Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Απέδρασε η ΑΕΚ!!

Όρθια έφυγε η ΑΕΚ απ’ την Καισαριανή. Σ’ ένα τραγικό γήπεδο -κι αφού έχασε πέναλτι με τον Μάνταλο- η «Ένωση» απέδρασε με το διπλό (1-0 τον Άλιμο) χάρη σε νέα εκτέλεση του Αραβίδη απ’ τη βούλα στο 91’.

Απέδρασε η ΑΕΚ!
Τη δεύτερη γκέλα της στο πρωτάθλημα αποσόβησε… στο τσακ η ΑΕΚ.

Η «Ένωση» τα βρήκε ζόρικα απ’ τον φιλότιμο Άλιμο και χρειάστηκε μια εκτέλεση πέναλτι του Αραβίδη στο 91’ για να φύγει με το διπλό (1-0) απ’ την Καισαριανή.

Σ’ ένα τραγικό αγωνιστικό χώρο και με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπόρεσαν να επαναλάβουν τις καλές εμφανίσεις του προηγούμενου διαστήματος κι απέτυχαν να καθαρίσουν νωρίτερα το παιχνίδι (όταν έμειναν με παίκτη παραπάνω στο 67’ λόγω αποβολής του Νικολόπουλου κι ο Βλάχος απέκρουσε ανύπαρκτο πέναλτι του Μάνταλου).


Πώς έπαιξε

Με πολλές αλλαγές (εξαιτίας τραυματισμών και rotation του Δέλλα ενόψει Κυπέλλου) παρατάχθηκε η ΑΕΚ. Χωρίς να υπολογίζει στους Κολοβέτσιο, Κορδέρο, Μπαρμπόσα και Ντακόλ, ο «Κολοσσός» αποφάσισε ν’ αφήσει εκτός ενδεκάδας και τους Μπακάκη-Μάνταλο. Έτσι, το 4-2-3-1 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω απ’ τα δοκάρια ο Ανέστης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Πεταυράκης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος και Ρόβας. Στα χαφ βρέθηκαν οι Γιόχανσον-Ανάκογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Αραβίδης (αριστερά), Ζόριτς (επιτελικός), Πλατέλλας (δεξιά) και στην κορυφή ξεκίνησε ο Μπρέσεβιτς.

Το ματς

Ο κακός αγωνιστικός χώρος στην Καισαριανή ήταν η μεγαλύτερη ανησυχία της ΑΕΚ πριν το παιχνίδι. Μπορεί λοιπόν να μην περίμενε χαλί, αλλά και τέτοιο… χάλι ήταν ανυπόφορο. Προσπαθώντας αρχικά να ισορροπήσουν και μετά να βρεθούν μεταξύ τους (κάτι που δεν ήταν ούτως ή άλλως εύκολο με τόσες αλλαγές) οι παίκτες του Δέλλα έχασαν χρόνο. Και πόνεσαν αρκετά τα ματάκια του κόσμου τους στο πρώτο ημίχρονο.

Διότι η μπάλα δεν κυκλοφορούσε. Κίνηση δεν υπήρχε. Κι ο Ζόριτς δεν μπορούσε ούτε κατά διάνοια ν’ αναπληρώσει το ρόλο του Μάνταλου. Έτσι, η ΑΕΚ δυσκολευόταν χαρακτηριστικά ν’ απειλήσει. Και το κατάφερνε μονάχα με στημένες φάσεις (όπως η προβολή του Ανάκογλου από κόρνερ κι ένα φάουλ του Πλατέλλα). Ευτυχώς δε που ο Ανέστης απέδειξε εκ νέου την ικανότητα να κρατιέται ζεστός και το μακρινό σουτ του Μπεριέξ δεν πάγωσε ακόμα περισσότερο την «Ένωση».

Βλέποντας λοιπόν όλα αυτά, ο Δέλλας δεν το πολυσκέφτηκε. Απ’ το ξεκίνημα κιόλας του β’ μέρους έριξε μέσα τον Μάνταλο. Και αμέσως η ΑΕΚ άρχισε να λειτουργεί. Όχι σε ικανοποιητικούς ρυθμούς, αλλά τουλάχιστον να λειτουργεί. Ακόμα λοιπόν κι αν δεν χάνονταν κλασικές ευκαιρίες, οι «κιτρινόμαυροι» άρχισαν να πιέζουν. Και να στριμώχνουν όλο και περισσότερο τον αντίπαλο μέσα στην περιοχή του.

Σε μια αναμπουμπούλα, δε, που έγινε σε αυτή ο διαιτητής έδειξε -όχι μόνο βούλα, αλλά και το δρόμο προς τ’ αποδυτήρια στον Νικολόπουλο (για μαρκάρισμα στον Λαμπρόπουλο). Ευτυχώς όμως για όσους φίλους της «Ένωσης» δεν θα ήθελαν να νικήσει η ομάδα τους με τέτοιο πέναλτι, ο Βλάχος απέκρουσε την εκτέλεση του Μάνταλου. Δεν μπόρεσε όμως να κάνει το ίδιο και στις καθυστερήσεις. Όταν ο διαιτητής έστησε -σωστά αυτή τη φορά- την μπάλα στη βούλα (για χέρι του Καραμέρη σε σουτ του Μπρέσεβιτς) κι ο Αραβίδης άνοιξε το τούνελ της απόδρασης για την ΑΕΚ.


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΛΙΜΟΣ (Πέτρος Δημητρίου): Βλάχος, Καρδάρης, Κουμπαρούλης, Νικολόπουλος, Γαβριήλ, Μπονγκ, Μπέριεξ (72’ Ελευθεριάδης), Παντελής, Σαγανάς, Καραμέρης, Σταύρου

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπαντίκος, Καλαϊτζίδης, Παπαδημητρίου, Γούλας, Δωροβίνης

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Πεταυράκης (80’ Σοϊλέδης), Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Ρόβας (73’ Ντούνης), Γιόχανσον, Ανάκογλου, Αραβίδης, Ζόριτς (46’ Μάνταλος), Πλατέλλας, Μπρέσεβιτς

Στον πάγκο έμειναν οι: Καραγκιολίδης, Σαρρής, Μπακάκης, Ντούνης, Σοϊλέδης, Τσεβάς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κορδολαίμης (Ανατ. Αττικής)
ΓΗΠΕΔΟ: «Μιχάλης Κρητικόπουλος» *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: