Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

"Και ηγέτης και... Λεονάρδος!"

Ο Λεονάρντο στέλνει νέο μήνυμα σε ΕΠΟ και Φερνάντο Σάντος! "Θα ήθελα πολύ να γίνω μέλος", δήλωσε, ενώ παράλληλα τόνισε πως είναι αποφασισμένος να γίνει ηγέτης στην ΑΕΚ...
"Και ηγέτης και... Λεονάρδος!"
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του στην "Κιτρινόμαυρη Ώρα":
Για την αγωνιστική του μεταμόρφωση:
«Είμαι καλά πλέον, νιώθω πολύ δυνατός, σκοράρω συχνά και καταλαβαίνω ότι οι συμπαίκτες μου με εμπιστεύονται και με ψάχνουν στον αγωνιστικό χώρο. Είναι αλήθεια ότι όλα έγιναν πιο εύκολα για μένα μετά την αποχώρηση παικτών όπως ο Σκόκο, ο Μπλάνκο και ο Τζεμπούρ. Βρήκα χώρο να παίξω, να πιστέψω περισσότερο στον εαυτό μου, να αποκτήσω αυτοπεποίθηση. Αν είχα διαφορετική μεταχείριση τα προηγούμενα χρόνια, θα έκανα πολύ καλύτερα πράγματα και μαζί τους. Όμως η ίδια η ομάδα δεν με πίστεψε. Το καλοκαίρι προσπάθησα να πιστέψω περισσότερο στα λόγια. Κανονικά δεν θα έπρεπε, όμως προσπάθησα. Τελικά αποδείχτηκε ότι ο Χιμένεθ είναι αποφασίσει να με βοηθήσει να κάνω ένα βήμα μπροστά κι εγώ άρπαξα την ευκαιρία».
Για το αν αισθάνεται ηγέτης της ΑΕΚ:
«Κάθε μέρα που ξυπνάω αυτό σκέφτομαι… Να γίνω ο ηγέτης της ΑΕΚ, να είμαι ο ποδοσφαιριστής που θα κάνει τη διαφορά, αν γίνεται σε κάθε αγώνα. Χωρίς εγωισμούς και πάντοτε για το καλό της ομάδας. Είμαι πλέον ώριμος, έχω βρει τον τρόπο να ξεπερνώ σιγά-σιγά το ψυχολογικό πρόβλημά μου και αισθάνομαι ότι αυτή είναι η χρονιά μου».
Για το ψυχολογικό του πρόβλημα:
«Είναι κάτι που παθαίνω από τα 16 μου χρόνια. Μετά το 60’ παθαίνω κράμπες στις γάμπες μου, αλλά ξέρω καλά ότι δεν είναι θέμα φυσικής κατάστασης. Έχω μιλήσει με γιατρούς γι’ αυτό, έχουν γίνει ειδικές μετρήσεις κι έδειξαν ότι είμαι δυνατός και θα μπορούσα να παίξω και τρία ημίχρονα. Οδηγηθήκαμε στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα δημιουργείται από το άγχος που έχω όταν παίζω. Είναι καθαρά ψυχολογικό, έχει μπει στο μυαλό μου από τότε που ήμουν παιδί. Προσπαθώ πλέον να το βγάλω από εκεί, τελευταία αγωνίστηκα κάποια συνεχόμενα 90λεπτα και σιγά-σιγά θα το αποβάλω από το κεφάλι μου. Τελευταία με προσέχει κι ένας ειδικός διατροφολόγος και ήδη διαπιστώνω διαφορά».
Για τις φιλοδοξίες του για φέτος:
«Δεν θέλω να ξανακοιτάξω πίσω, πρέπει να βλέπω μόνο μπροστά και να συνεχίσω έτσι. Αυτή είναι για σεζόν με κομβική σημασία για μένα. Θέλω όλοι να μιλούν για τον Λεονάρντο στο τέλος της σεζόν, να θυμούνται τη φετινή χρονιά ως σεζόν του Λεονάρντο. Να λένε ότι αυτή ήταν η ΑΕΚ του Λεονάρντο. Επαναλαμβάνω, δεν θέλω να αντιμετωπιστεί ως εγωιστική στάση. Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που να μπορεί να πετύχει κάτι μόνος του, υπάρχουν όμως ποδοσφαιριστές-ηγέτες. Κι εγώ θέλω να με θυμούνται ως τέτοιο».
Για το μέλλον του στην ΑΕΚ και αν θα μείνει:
«Μόνο ο Θεός το γνωρίζει αυτό κι επειδή είναι αυτή η φύση της δουλειάς μας, πρέπει να κοιτάζω το τώρα. Δεν γνωρίζω τι θα μπορούσε να συμβεί σε 7-8 μήνες από σήμερα. Έχω συμβόλαιο ως το 2014 και είμαι καλά στην ΑΕΚ. Υπάρχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα, όλοι μας βιώνουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, όμως εγώ δεν ξεχνώ ότι αγωνίζομαι στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Αυτό είναι η ΑΕΚ για μένα, η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Δεν μετρούν μόνο οι τίτλοι και το πόσα χρόνια απέχεις από το πρωτάθλημα για πολλούς και διάφορους λόγους. Είναι και άλλα πράγματα, το παρελθόν, η προέλευση, η ιστορία. Η ΑΕΚ είναι ό,τι σπουδαιότερο υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε συλλογικό επίπεδο».
Για τη διαδικασία ελληνοποίησής του και το ενδεχόμενο να παίξει στην Εθνική:
«Δεν έχω κάνει τέτοιες κινήσεις. Από δημοσιογράφους έμαθα ότι η ΕΠΟ το θέλει, όμως εγώ δεν έχω προχωρήσει ακόμη τις διαδικασίες. Μετά από επτά χρόνια στην Ελλάδα αισθάνομαι ότι εδώ είναι η δεύτερη πατρίδα μου και θα με ενδιέφερε να βοηθήσω. Παρακολουθώ τους αγώνες, ξέρω από τους Έλληνες διεθνείς που έχουμε για το καταπληκτικό κλίμα που υπάρχει και θα ήθελα πολύ να γίνω μέλος αυτής της ομάδας. Ποιος δεν θα ήθελε άλλωστε να αγωνιστεί σε μια μεγάλη διοργάνωση εθνικών ομάδων; Αν όχι σε αυτή, γιατί δεν συμμετείχα στην προσπάθεια πρόκρισης, ίσως σε κάποια επόμενη. Είμαι 25 χρονών ακόμη, έχω καλά χρόνια μπροστά μου και πολλά να δώσω».
Για τον Νίκο Κωστένογλου:
«Είναι ένας πολύ μεθοδικός και μοντέρνος προπονητής, δουλεύει πολύ στην τακτική και ξέρει τι θέλει από εμάς και πόσα μπορεί να περιμένει. Θα πάμε καλά μαζί του, το πιστεύω».
Για τους φετινούς στόχους της ΑΕΚ:
«Το άγχος για συνεχόμενες νίκες ίσως μας επηρεάσει σε κάποιους αγώνες, όμως με τις νίκες θα αποκτήσουμε ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη συνέχεια. Το αξίζουμε. Ο στόχος πρέπει να είναι πάντα το πρωτάθλημα. Όσο είμαστε κοντά, θα έχουμε τις ευκαιρίες μας. Δεν έχουμε τόσο κακό υλικό όσο κάποιοι πιστεύουν, είναι θέμα ψυχολογίας και αποτελεσμάτων. Αν έχουμε μια καλή συνέχεια σε αυτά, τότε θα μείνουμε στο κόλπο ως το τέλος. Από εμάς εξαρτάται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: