανε πολύ καλό. Κατανόησα περισσότερο τον τρόπο παιχνιδιού στην Ελλάδα και προσαρμόστηκα στις συνθήκες. Βέβαια το πρωτάθλημα της Β! Εθνικής κατηγορίας απέχει αρκετά από αυτό της Super League οπότε χρειάζεται περίοδος προσαρμογής. Έχω αρχίσει να αγωνίζομαι στα τελευταία παιχνίδια και αυτή την στιγμή αυτό που με ενδιαφέρει είναι να συνεχίσω την δουλειά και να βοηθάω όσο το δυνατόν περισσότερο την ομάδα μου.

Ποια η άποψή σου για το επίπεδο του πρωταθλήματος και του Ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα;

- Το πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα δύσκολο και οι ισορροπίες είναι μικρές. Ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν αφού διαθέτουν πολύ καλές μονάδες που κάνουν την διαφορά. Επίσης από την 3η θέση έως την 15η θέση υπάρχει μια διαφορά 6 βαθμών οπότε όλα μπορούν να αλλάξουν με ένα θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα. Το ότι δεν υπάρχουν φαβορί δίνει μια επιπλέον αγωνία στο πρωτάθλημα καθώς όλες οι ομάδες παλεύουν σε όλες τις έδρες. Η Εθνική ομάδα για ακόμη μια φορά βρίσκεται κοντά στο να πάρει μέρος σε μια μεγάλη διοργάνωση και αυτό θα βοηθήσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Εύχομαι οι αγώνες με την Ουκρανία να έχουν θετική κατάληξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: