Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Δεν τον βοήθησες κύριε Ίβκοβιτς!!

Ο απόλυτος ηγέτης Διαμαντίδης, ο Ντούντα που δεν βοήθησε τον Σπανούλη και ο αναποτελεσματικός Kill Bill. Tο σχόλιο του Παντελή Βλαχόπουλου για τον φοβερό Πρίντεζη που δεν ξέρει τα βασικά και για τον Ζοτς που ξέχασε τον Σάρας στον πάγκο.
Δεν τον βοήθησες κύριε Ίβκοβιτς
Θα τα πούμε στο ΣΕΦ
Είναι απλό. Με τόσα άσχημο ποσοστό στα τρίποντα και εκτός ρυθμού τον Σπανούλη χρειάζεσαι ένα μικρό θαύμα για να νικήσεις στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός νίκησε, όμως τα λάθη των παικτών και η τακτική του Ζοτς στα τελευταία δευτερόλεπτα, έδωσαν την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να «κερδίσει»την διαφορά (74-70), η οποία θα μπορούσε να ήταν πάνω από 10 πόντους.
Συμπέρασμα: Οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους όσον αφορά στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου στο ΣΕΦ.
Ο ηγέτης Διαμαντίδης και ο μόνος Σπανούλης
Η διαφορά μεταξύ Διαμαντίδη και Σπανούλη είναι ότι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού δεν σκοράρει μόνο. Δημιουργεί κάνοντας τους συμπαίκτες του καλύτερους αφενός και αφετέρου παίζει την καλύτερη άμυνα. Ο Σπανούλης δίνει μόνο σκορ. Συν τοις άλλοις δεν βοηθήθηκε καθόλου από τον Ίβκοβιτς. Τον άφησε πολύ ώρα στο παρκέ, κουράστηκε,εκνευρίστηκε και εκνεύρισε τους υπόλοιπους παίκτες του Ολυμπιακού.
Οι δυνατοί και αδύναμοι κρίκοι του ντέρμπι
* Οι κουμπάροι έκρυβαν μίνι εκπλήξεις. Ο Ομπράντοβιτς με τις άμυνες ζώνης προσαρμοσμένες πάνω στον Σπανούλη και ο Ίβκοβιτς με την αλλαγή παικτών (Χάινς-Παπανικολάου) πάνω στο pick and roll των Διαμαντίδη-Μπατίστ.
* Η εκπληκτική άμυνα του Διαμαντίδη πάνω στον Σπανούλη 2:30 πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έδειξε ότι ξέρει απ έξω και ανακατωτά τις κινήσεις του Λαρισαίου (κοινή θητεία, φοβερός αμυντικός). Στη συγκεκριμένη φάση τον ανάγκασε να πέσει στο παρκέ χωρίς καν να τον ακουμπήσει.
* Γιώργος Πρίντεζης. Παίκτης που δεν ξέρει-αγνοεί τα βασικά του μπάσκετ. Πάσα, σουτ, ντρίμπλα. Οι προπονητές και κυρίως αυτοί που προέρχονται από την πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία ισχυρίζονται ότι αν δεν έχεις αυτά τα στοιχεία δεν μπορείς να παίξεις μπάσκετ. Ο Πρίντεζης μπορεί να σουτάρει και να τρέμει το καλάθι, μπορεί να πασάρει και να τρέμουν οι συμπαίκτες του και μπορεί να ντριμπλάρει και να τρέμει η μπάλα. ΟΜΩΣ. Εχει το βασικότερο στοιχείο και μάλιστα με το παραπάνω για να παίξεις μπάσκετ. Αντίληψη του παιχνιδιού.
* Η άμυνα πάνω στον Βασίλη Σπανούλη από τους Διαμαντίδη - Καλάθη επιβάλεται να παραδοθεί σε σχολές προπονητικής και επίδοξους σταρ του αθλήματος. To video είναι αδιάψευστος μάρτυρας του πάθους και της ομαδικής δουλειάς, καθώς για τον περιορισμό του Σπάνουλη βοηθούσαν όλοι οι παίκτες της πεντάδας.
* Στο 3 δεκάλεπτο η ομάδα του Ίβκοβιτς έπαιξε άμυνα ζώνης, σε δύο συνεχόμενες φάσεις. Η δεν της πήγαινε ή δεν την είχε δουλέψει στην προπόνηση, καθώς οι παίκτες ήταν εκτός τόπου και χρόνου.
* Ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Διαμαντίδη στην πεντάδα είναι σαν ένα φαγητό χωρίς αλάτι. Η εικόνα της ομάδας αλλάζει ριζικά, ο 3D όμως δεν μπορεί να παίζει 40 λεπτά.
* Ο Γιασισκεβίτσιους έδειξε ότι μπορεί να διαχειριστεί τον εαυτό του και την αγωνιστική δράση ακόμη και σε αυτή την δύσκολη, κορεσμένη και κουρασμένη περίοδο της καριέρας του. Έδωσε σημαντικές ανάσες και λύσεις για την ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο, όμως ο Ομπράντοβιτς στο δεύτερο μέρος -για τους δικούς του λόγους- τον κράτησε στον πάγκο.
Πηγή: contra.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: