Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Νικητής ουσιαστικά... ο Ολυμπιακός!!

Σε ένα τόσο κακό ποιοτικά ντέρμπι κερδίζει ο χειρότερος ποιοτικά... Άντε και ο κόσμος αν και είναι οξύμωρο να πανηγυρίζουμε επειδή η ατμόσφαιρα ήταν... μπασκετική.

Νικητής ουσιαστικά... ο Ολυμπιακός
Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης...
Εντάξει μετά τις ματσάρες σε τελικούς πρωταθλήματος που έχουμε δει κατά καιρούς το να βλέπεις ένα ματς με 40 λάθη και την μία ομάδα να σουτάρει με 14% στα τρίποντα δεν μπορεί να σε αφήσει ικανοποιημένο.
Από την άλλη, είπαμε... Το να δώσεις συγχαρητήρια στον κόσμο επειδή ήταν κόσμιος είναι οξύμωρο...
Δηλαδή έτσι δεν θα έπρεπε να είναι πάντα; Τέλος πάντων, ασπάζομαι ότι στην χώρα του παραλογισμού, πρέπει να δίνουμε συγχαρητήρια για λογικές αντιδράσεις και πάμε παρακάτω.
Πριν από το ντέρμπι ξέραμε όλοι ξεκάθαρα ότι η ποιότητα των παικτών του Παναθηναϊκού είναι σαφώς μεγαλύτερη από αυτή των παικτών του Ολυμπιακού, που είναι μία νέα ομάδα και έχει ακόμα ελαφρυντικά.
Για αυτό ίσως και θα περιμέναμε από τους φιλοξενούμενους να κάνουν 17 λάθη, μετά από την πίεση των πρασίνων στην περιφέρεια και την έφεση που έχουν στο κλέψιμο. Αλλά δεν θα περιμέναμε από καλούς σουτέρ να χτίζουν ένα δεύτερο κλειστό με τα τρίποντα τους.
Όπως και να έχει όταν έχεις 14% στα τρίποντα και καταφέρνεις να χάσεις μόνο με 4 στην έδρα του αντιπάλου σου, μάλλον θα πρέπει να αισθάνεσαι σαν νικητής. Και η αλήθεια είναι ότι στον Παναθηναϊκό μετά από μία τέτοια εμφάνιση δεν υπάρχει άνθρωπος (λογικός) που θα πανηγυρίσει.
Αντίθετα η εμφάνιση των πρασίνων ήταν και πάλι προβληματική. Πολύ όμως... Δεν είναι μόνο τα 22 λάθη, δηλαδή 22 επιθέσεις δώρο στους αντιπάλους του. Είναι ότι για ένα ακόμα ματς, πάνε την διαφορά στο +10 και αντί να τελειώσουν το παιχνίδι και να μεγαλώσουν την διαφορά κάνουν τα πάντα... για να έχει τηλεθέαση το ματς ως το τέλος.
Από εκεί και πέρα τα 11 επιθετικά ριμπάουντ του Ολυμπιακού, οι συνολικά... 7 πόντοι των Μάριτς και Μπατίστ αλλά και τα πολλά χαμένα λέι απ είναι επιμέρους στοιχεία που δεν μπορούν να συνεχιστούν.
Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος από το 74-70 και από μία νίκη που στο τέλος άγχωσε και τον κόσμο. Είχε την ευκαιρία να έχει ένα πιο ήσυχο απόγευμα. Είναι νωρίς, είχε κακή προετοιμασία, οκ... υπάρχουν ελαφρυντικά.
Αλλά μπροστά στον Παναθηναϊκό υπάρχουν και δύσκολα παιχνίδια που με 22 λάθη δεν τα κερδίζεις... Και σίγουρα ο Ομπράντοβιτς έχει πραγματάκια να διορθώσει και να αλλάξει... Εντάξει με τον Ολυμπιακό, οι πράσινοι φαινόταν ότι όσο και να έπαιζαν, κάποιος θα έβρισκε την λύση να σκοράρει όταν η διαφορά μειωνόταν... Αλλά με την Μάλαγα στην Ισπανία, θα είναι διαφορετικά.
Πηγή: Sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: