Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Επανεκκίνηση, αντεπίθεση και ξεκαθάρισμα!!

Η νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό, δίνει στους "ασπρόμαυρους" χρυσή ευκαιρία να χτίσουν για τη συνέχεια και να επανακάμψουν. Οι δε διοικούντες βρίσκουν μετά από αυτή το κατάλληλο κλίμα να μιλήσουν εν ηρεμία. Γράφει ο Ευγένιος Δαδαλιάρας.

Επανεκκίνηση, αντεπίθεση και ξεκαθάρισμα
Ο ΠΑΟΚ με τη νίκη πού πέτυχε κόντρα στον Παναιτωλικό πήρε πολλά περισσότερα από τρεις βαθμούς στο βαθμολογικό πίνακα. "Αγόρασε" ηρεμία, τον απαραίτητο χρόνο να επανασυνταχθεί και να ξεκινήσει την αντεπίθεσή του στο πρωτάθλημα, ενώ βρήκε ξανά τα απαραίτητα ψυχολογικά εφόδια να προχωρήσει. Εφόδια, από τα οποία έμοιαζε να αρχίζει να ξεμένει, μετά το εφιαλτικό σερί των πέντε αγώνων χωρίς επικράτηση.
Επιπλέον, αυτή η νίκη ήρθε στην πλέον κατάλληλη στιγμή για τους "ασπρόμαυρους". Με τους διοικούντες να ετοιμάζουν διπλή συνέντευξη Τύπου μέσα στην εβδομάδα που ακολουθεί, δεν θα μπορούσε να δημιουργηθεί καλύτερο κλίμα από αυτό που έφτιαξε αυτό το εύκολο -όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι- 3-0 κόντρα στον σφιχτοδεμένο και καλοδουλεμένο Παναιτωλικό.
Η χαρά των... νέων
Τι σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ "αγόρασε" ηρεμία; Ας υποθέσουμε ότι ο ΠΑΟΚ δεν κέρδιζε τον Παναιτωλικό. Μπορεί ο καθένας, μάλλον, να φανταστεί τι θα σήμαινε αυτό μετά όσα είχαν προηγηθεί με τα πέντε αποτυχημένα αποτελέσματα, τις αποδοκιμασίες σε βάρος Σαλπιγγίδη και Χαλκιά, το θέμα που άνοιξε με τον Κοντρέρας και όλα τα υπόλοιπα (με τη γκρίνια σε βάρος των διοικούντων κ.τ.λ.). Επομένως, αυτή η νίκη ήταν "βάλσαμο" σε όλα τα επίπεδα.
Σε ό,τι αφορά στην επανασύνταξη και την αντεπίθεση, μια νίκη πάντα φτιάχνει την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια και τονώνει ψυχολογικά τους παίκτες. Ο ΠΑΟΚ έχασε πολύτιμο έδαφος -όχι επειδή ηττήθηκε στο Καραϊσκάκη ή έφερε ισοπαλία στο Χαριλάου, αλλά διότι έχασε στην έδρα του από τον Παναθηναϊκό, έχασε από τον Αστέρα στην Τρίπολη και έφερε ισοπαλία με τον ΟΦΗ στην Τούμπα- κι αυτό οφείλει να το καλύψει άμεσα, πριν χαθεί για τα καλά η χρονιά. Η νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό μπορεί να γίνει μια καλή αρχή. Στα... πόδια των "ασπρόμαυρων" είναι.
Κοντά στα παραπάνω, προσθέστε ότι ο ΠΑΟΚ πήρε το βράδυ της Κυριακής (20/11) τρία γκολ από τρεις παίκτες που είχαν ανάγκη να σκοράρουν: τον Βιεϊρίνια, διότι αλλού πατούσε κι αλλού βρίσκονταν το τελευταίο διάστημα, τον Παπάζογλου, που τον έχει περάσει από... σαράντα κύματα η κερκίδα, και τον Σπαντάσιο, ο οποίος καιρός είναι να μπει στο κλίμα της ομάδας.
Βεβαίως, στην Τούμπα έχουν κάθε λόγο να χαίρονται για την εμφάνιση του Σταφυλίδη. Άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, αρκεί να έχει σκυμμένο το κεφάλι και κλειστά τα αυτιά του. Είναι νωρίς ακόμη να πούμε περισσότερα γι' αυτόν. Γι' αυτόν, όμως, που πραγματικά αξίζει να μιλήσουμε, είναι ο Πάμπλο Γκαρσία. Τάκλιν στο 90' από έναν παίκτη 34 ετών, σε ένα παιχνίδι που είναι 3-0 από το 55', απλώς... δεν υπάρχει! Οι υπόλοιποι στην ομάδα δεν έχουν παρά να τον βλέπουν και να μαθαίνουν...
Δημιουργική... ηρεμία
Σημαντικά όλα τα παραπάνω, όμως, η εβδομάδα που έρχεται έχει ακόμη πιο σπουδαία για τον ΠΑΟΚ. Ποια είναι αυτά; Μα, φυσικά, αυτά που πρόκειται να πούνε οι Θόδωρος Ζαγοράκης και Ζήσης Βρύζας στις συνεντεύξεις Τύπου, που αναμένεται να δώσουν.
Η νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό έφερε ηρεμία και ταυτόχρονα έκανε το έδαφος πρόσφορο αυτή η ηρεμία να γίνει δημιουργική, σε ό,τι αφορά στο ξεκαθάρισμα προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ όλων αυτών που περιμένει να ακούσει από τον επικεφαλής της διοίκησης και του αγωνιστικού τμήματος.
Σε κανένα από τα θέματα που θα θίξουν οι δύο δεν πρέπει να μείνει η παραμικρή σκιά, γιατί ήδη οι οπαδοί είναι με τεντωμένα νεύρα για πολλούς και διάφορους λόγους. Επομένως, το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να διευκρινίσουν και την παραμικρή λεπτομέρεια, εφόσον το αποφάσισαν να βγούνε και να μιλήσουν δημόσια. Και, μάλιστα, να τον πράξουν από καρδιάς!
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: