Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Σχέσεις... οργής!

bajevic_proponisi.jpgΣτο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται και ο Μπάγεβιτς μετά τον αποκλεισμό-σοκ από τον Θρασύβουλο στο Κύπελλο. Ο Ντούσκο μίλησε για πέντε παίκτες που θα φύγουν, χωρίς να τους κατονομάσει... Αποδεδειγμένα πάντα είχε προβλήματα με ποδοσφαιριστές. Είτε με τους λάτιν, είτε με τις «βεντέτες», η σχέση του Ντούσαν Μπάγεβιτς με κάποιους παίκτες, ενίοτε αποτελούν σχέσεις… οργής! Θυμίζουν ζευγάρι που ξεσπάει, μετά χρόνια καταπίεσης…!


Πριν από χρόνια στον Ολυμπιακό ο Σερβοέλληνας προπονητής είχε προβλήματα με τους Βραζιλιάνους (Τζιοβάνι, Ριβάλντο), αλλά και τον απείθαρχο Νέρι Καστίγιο και τώρα, στην ΑΕΚ, στο στόχαστρο μπήκαν οι Αργεντίνοι. Χωρίς να είναι απόλυτο, αφού πολλές φορές έχει έρθει σε κόντρα με τις λεγόμενες «βεντέτες». Όπως την περίοδο 1992-1994 που δεν μιλούσε με τον Στέλιο Μανωλά, ενώ στον Ολυμπιακό υπήρξε πρόβλημα και με τον Ιλια Ιβιτς και τον παικταρά, αλλά κακοχαρακτήρα Ζλάτκο Ζάχοβιτς με τον οποίο είχε καβγαδίσει.


«ΔΕΝ ΚΟΛΛΟΥΣΑΝ ΤΑ ΧΝΩΤΑ ΤΟΥ»
Στην ΑΕΚ από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι δεν «κολλάνε τα…χνώτα του», με κάποιους ξένους ποδοσφαιριστές. ‘Ηταν τόση η επιθυμία του όμως να έρθει στην ΑΕΚ, που πιθανόν να τον έκανε πιο ευάλωτο. Προφανώς, υπολόγιζε ότι η κατάσταση θα ήταν καλύτερη τη δεύτερη σεζόν, αφού θα έχει απομακρύνει κάποιους ποδοσφαιριστές (Εντίνιο, Τζιμπούρ), υπολογίζοντας όμως όπως αποδείχτηκε χωρίς τον…ξενοδόχο. Δηλαδή τους Αργεντίνους και όχι μόνον (γιατί δεν έχει ξεκαθαριστεί) ποδοσφαιριστές του!

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
Με το «καλημέρα» είδε τους Τζιμπούρ- Σκόκο πέρυσι να παίζουν ξύλο. Για το επεισόδιο Τζιμπούρ-Σκόκο είχε φανεί ότι είναι πολύ ελαστικός: «Σας έχω πει ότι λυπούμαστε για το επεισόδιο. Αυτά συμβαίνουν. Πιστεύω ότι τα καταδικάζουμε όλοι. Κι οι δύο ζήτησαν συγγνώμη και από την ομάδα και από εμένα. Πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό».

ΕΝΤΙΝΙΟ
Είχε πολλά προβλήματα με τον Εντίνιο, ο οποίος αποχώρησε το καλοκαίρι. Ο Πορτογάλος ήταν ευέξαπτος και ενοχλήθηκε όταν είδε τον Μπάγεβιτς να τον ξεχνάει στον πάγκο. Γκρίνιαζε συνέχεια, ενώ ακόμη και οι τοίχοι στα αποδυτήρια γνώριζαν ότι ο Εντίνιο…αδικείται! Σε μια προπόνηση είχε φτάσει στο σημείο να αποκαλέσει τον Σερβοέλλληνα προπονητή «ρατσιστή». Στις 9 Απριλίου συγκεκριμένα κλωτσούσε ό,τι έβρισκε μπροστά του στους Θρακομακεδόνες και έλεγε «έχει πρόβλημα μαζί μου, δεν εξηγείται»… Μάλιστα στον καβγά των Τζιμπούρ- Σκόκο είχε πάρει το μέρος του Αλγερινού.

ΤΖΙΜΠΟΥΡ Δεν είναι τυχαία όσα λέγονται για τον Αλγερινό επιθετικό ότι δηλαδή «μπορεί να σου κάνει τα αποδυτήρια μπ…». Εκαναν αμάν να τον ξεφορτωθούν από τον Πανιώνιο, ενώ και στον Παναθηναϊκό ήταν ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο έκαναν πίσω για τη μεταγραφή του. Και μιλάμε για μεταγραφή-χρυσάφι! Στην αρχή ο Ντούσκο του τα συγχωρούσε όλα και τον έβαζε βασικό. Δυστυχώς όμως, ήταν πολύ…επιθετικός και απέναντι στους συμπαίκτες του, όπως αποδείχτηκε για το επεισόδιο που προαναφέραμε με τον Σκόκο και στο οποίο χρειάστηκαν πολλοί συμπαίκτες του για να τον συγκρατήσουν.

Τον Μάϊο σε μια προπόνηση ζήτησε από τον Μπάγεβιτς να μην ακολουθήσει το πρόγραμμα, επειδή είχε πονόδοντο…! Και σε αυτόν μπήκε πωλητήριο, αφού αποδείχτηκε ότι με το να κρύβεις τα σκουπίδια κάτω από το χαλί, δεν καθαρίζεις το σπίτι!

ΧΟΥΑΝ ΦΡΑΝ
Ο Χουανφράν δεν άκουσε κάτι που του είπε ο Μπάγεβιτς σε άσκηση στο Ζέεφελντ και ο προπονητής του τον έστειλε στα αποδυτήρια. Ο Ισπανός που είναι καλός χαρακτήρας, ξέσπασε στο ξενοδοχείο και κάποιοι είπαν ότι μίλησε πολύ άσχημα στον Μπάγεβιτς, που ενημέρωσε τον Θανόπουλο. Η συγγνώμη ενώπιον όλων έσβησε τη φωτιά, όμως κάτι τέτοια επεισόδια δεν ξεχνιούνται ποτέ!

ΤΙ ΒΛΕΠΕΙ Ο Ντούσαν αυτούς τους δύο-δυόμισι μήνες φέτος, βλέπει τον Μπλάνκο, τον πρώτο σκόρερ της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, να «σπάει» τα δοκάρια και να μην μπορεί να σκοράρει και από ευνοϊκές θέσεις. Να παίζει μάλιστα μακριά από την περιοχή και να προσπαθεί να δημιουργεί φάσεις. Να σκέφτεται άραγε το συμβόλαιό του ο Ζορό;

Τον Σκόκο πολλές φορές να παίζει για τον εαυτό του και όχι τόσο για την ομάδα και να έχει παράπονα για τη θέση που αγωνίζεται Και για να θυμηθούμε, υπάρχουν φορές που βλέποντας τον Σκόκο νομίζεις ότι αγωνίζεται σε αλάνα. Πώς να το αντέξει αυτό ο Ντούσκο, που συν τοις άλλοις, βλέπει και…εφιάλτες στο δρόμο με τους λάτιν; Στα τελευταία παιχνίδια ο Σάχα μοιάζει με σταθμάρχη που βλέπει τα τρένα (γκολ) να περνάνε και αυτός απλώς μετακινεί τα χέρια του…

Δεν πήγε καλά στο ματς με τον Θρασύβουλο και ο δεξιός μπακ Κάρλος Αραούχο, ενώ συνεχόμενα είναι τα άσχημα παιχνίδια για τον (όχι λάτιν , αλλά Σουηδό) Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, που είναι «τρύπα» στο κέντρο της άμυνας.

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ 'Η...

Ασφαλώς, δεν θα αργήσει η στιγμή που ο Ντούσκο θα ανοίξει τα χαρτιά του και θα δείξει ποιοι είναι οι πέντε ποδοσφαιριστές που δεν θα ξαναχρησιμοποιήσει. Και το κακό για αυτόν είναι ότι δεν είναι ούτε ένας, ούτε δύο και η αντίδρασή του ήρθε κάπως καθυστερημένα:δηλαδή έχοντας αποκλειστεί από το Κύπελλο, έχοντας μείνει πολύ μακριά από το πρωτάθλημα και με το έργο της πρόκρισης στο Γιουρόπα Λιγκ να είναι δύσκολο. Και απέναντί του θα έχει πλέον και αρκετούς (περισσότερους από όσους είχε) οπαδούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: