Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Oι λύσεις είναι ελάχιστες και ο Ερνέστο δεν ρισκάρει…!

Μπορεί ο Φέισα να μπήκε στην αποστολή για το ματς με την Μαρσέιγ, αλλά δεν μπορεί να παίξει βασικός. Αμφίβολο είναι και αν μπορεί να παίξει έστω και λίγο, αλλά βασικός αποκλείεται. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.
Oι λύσεις είναι ελάχιστες και ο Ερνέστο δεν ρισκάρει…
Συνεπώς ο Ολυμπιακός θα παίξει την Τετάρτη το βράδυ στο «Βελοντρόμ» χωρίς τις τέσσερις βασικές επιλογές για τον άξονα της μεσαίας γραμμής του (Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Μακούν και Φέισα). Ολοι ψάχνουν να βρουν τις αλχημείες που θα κάνει ο Ερνέστο προκειμένου να καλύψει τα κενά, αλλά όλα δείχνουν ότι ο Βαλβέρδε θα κάνει τα απολύτως συμβατικά.
Ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει στη Μασσαλία όπως ακριβώς ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό με μία αλλαγή. Τη θέση του Μακούν θα πάρει ο Μαρκάνο και θα γίνουν μία σειρά από εσωτερικές αλλαγές. Τέρμα θα είναι ο Μέγιερι, τετράδα στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά οι Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Αβράαμ και Μαρκάνο, τρεις κεντρικοί χαφ οι Μοδέστο, Γέστε και Φουστέρ, δύο εξτρέμ οι Μιραλάς και Χολέμπας και ένα φορ ο Τζεμπούρ.
Μπορεί να είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι και ο Τοροσίδης πέφτει κόφτης και ο Μανιάτης μπορεί να παίξει εκεί ή ακόμη ακόμη και ο Χολέμπας λόγω αγωνιστικών προσόντων, αλλά ο Βαλβέρδε δεν είναι αυτής της λογικής. Σπάνια αλλάζει θέση σε παίκτη ή για την ακρίβεια σπάνια βάζει κάποιον σε τόσο δύσκολο ματς να παίξει σε μία θέση που δεν τον έχει χρησιμοποιήσει ποτέ. Ως εκ τούτου το βλέπω πολύ δύσκολο να μην είναι αρχική ενδεκάδα αυτή που προανέφερα. Θα μου πείτε βεβαίως για αυτό το ματς τριάδα στα χαφ με Γέστε, Φουστέρ και Μοδέστο δεν είναι πολύ light… Είναι αλλά ο Βαλβέρδε αυτούς έχει για αυτές τις θέσεις, αυτούς ξέρει, αυτούς θα εμπιστευτεί. Αν έχει δίκιο η άδικο θα το δούμε μετά τη λήξη του ματς, όχι ανάλογα με το αποτέλεσμα, αλλά ανάλογα με την εμφάνιση αυτών των τριών παικτών.
Πάντως η λογική λέει ότι θα έπρεπε να δοκιμάσει κάτι άλλο για αυτό το ματς και θα έπρεπε να πάρει το ρίσκο να δοκιμάσει να καλύψει το κενό των τεσσάρων μέσων με κάποιον άλλον παίκτη που δεν παίζει συνήθως σε αυτή τη θέση. Αλλωστε εκεί είχε μεγαλουργήσει πριν αρκετοί καιρό για δύο τρία συνεχόμενα παιχνίδια ο Τοροσίδης όταν προπονητής ήταν ο Ζίκο. Στο ξεκίνημα του Βραζιλιάνου στον Ολυμπιακό ο «Τόρο» είχε παίξει αμυντικό χαφ και στο μεγάλο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑπου είχε βάλει καταπληκτικό γκολ, αλλά και σε κανά δύο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ…
Λίγο ρίσκο (τέτοιου είδους) λοιπόν ίσως και να μην έβλαπτε, αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ο Ερνέστο δεν θα το πάρει.
Πηγή: Sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: