Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ο ηγέτης Γκαρσία και το ντεμπούτο Σταφυλίδη!!

Ο ΠΑΟΚ έπραξε το αυτονόητο στη αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό. Επανήλθε στις νίκες μετά από 5 αγωνιστικές ανομβρίας και διατηρήθηκε σε μια αξιοπρεπή θέση στο πρωτάθλημα, η οποία όμως δεν του δίνει το δικαίωμα να αισθάνεται ικανοποιημένος για τη μέχρι τώρα συγκομιδή βαθμών. Γράφει ο Γιώργος Καστάνης.
Ο ηγέτης Γκαρσία και το ντεμπούτο Σταφυλίδη
Ο Μπόλονι είχε προαναγγείλει τη συμμετοχή νέων παικτών στη ενδεκάδα και με τις επιλογές του δικαιώθηκε. Το δίδυμο Μπαλάφα – Μαλεζά ανταποκρίθηκε περίφημα στα αμυντικά του καθήκοντα, αν και είχε ορισμένα πλεονεκτήματα.
Από τη στιγμή που ο Παναιτωλικός αγωνιζόταν με 10 παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Αντι και με εξουδετερωμένο τον Καμαρά, τα πράγματα ήταν πιο εύκολα. Όμως κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει πως τα δύο κολλητάρια του ΠΑΟΚ (Μαλεζάς – Μπαλάφας) ήταν πολύ καλοί στα καθήκοντα τους.
Ο ΠΑΟΚ είχε ένα ηγέτη στη ενδεκάδα. Τον Πάμπλο Γκαρσία. Η απουσία του ήταν εμφανέστατη στα προηγούμενα παιχνίδια. Με «σβηστές» τις μηχανές έπαιζε ο Γκαρσία και όμως ξεχώρισε και έκανε τη διαφορά. Κακά τα ψέματα, είναι μεγάλη υπόθεση για τον ΠΑΟΚ να έχει ένα τόσο μεγάλο παίκτη στο ρόστερ του. Από κάθε άποψη.
Θα ήθελα να σταθώ και στη πρώτη συμμετοχή του 18χρονου Κώστα Σταφυλίδη στη ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Ο νεαρός ανταποκρίθηκε στον ρόλο του, στη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα. Και δεν περιορίστηκε μόνο στα αμυντικά του καθήκοντα. Βγήκε μπροστά, έκανε σέντρες στη αντίπαλη περιοχή, τόλμησε και δικαιώθηκε.
Από δική του σέντρα άλλωστε προήλθε το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ με σκόρερ τον Θανάση Παπάζογλου. Ο Σταφυλίδης έχει μέλλον, είναι διεθνής στη εθνική ομάδα των Νέων, ο Μπόλονι τον πιστεύει και ο γενικός αρχηγός Κώστας Ιωσηφίδης είναι βέβαιος πως με τη ανάλογη δουλειά, ο νεαρός μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα.
Στον ρόλο του ανταποκρίθηκε και ο Παπάζογλου. Και το γκολ που πέτυχε ήταν δύσκολο και πολύ όμορφο.
Είναι και κάτι ακόμη που μου έκανε θετική εντύπωση στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό. Η καλή συνεργασία των τριών χάφ. Γκαρσία, Φωτάκης και Σπαντάσιο συνεργάστηκαν αρμονικά. Έπαιξαν για πρώτη φορά μαζί και έδειχναν σαν να γνωριζαν πολύ καλά ο ένας τις κινήσεις του άλλου. Μοίρασαν τους ρόλους και τα τρεξίματα, υπήρχε αλληλοκάλυψη και έδωσαν ώθηση στη ομάδα. Προσέξτε, χωρίς να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης.
Ο ΠΑΟΚ κέρδισε, ο Μπόλονι πέτυχε στο εγχείρημα του και όλοι κοιτούν τη επόμενη ημέρα. Το μάτς με τη Κέρκυρα το ερχόμενο Σάββατο και αμέσως μετά τη αναμέτρηση στο Λονδίνο με τη Τότεναμ. Το θέμα είναι πως αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ αλλάζει. Τη Κυριακή το βράδυ έγιναν προσθήκες παικτών που απέδωσαν. Κατά συνέπεια υπάρχει μέλλον. Και οι νέοι πρέπει να δουλέψουν πάρα πολύ για να πετύχουν. Δεν πρέπει να εφησυχάσουν στο εφήμερο.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: