Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Χάβος: «Ανταγωνιστικοί απέναντι στον πρωταθλητή»

Ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών του παρά την ήττα από τον Ολυμπιακό δήλωσε ο Μάκης Χάβος.

Χάβος: «Ανταγωνιστικοί απέναντι στον πρωταθλητή»
Συγχαρητήρια στους παίκτες του έδωσε ο Μάκης Χάβος για την αγωνιστικότητά τους κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο προπονητής του Παναιτωλικού τόνισε πως η ομάδα του κόντραρε στα ίσια τους «ερυθρόλευκους» ενώ πρόσθεσε πως δόθηκαν υπερβολικά πολλές κάρτες εναντίον της.

Αναλυτικά:

«Νομίζω ότι έγινε ένα καλό παιχνίδι σήμερα ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες. Όσον αφορά στο τακτικό μας κομμάτι θεωρώ ότι πιέζοντας τον Ολυμπιακό στα τρία τέταρτα του γηπέδου, νομίζω δεν κινδυνεύσαμε ιδιαίτερα, εκτός από το διάστημα 40-45’ όπου ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μας δημιουργήσει πρόβλημα.

Στο β’ μέρος από το 46’ μέχρι να δεχτούμε το γκολ ο Ολυμπιακός δεν είχε καθαρή φάση, εκτός από ένα σουτ και διπλή απόκρουση του Στεφανάκου. Όταν δεχτήκαμε γκολ ήταν άσχημα τα πράγματα για εμάς. Αλλάξαμε και παίξαμε με δύο φορ.

Προσπαθήσαμε, αλλά ο Ολυμπιακός δεν μας άφησε να κάνουμε φάσεις. Κλέψαμε μπάλες, αλλά ήταν καλός ο Ολυμπιακός στο αμυντικό τρανζίσιον. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθειά τους. Όλος ο κόσμος είδε ότι ήμασταν ανταγωνιστικοί απέναντι στον πρωταθλητή. Από εκεί και πέρα, σήμερα αναίτια κι ενώ το ματς ήταν καθαρό, δεχτήκαμε πέντε κίτρινες κάρτες που ενόψει της δύσκολης συνέχειας νομίζω ότι δόθηκαν πάρα πολύ εύκολα.

Εν αντιθέσει με κάποια φάουλ δεν δόθηκαν υπέρ μας. Το πρόγραμμά μας είναι δύσκολο, συγχαίρω τα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν και συνεχίζουμε».

Το 2-0 ως αποτέλεσμα αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς;

«Όταν παίζεις στο Καραϊσκάκη ξέρεις ότι θα δεχτείς πίεση. Όταν χάνει κλασικές ευκαιρίες ο αντίπαλος, σίγουρα μπορεί να σε κοιμίσει και λίγο. Εγώ θα σταθώ στο ότι ο Ολυμπιακός ήταν βελτιωμένος στο αμυντικό τρανζίσιον. Μας πίεζε στην πρώτη πάσα και δεν βρίσκαμε ελεύθερους χώρους».

Ξεκίνησε μία περίοδος με δύσκολα ματς. Τι βλέπετε;

«Παιχνίδι με παιχνίδι. Είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια των παιδιών. Έχουμε ενισχυθεί και περιμένουμε ενίσχυση στη μεσαία γραμμή. Εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και θα κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι».

Η ομάδα σας έπιασε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων της;

«Όχι. Τα παιχνίδια μας το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι είμαστε σε καλή φόρμα. Δεν θεωρώ ότι πιάσαμε το μάξιμουμ, γιατί σε πολλά παιχνίδια όπως π.χ. στην Τρίπολη κάναμε 12 τελικές. Σήμερα δεν μπορέσαμε. Πίεζε ο Ολυμπιακός εκεί που χανόταν η μπάλα, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κάνουμε τις κόντρα επιθέσεις».

Σε σχέση με τον Ολυμπιακό του α’ γύρου, είδατε διαφορές;

«Από το πρώτο ματς που ήρθε ο κ. Περέιρα είδαμε ότι προσπαθεί να παίξει με εξτρέμ, σε αντίθεση με τον κ. Μίτσελ. Βλέπω ότι προσπαθεί να επιτεθεί με περισσότερους παίκτες, αλλά δίνει μεγάλη προσοχή στο αμυντικό τρανζίσιον που είναι σημαντικό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

Το γεγονός ότι παίξατε με έναν ξεκούραστο Ολυμπιακό συν οι απώλειες που είχατε στην ομάδα, σας επηρέασαν;

«Ο Ολυμπιακός το μόνο κέρδος που είχε ήταν ότι είχε την αλλαγή του προπονητή και μπόρεσε να δουλέψει μη έχοντας το παιχνίδι με την Νίκη. Ο νέος προπονητής αφοσιώθηκε με ευλάβεια στο τακτικό κομμάτι και στα πράγματα που ήθελε να παίξει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: