Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Βγήκε μπροστά ο αρχηγός!!

Τέτοιες ώρες μετράνε μόνο οι βαθμοί! Η... επιστροφή του Κλάους έδωσε στον μέτριο ΠΑΟΚ τη νίκη κόντρα στον Πλατανιά (1-0) και παραμένει στο... κατώφλι του Ολυμπιακού, όντας στο -2 απ' την κορυφή.

Βγήκε μπροστά ο αρχηγός!
Δεν «θάμπωσε» με την απόδοσή του, αλλά αυτό που μετράει -όταν κυνηγάς το πρωτάθλημα- είναι οι νίκες!

Και με τον αρχηγό, Κλάους Αθανασιάδης να βρίσκει δίχτυα ύστερα από τρία παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ έκαμψε την αντίσταση του «μαχητικού» Πλατανιά, παίρνοντας το τρίποντο με σκορ 1-0.

Οι Θεσσαλονικείς έφτασαν τους 43 βαθμούς και παραμένουν στη δεύτερη θέση και στο -2 απ' τον Ολυμπιακό που επικράτησε 2-0 του Παναιτωλικού.

Πολύ μέτρια η εμφάνιση του «Δικεφάλου» στο δεύτερο μέρος -όπως παραδέχθηκε και ο Άγγελος Αναστασιάδης- ντεμπούτο έκανε για 15’ ο Νομπόα, δίχως να μπει στο κλίμα.

Το ματς:

Το κλίμα στις εξέδρες πανηγυρικό. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ -όπως αναμενόταν- έδινε βροντερό «παρών» και όσο να ‘ναι οι παίκτες του Αναστασιάδη είχαν… έξτρα κίνητρο για τη νίκη. Κι έστω αν το κλισέ «ψάχνει τα πατήματά του» έβρισκε πλήρη εφαρμογή στους Θεσσαλονικείς, απ’ το 10’ κι έπειτα άρχισαν να πιέζουν ακόμα περισσότερο τον Πλατανιά. Με καλή κυκλοφορία -δεδομένου και της μαζικής άμυνας των Κρητικών- και με δύο… συμπαθητικές φάσεις σε προσπάθειες του Αθανασιάδη (που σταμάτησαν σε Ολιμπά και Ιτούα).

Η πίεση τελικά απέδωσε… καρπούς για τους γηπεδούχους. Αν και με το αριστερό -όπου αντικαθιστούσε τον τραυματία Ρατς- ο Σκόνδρας βρήκε πανέμορφα τον Κλάους κι αυτός με ξερό σουτ απ’ το ύψος του πέναλτι (23’) έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο, που ξεπερνούσε τις 12.000 να στήσει πανηγύρι! Μέχρι τότε οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν καμία επιθετική αρετή. Στην πρώτη τους, όμως, ουσιαστικά τελική λίγο έλειψε να «παγώσει» η Τούμπα, όταν ο Γιακουμάκης θέλησε να εκμεταλλευτεί την ανοργάνωτη άμυνα του ΠΑΟΚ, αλλά ο Ιτάνζ του είπε «όχι». Και κάπως έτσι οι «ασπρόμαυροι» πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους σκορ και με έναν… έλεγχο.

inner

Ο κόσμος τραγουδούσε. Τα συνθήματα έδιναν κι έπαιρναν. Αλλά ο ΠΑΟΚ… δεν είχε μπει στο γήπεδο στο δεύτερο μέρος. Όχι φάση δεν μπορούσε να βγάλει, αλλά ούτε καν να κυκλοφορήσει την μπάλα. Και οι… ζωηροί παίκτες του Χριστόπουλου έδειχναν να το πιστεύουν περισσότερο. Βέβαια, ακόμα και με κακή απόδοση, ο ΠΑΟΚ είναι… ΠΑΟΚ. Κι ως τέτοιος, είχε την ευκαιρία με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα (και δίχως να ‘χει κάνει τίποτα μέχρι τότε στην επανάληψη) να τελειώσει μια και καλή την υπόθεση νίκη, αλλά ο Μακ από πλεονεκτική θέση (και υποδειγματική συνεργασία Σαλπιγγίδη-Περέιρα) το ‘χασε!

inner

Το πάντα εύθραυστο 1-0 έδινε ελπίδες στον Πλατανιά. Και ο τεχνικός του… κυνηγούσε την τύχη του, βάζοντας στην Τούμπα όλα τα επιθετικά του «όπλα». Και… πάλι καλά για τον Δικέφαλο του βορρά που ο Γιακουμάκης σημάδεψε… αμυνόμενο κι όχι εστία. Ο Αναστασιάδης ήταν σχεδόν έξαλλος -δικαιολογημένα- με την απόδοση των παικτών του και ζητούσε το κάτι παραπάνω.

inner

Για να κλειδώσει τους τρεις βαθμούς και να μην υπάρξει κάποιο σοκ στο τέλος. Και με αυτό το σκεπτικό έριξε στην… αρένα τον Νομπόα, αλλά ο νεοαποκτηθείς εμφανώς ανέτοιμος, δεν έδειξε τίποτα στο 15’ που αγωνίστηκε. Και οι Κρητικοί, όμως, δεν έκαναν το… κόλπο γκρόσο και έστω με άγχος, ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με σκορ 1-0.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Κατσικάς (69’ Παπαγιαννόπουλος), Βίτορ, Σκόνδρας, Μαντούρο (62’ Γκολάσα), Περέιρα, Τζανδάρης, Σαλπιγγίδης (77’ Νομπόα), Μακ, Αθανασιάδης

Στον πάγκο οι: Γιακουμής, Παπαδόπουλος, Κίτσιου, Ποζατζίδης.

Πλατανιάς (Χριστόπουλος): Ολιμπά, Ζαραδούκας, Ιτούα, Δημήτρης, Αποστολόπουλος, Τετέ, Αγκιλέρα, Τσουράκης (54’ Μιλούνοβιτς), Μαχαμάτ, Γουνδουλάκης (78’ Φιγκέιρα), Γιακουμάκης (72’ Τόρες)

Στον πάγκο οι: Κοκκαλάς, Μπεριάν, Μενδρινός, Μπεντάκης*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: