Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Τα "μπράβο" και στον Κύρ(ο) Θανάση!!

Αυτό το ντέρμπι δεν ήθελε κανένας να τελειώσει! Είναι πραγματικά κρίμα που τέτοιες ματσάρες δεν έχουν και παράταση, όπως συμβαίνει στο μπάσκετ! Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.
Τα "μπράβο" και στον Κύρ(ο) Θανάση!
Το «να ΄χα χίλια μάτια το ντέρμπι σου να βλέπω» (παραφρασμένο φυσικά) ταιριάζει γάντι στο υπέροχο θέαμα που μας πρόσφεραν το Σάββατο στο Φάληρο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός.
Πώς όμως, από τα ντέρμπι των αιωνίων, που έχουμε συνηθίσει να είναι τα ντέρμπι του τσαμπουκά, του ξύλου, της σκοπιμότητας, της αμφισβήτισης και των επεισοδίων, φτάσαμε να αποθεώνουμε το αληθινό ποδόσφαιρο που είδαμε στο ματς της 19ης Νοεμβρίου, ημέρα που σε προηγούμενο σημείωμά μου είχα γράψει ότι θα έπρεπε να ανακηρυχθεί σε «εθνική εορτή»;
Η απάντηση βρίσκεται στο όνομα Θανάσης Γιάχος. Κι επειδή ελάχιστοι στάθηκαν στο ρόλο που έπαιξε ο διαιτητής του συνδέσμου της Χίου, οφείλω να παραδεχθώ ότι ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός απέδωσαν το ποδόσφαιρο που μπορούν να αποδώσουν γιατί τους το επέτρεψε ο Γιάχος.
Ο διαιτητής, που έχουμε συνηθίσει να τον αποκαλούμε «άρχοντα του αγώνα», ήταν αληθινός άρχοντας σε ένα αληθινό ντέρμπι ευρωπαϊκού επιπέδου. Εφάρμοσε το πλεονέκτημα στον απόλυτο βαθμό του και είχε τα λιγότερα σφυρίγματα που έχουμε ακούσει ποτέ σε τέτοιου είδους παιχνίδι.
Ήταν δίκαιος στον πειθαρχικό έλεγχο και έσβησε γρήγορα τις φωτιές που πήγαν να ανάψουν μεταξύ των παικτών στο γήπεδο. Κι ευτυχώς οι 2-3 φάσεις που ξέφυγαν από τους βοηθούς του δεν κατέληξαν στα δίχτυα για να συζητάμε σήμερα αρνητικά για την διαιτησία.
Ο Γιάχος, που είναι διεθνής διαιτητής 3ης κλάσης (third class), όπως τους αποκαλεί η ΦΙΦΑ, αμφισβητήθηκε μετά τον ορισμό του, αλλά έδωσε την δική του απάντηση μέσα στο γήπεδο, αποδεικνύοντας ότι όταν οι άνθρωποι με τα μαύρα θέλουν, μπορούν να παραχωρήσουν το γήπεδο στους πραγματικούς πρωταγωνιστές, που είναι οι ποδοσφαιριστές κι εκείνοι να μείνουν στο περιθώριο.
Για την επιλογή Γιάχου δικαιώνεται εκ του αποτελέσματος και ο Κύρος Βασσάρας, ο οποίος όμως θα πρέπει να δει την περίπτωση των Μήτσιου, που έχασε τον έλεγχο στο ματς του ΟΦΗ με τον Άρη, και Κωνσταντινέα (σφύριξε το Κέρκυρα-Εργοτέλης), εξηγώντας τους με σαφήνεια τι ακριβώς είναι το πέναλτι στο άθλημα που διευθύνουν.
Πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: