Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

"Αφήστε την χρεοκοπημένη Ελλάδα, να χρεοκοπήσει!"

Ο πρόεδρος της Βουλής της Σλοβακίας ζήτησε από την ΕΕ να εγκαταλείψει την Ελλάδα! Το κόμμα του θα καταψηφίσει τη διεύρυνση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Τι σημαίνει αυτή η απόφαση για το πακέτο βοήθειας.
"Αφήστε την χρεοκοπημένη Ελλάδα, να χρεοκοπήσει!"
Κατηγορηματικά υπέρ μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας τάχθηκε ο πρόεδρος της Βουλής της Σλοβακίας και αρχηγός του συγκυβερνώντος νεοφιλελεύθερου κόμματος "Ελευθερία και Αλληλεγγύη", Ρίχαρντ Σούλικ, σε σημερινή συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά "θα πρέπει να αφήσουμε την ήδη χρεοκοπημένη Ελλάδα, να χρεοκοπήσει".
Σύμφωνα με τον κ. Σούλικ, μια κρίση χρέους δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζεται με νέα χρέη καθότι αυτό αποτελεί, κατά τη γνώμη του, την απειλή για το Ευρώ και ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη της και ως εκ τούτου, το κόμμα του θα επιδιώξει με κάθε μέσο να αποτρέψει τη διεύρυνση του Μηχανισμού Στήριξης.
Μπλόκο στην ενίσχυση του Ταμείου
Ο Ρίχαρντ Σούλικ δεν είναι ασήμαντο πρόσωπο, καθώς πρόκειται για τον αρχηγό του δεύτερου σε δύναμη κόμματος στον τετραμερή δεξιό κυβερνητικό συνασπισμό στη Σλοβακία.
Μάλιστα, κατέστησε σαφές πως το κόμμα του θα καταψηφίσει τη διεύρυνση του Ευρωπαικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κατά την αναμενόμενη για τον Οκτώβριο ψηφοφορία.
Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι θα μπλοκάρει, την έγκρισή του από τη σλοβακική Βουλή, που αποτελεί προυπόθεση για την ενεργοποίησή του από την Ευρωζώνη, αφού απαιτείται ομόφωνη έγκριση και από τις 17 χώρες της.
Ο ίδιος, απαντώντας στην ερώτηση εάν αυτό δεν θα είχε σοβαρές συνέπειες για την Ευρωπαϊκή Ενωση, ισχυρίστηκε πως αυτά δεν έχουν σχέση μεταξύ τους και ανέφερε ως παράδειγμα ότι η σχεδόν χρεοκοπία της Καλιφόρνιας στις ΗΠΑ δεν σήμανε το τέλος του δολαρίου, όπως και η χρεοκοπία πόλεων ενός κράτους δεν σημαίνει την κατάρρευσή του.
"Να μην πληρώσουν οι πολίτες"
Ο πρόεδρος της σλοβακικής Βουλής πρόσθεσε πως μια χρεοκοπία θα προκαλούσε απώλειες για τις τράπεζες που δεν θα πρέπει να τις πληρώσουν οι πολίτες.
"Οι τράπεζες έχουν εκτεθεί με δραστηριοποίησή τους εκεί, είχαν κέρδη γιατί να μην έχουν τώρα και ζημίες", είπε και πρόσθεσε ότι ο ίδιος και το κόμμα του έχουν εκλεγεί από το λαό για να προστατεύσουν τα χρήματα των Σλοβάκων, η πλειοψηφία των οποίων απορρίπτει το Μηχανισμό Στήριξης του Ευρώ.
Στο μεταξύ, η γνωστή για τον άκρο λαικισμό της, μεγαλύτερη αυστριακή εφημερίδα "Κρόνεν Τσάιτουνγκ", η οποία συστηματικά εδώ και πολλούς μήνες καλλιεργεί ένα έντονο ανθελληνικό κλίμα, δημοσιεύει την Τετάρτη δημοσκόπηση στην οποία ένα 93 %, μεταξύ 3.000 ερωτηθέντων Αυστριακών, φέρεται να θέλει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και μόλις ένα 5 % να τάσσεται υπέρ της παραμονής της.
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: