Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

"Γιαννιώτας, Γιαννιώτας!"

Φοβερή η σκηνή που περιγράφει ο προπονητής της ομάδας Κ-17 του Άρη, Τάσος Θέος, όταν νεαρός Γιάννης Γιαννιώτας σκόραρε το νικητήριο γκολ του Άρη κόντρα στον ΟΦΗ στην Κρήτη.
"Γιαννιώτας, Γιαννιώτας!"
Ο Έλληνας προπονητής περιέγραψε την αυθόρμητη αντίδραση των νεαρών παικτών του Άρη, ενώ βρίσκονταν στο πούλμαν και επέστρεφαν από την Ξάνθη, που ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς φωνάζοντας το όνομα "Γιαννιώτας, Γιαννιώτας". Ο νεαρός άσος των "κίτρινων" μόλις είχε σκοράρει στο "Γεντί Κουλέ" κόντρα στον ΟΦΗ και το "νέο αίμα" της ομάδας ένιωσε την ανάγκη να πανηγυρίσει. Aφού ήταν σα να σκόραρε ένας απ' αυτούς...
Πανηγύρισαν με τη ψυχή τους γιατί είδαν ότι οι κόποι του Γιαννιώτα δικαιώνονται. Απλά πράγματα... πήρε την ευκαιρία του, την εκμεταλλεύτηκε και όλοι τώρα μιλούν γι' αυτόν. Έχουν την ελπίδα ότι κι αυτοί στο μέλλον μπορούν να πετύχουν και να ζήσουν ανάλογες στιγμές. Κάτι που στην Ελλάδα δεν συνηθίζεται. Δηλαδή, η πίστη στο ταλέντο των μικρών.
"Βρίσκεται στην ομάδα  εδώ και πέντε χρόνια. Έχει δείξει τα προσόντα του και από τη στιγμή που ήρθε στον Άρη κάθε χρόνο βελτιώνεται, ανεβαίνει τμήματα και έφτασε η στιγμή να είναι στην πρώτη ομάδα και να μιλάει όλη η Ελλάδα γι’ αυτόν.
Και ο Αρης χαίρεται γιατί είναι ένας καλός χαρακτήρας, που δουλεύει πολύ, είναι συγκροτημένο παιδί και θα πρέπει να είναι συγκρατημένος, να συνεχίσει τη δουλειά που κάνει για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.

Είναι πολλά τα προσόντα του. Η ταχύτητα είναι ένα από τα πιο σημαντικά αλλά και το ποδοσφαιρικό θράσος, που σε βοηθάει να προκαλέσεις τον αντίπαλο, να παίξεις ένας με έναν  και να ‘τρυπήσεις’ την αντίπαλη άμυνα.  Όλα αυτά τα έχει ο Γιαννιώτας.
Ανέφερα όταν ακόμα ήμασταν στο Καρπενήσι ότι όταν μπει ο Γιαννώτας στην ενδεκάδα δεν θα βγεί. Με ένα παιχνίδι βέβαια δεν θα αφήσει εποχή.
Πρέπει να έχει διάρκεια, να δουλεύει για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε αυτά που θα αντιμετωπίσει από εδώ και πέρα. Γυρνούσαμε από την Ξάνθη και με το που μπήκε το γκολ όλα τα παιδιά φώναζαν το όνομα του «Γιαννιώτας, Γιαννιώτας»  και όλοι μαζί πανηγυρίσαμε διπλά και τριπλά όχι μόνο για το γκολ που πέτυχε η ομάδα μας αλλά και γιατί το έβαλε ένα δικό μας παιδί. Ένα παιδί που το έχουμε ζήσει. Ήταν μια  πολύ συγκινητική στιγμή", η περιγραφή του Τάσου Θέου στο ραδιοφωνικό σταθμό του Άρη.
Όσο για την ιστορία του νεαρού Γιαννώτα;
"Είχε έρθει από το Νεοχώρι Χαλκιδικής. Έπαιξε στο παιδικό και μετά από ένα χρόνο μετά ανέβηκε στο εφηβικό. Εκεί παρέμεινε επίσης ένα χρόνο, πήγε στην Κ17 και έπειτα από ένα χρόνο ανέβηκε στην Κ20.
Εκεί έμεινε για δύο χρόνια και φέτος τον είδαμε να κάνει δύο εντυπωσιακές εμφανίσεις, γιατί και με τον Ολυμπιακό μου άρεσε πολύ, παρότι η απόδοση του δεν ήταν τόσο υψηλή όσο αυτή με τον ΟΦΗ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: