Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Από «σωτήρας», άνεργος…!!

Μη έχοντας συμπληρώσει καν ένα χρόνο από τότε που ανέλαβε τις τύχες του Πανιωνίου, ο Τάκης Λεμονής αποτελεί (ουσιαστικά) παρελθόν για δεύτερη φορά από τον πάγκο της ομάδας!
Από «σωτήρας», άνεργος…
Η επιστροφή του… ασώτου
Στις 10 Νοεμβρίου 2010 η ΠΑΕ Πανιώνιος ανακοινώνει για δεύτερη φορά την πρόσληψη του Τάκη Λεμονή, δύο περίπου χρόνια μετά το πρώτο του πέρασμα από τον «κυανέρυθρο» πάγκο, που άντεξε μόλις 20 μέρες λόγω μη συμφωνίας του με τη διοίκηση σε θέματα μεταγραφών και αποδεσμεύσεων.
Οι δηλώσεις του κατά την επίσημη παρουσίασή του δείχνουν και την άποψή του για την πρώτη του απόπειρα να γίνει κάτοικος Νέας Σμύρνης:
«Άφησα πριν από δυόμισι χρόνια κάτι πολύ γρήγορα. Ο κόσμος βλέπει 90 λεπτά αγώνα και δεν τον ενδιαφέρει τι γίνεται πριν ή μετά από αυτόν. Πρώτο μας μέλημα είναι να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τις συνθήκες δουλειάς στην ομάδα».
Το πολύτιμο έργο του
Έτσι, σε μια δύσκολη συγκυρία, αφού την ίδια περίοδο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Κώστας Τσακίρης, ανακοίνωσε την απόφασή του να μην ασχοληθεί άλλο με τα κοινά της ομάδας, αλλά και τον Πανιώνιο να βρίσκεται συνεχώς κοντά (ή και μέσα) στην επικίνδυνη ζώνη, ο Έλληνας προπονητής αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να τον βγάλει από το «τέλμα».
Και τα κατάφερε περίφημα, αφού κατάφερε να συγκεντρώσει 21 βαθμούς στον δεύτερο γύρο και μαζί με τους 14 του πρώτου έφτασε τους 35 που του έδωσαν την 10η θέση στο πρωτάθλημα, κάτι που πριν αναλάβει ο Λεμονής φαινόταν απίθανο.
Μπορεί να αναγκάστηκε να πουλήσει τον ηγέτη και αρχηγό της ομάδας, Γιάννη Μανιάτη, στον Ολυμπιακό, αλλά οι προσθήκες των Σβέρκος, Κβιρκβέλια και περισσότερο από όλους του Μήτρογλου (ο οποίος σκόραρε οχτώ φορές σε έντεκα συμμετοχές) βοήθησαν τα μέγιστα και δημιούργησαν μια ομάδα που κοιτούσε στα μάτια τους αντιπάλους της.
Η αλλαγή του κλίματος
Μετά την καλή πορεία της ομάδας στην περσινή σεζόν, οι προσδοκίες για φέτος ήταν μεγάλες, μετά και την επιστροφή του Φαμπιάν Εστογιανόφ από την Πενιαρόλ.
Όμως, τα πολλά προβλήματα δεν άφησαν σε ησυχία τους «κυανέρυθρους». Το σήριαλ με την μεταβίβαση των μετοχών και τελικά το ναυάγιο στην υπόθεση επηρέασε πάρα πολύ την ομάδα. Σε συνδυασμό με ανάμεσα στον Λεμονή και τις «βεντέτες» της ομάδας, Σίτο Ριέρα, Μπόσκο Μπάλαμπαν και Φαμπιάν Εστογιανόφ, αλλά κυρίως τα πολύ μεγάλα οικονομικά προβλήματα έφεραν τον Πανιώνιο κυριολεκτικά στο «χείλος του γκρεμού».
Η ομάδα της Νέας Σμύρνης έχει μαζέψει μόνο 9 βαθμούς στις 10 πρώτες αγωνιστικές, χωρίς να έχει πείσει κανένα με το ποδόσφαιρο που παίζει, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι κινδυνεύει ακόμη και με υποβιβασμό στο Περιφερειακό πρωτάθλημα, λόγω χρεών. Ο Ουρουγουανός αστέρας έλυσε το συμβόλαιό του με την ομάδα, κάτι που αναμένεται να γίνει άμεσα και με τον Τάκη Λεμονή.
Πλέον, αναζητείται αυτός θα αναλάβει το δύσκολο έργο να βγάλει τους Νεοσμυρνιώτες από το νέο «τέλμα», κάτι που είχε κάνει πέρσι ο 51χρονος προπονητής. Μόνο που τώρα η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη.
Πηγή: Sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: