Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

«Ενας Μιραλάς δεν φτάνει...»

Αυτή ήταν μία από τις χαρακτηριστικές δηλώσεις του πρώην προπονητή της Μαρσέιγ και νυν της Εθνικής Μαρόκου, Ερικ Γκέρετς για την εμφάνιση του Ολυμπιακού κόντρα στη γαλλική ομάδα.
«Ενας Μιραλάς δεν φτάνει...»
Ο Βέλγος προπονητής, με δηλώσεις του στο sentragoal.gr, διέγνωσε πρόβλημα στη δημιουργία παιχνιδιού από πλευράς των Πειραιωτών, ενώ στάθηκε σε δυο παίκτες, οι οποίοι κατά γενική ομολογία δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα στην επίσημη πρεμιέρα τους με τη φανέλα των Πειραιωτών.
«Στο χθεσινό παιχνίδι ο Ολυμπιακός ίσως να είχε μόνο τον Μιραλάς, δεν πήρε βοήθειες από τον Μακούν που δεν ήταν ο Μακούν της Λιόν, αλλά ούτε από τον Γέστε που δεν ήταν ο Γέστε της Μπιλμπάο», επεσήμανε ο Βέλγος τεχνικός, ο οποίος έσπευσε να απαντήσει και στο «γιατί η Μαρσέιγ πήρε το ματς στον Πειραιά».
«Η Μαρσέιγ κέρδισε γιατί έδειξε ότι ήταν πιο έτοιμη, είχε περισσότερα τρεξίματα στο γήπεδο, είχε διάρκεια στο παιχνίδι της εν συγκρίσει με τον Ολυμπιακό και για να είμαστε ειλικρινείς διαθέτει και κάποιες καλύτερες μονάδες από την ελληνική ομάδα», ήταν ακόμα μία ατάκα του έμπειρου τεχνικού, ο οποίος έσπευσε να κάνει και τη διάγνωση του σε ένα πρόβλημα που φάνηκε να ΄χει η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε.
«Ετσι όπως είδα τον Ολυμπιακό φάνηκε ότι είχε πρόβλημα στη δημιουργία παιχνιδιού από τα χαφ, δεν μπορούσε να περάσει μπαλιές στην επίθεση για να φτιάξει φάσεις, βέβαια αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η ελληνική ομάδα δεν είχε παιχνίδια στα πόδια της, σίγουρα η ομάδα έχει περιθώρια βελτίωσης, διότι έχει ποδοσφαιριστές με εμπειρία και καλή τεχνική», συμπλήρωσε ο Βέλγος προπονητής, ο οποίος, καταλήγοντας, υπογράμμισε πως ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα στον όμιλο.
«Μία ήττα, έστω και εντός έδρας, δεν σημαίνει ότι τα πάντα τελείωσαν για τον Ολυμπιακό», επεσήμανε ο 57χρονος προπονητής και έσπευσε να αιτιολογήσει αυτή την τοποθέτηση. «Στον όμιλο ούτε η Αρσεναλ, αλλά ούτε η Ντόρτμουντ πείθουν έως τώρα, έχουν εκλάμψεις και όχι διάρκεια στο παιχνίδι τους, επομένως αν ο Ολυμπιακός καταφέρει την επόμενη αγωνιστική να πάρει έστω και τον βαθμό στο Λονδίνο, τότε θα βρίσκεται και πάλι μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης», κατέληξε ο Γκέρετς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: