Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Διώξτε την αρρώστια...!

Θα έπρεπε να γραφτούν κάποια πράγματα και πριν από αυτό το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Ευτυχώς ο ΠΑΟΚ κέρδισε εύκολα και τώρα κάποια ζητήματα πρέπει να συζητηθούν χωρίς να επηρεάζει το αποτέλεσμα… Γράφει ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου.
Διώξτε την αρρώστια…
Για τον αγώνα το καλό για τον ΠΑΟΚ ήταν ότι έγινε νωρίς η φάση του πέναλτι και της αποβολής. Ευτυχώς -για όλους- κύλησαν τα πάντα καλά και η ομάδα κέρδισε χωρίς να αγχωθεί ιδιαίτερα.
Αυτό όμως πρέπει να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Μέσα στην ομάδα η αρρώστια υπάρχει και δυστυχώς επεκτείνεται. Κάποτε μιλούσαμε για παρέα που χαίρονταν το παιχνίδι (αλλά και την προπόνηση) αλλά τώρα αυτό δεν ισχύει. Υπάρχουν πολλές υποθέσεις που έχουν χαλάσει το κλίμα. Με διάφορους πρωταγωνιστές. Και χωρίς καλό κλίμα δεν γίνεται τίποτα.
Η ευθύνη της διοίκησης είναι μεγάλη για την κατάσταση. Ο προπονητής έπεται. Δυστυχώς αντί ο ένας να προσπαθεί πως θα φανεί καλύτερος του άλλου μέσα στο γήπεδο, αντί ο ένας να συμπληρώνει με τον άλλο, φθάσαμε στο σημείο ο ένας να ακολουθεί τον άλλον σε παραπτώματα, καθυστερήσεις, γκρίνιες, πόνους και παράπονα για όλους και για όλα.
Ακόμη και οι συνειδητοποιημένοι δεν μπορούν να συγκεντρωθούν στην δουλειά τους. Και το χειρότερο είναι ότι οι μικροί παίρνουν άσχημα παραδείγματα από αυτούς που μέχρι πριν λίγο καιρό αποτελούσαν υπόδειγμα ομάδας.
Ο… καρκίνος που καταστρέφει τα υγιή κύτταρα της ομάδας υπάρχει και επεκτείνεται. Κάντε κάτι όσο είναι καιρός. Και αυτό φυσικά απευθύνεται στην διοίκηση που βλέπει και ξέρει. Μία διοίκηση (Βρύζας και Κωνσταντινίδης δηλαδή) που βλέπει τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει ο προπονητής (εκτός γηπέδου) και πρέπει να τον βοηθήσει.
Όλα όσα έγιναν πάντως με τον Κοντρέρας τις περασμένες ημέρες δεν μπορούν να γιατρέψουν την άρρωστη κατάσταση.
* Μου άρεσε πάρα πολύ ο Σταφυλίδης όπως και στους περισσότερους. Για να κάνεις το άλμα από τους μικρούς στους μεγάλους, χρειάζεσαι – εκτός των άλλων- πολύ θράσος. Ο τελευταίος που το είχε αυτό όντας σε ανάλογη θέση, ήταν ο Χριστοδουλόπουλος. Μπράβο στον Σταφυλίδη που μπήκε στην Τούμπα και από το 50ο δευτερόλεπτο έδειξε αποφασιστικότητα.
Όλα τα θετικά του τα είδαμε ξεκάθαρα, αν και δεν τον «πετύχαμε» ιδιαίτερα σε φάση άμυνας. Για τα μειονεκτήματά του είχαν πολύ ενδιαφέρον όσα είπε ο Μπόλονι. Ουσιαστικές παρατηρήσεις (ύψος, τακτική, φυσική κατάσταση, σέντρες κτλ) που πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι όσοι θεωρούν απλή υπόθεση την συμμετοχή ενός ή περισσοτέρων νεαρών σε μία ομάδα υψηλού επιπέδου.
* Σαλπιγγίδης και Σνάουτσνερ πιο πολύ μιλούσαν σήμερα (ο ένας στον άλλο) παρά προσπαθούσαν να αποδώσουν όπως οι Βιεϊρίνια – Σταφυλίδης. Δεν μπορούν μαζί οι δύο.
* Ο Σπαντάτσιο θέλει ακόμη παιχνίδια για να με πείσει ή να με ενθουσιάσει. Κρατάει την μπάλα λίγο παραπάνω απ’ όσο πρέπει. Κατά τα άλλα όμως έχει πάρει φόρα και το σημερινό παιχνίδι τον βοήθησε αρκετά.
* Ο Βλάνταν Ίβιτς χάνει την θέση του στον ΠΑΟΚ, προφανώς και το επόμενο συμβόλαιο. Αλήθεια, θεωρεί ότι εκείνος την παραχώρησε ή του την πήραν; Έχει όμως μεγαλύτερη σημασία πως την χάνει και την θέση και το συμβόλαιο ή ότι όλα τελειώνουν τόσο άσχημα;
* Ευτυχώς έχει όρεξη για μπάλα ο Γκαρσία. Ας μην φροντίσουν κάποιοι να του την κόψουν…
Έχει πλάκα να εφησυχάσουν τώρα επειδή κέρδισαν τον Παναιτωλικό, όπως εφησύχασαν με την Σάμροκ… Ή νωρίτερα με την Βαλερένγκα και την Καρπάτι….
Πηγή: paok24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: