Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

«Έχει έξτρα κίνητρο ο Πανελευσινιακός»

Στο έξτρα κίνητρο του Πανελευσινιακού να «χτυπήσει» ένα μεγάλο αντίπαλο στάθηκε ο Ματ Λοτζέσκι για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τους «σταχυοφόρους» για τη 13η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ.

«Έχει έξτρα κίνητρο ο Πανελευσινιακός»
Ο Αμερικανοβέλγος φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» τόνισε πως «κλειδί» θα είναι η άμυνα για τη νίκη, στάθηκε στο πικ εν ρολ του Τζίμη Κουστένη και ζήτησε πολυφωνία στην επίθεση.

Για τη σημασία του αγώνα: «Η Ελευσίνα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για την ποιότητά τους, κατά τη γνώμη μου. Θεωρώ, μάλιστα, πως αυτό το γεγονός θα τους δώσει έξτρα κίνητρο, ώστε να προσπαθήσουν να φτάσουν σε μια νίκη που θα τους δώσει μεγάλη βαθμολογική ‘ανάσα’.

Από την άλλη, για την ομάδα μας η σημασία και αυτού του ματς είναι τεράστια, γιατί θέλουμε να κερδίζουμε όλα τα ματς, ώστε στο τέλος της κανονικής περιόδου να είμαστε πρώτοι και να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Δεν χωράει αμφιβολία πως για εμάς όλα αρχίζουν από την άμυνά μας. Μέσω της άμυνάς μας, βρίσκουμε ρυθμό και στην επίθεση και αυτό θα κάνουμε και απέναντι στην Ελευσίνα. Εάν είμαστε αυτοί που πρέπει στην άμυνα, θεωρώ πως θα φτάσουμε στο στόχο μας, που είναι η νίκη».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Παίζουν αρκετά με πικ εν ρολ καταστάσεις και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το ταλέντο του Τζόνσον και του Λούμπι. Επίσης, έχουν ψηλούς φόργουορντ που και ποστάρουν, αλλά και σουτάρουν καλά. Διαθέτουν και περιφερειακούς, όπως ο Αθανασούλας και ο Ιωάννου που μπορούν να απειλήσουν και με το σουτ τους, αλλά και με τις διεισδύσεις τους. Γι' αυτό και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην άμυνα και συγκεντρωμένοι στο πλάνο του προπονητή μας».

Για το πού θα στηριχθεί η ομάδα του: «Στην άμυνά της και στην πολυφωνία στην επίθεση. Ο κόουτς μας ζητάει καθημερινά να δίνουμε τα πάντα στην άμυνα και να μοιράζουμε σωστά την μπάλα στην επίθεση, ώστε να επιλέγουμε την καλύτερη φάση για εμάς. Αυτό θα κάνουμε και απέναντι στην Ελευσίνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: