Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Τοπαλίδης:"Θα ήταν το τελευταίο ματς του Ρεχάγκελ"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την αποκάλυψη ότι το παιχνίδι με την Ουκρανία θα ήταν το τελευταίο του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας αν δεν κατάφερνε να πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση του Μουντιάλ, έκανε ο συνεργάτης του Γερμανού τεχνικού.

Ο Γιάννης Τοπαλίδης με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "NovaΣπορ Fm 94.6" είπε χαρακτηριστικά: "Διαισθανόμασταν πως σε περίπτωση που δεν πήγαινε κάτι καλά, αυτό θα ήταν το τελευταίο μας παιχνίδι. Δεν θέλει πολύ μυαλό να το καταλάβεις.

Όμως δεν σκεφτόταν κανείς το δικό του μέλλον. Η μεγαλύτερη πίεση ήταν να φτάσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν έχουμε κάνει καμία τέτοια συζήτηση για το πότε θα σταματήσει την προπονητική ο Ρεχάγκελ και συνεπώς δεν θα μπορούσα να απαντήσω σε κάτι τέτοιο. Τον βλέπω ότι είναι δυνατός και ορεξάτος, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω για λογαριασμό του".

Όσο για το παιχνίδι μπαράζ και την πρόκριση της "γαλανόλευκης", ανέφερε:"Ο στόχος μας ήταν να πετύχουμε γκολ στο Ντόνετσκ. Οι Ουκρανοί είχαν πρόβλημα στο σκοράρισμα στην έδρα τους. Είχαμε δώσει οδηγία να πετύχουμε και δεύτερο γκολ για να τους αποτελειώσουμε.

Όλοι οι παίκτες ήταν ενθουσιασμένοι και αισιόδοξοι στο ημίχρονο. Δεν καταφέραμε να σκοράρουμε ξανά, αλλά κρατήσαμε το «μηδέν». Όταν παίζουμε εκτός έδρας και οι αντίπαλοι είναι το φαβορί, μας πηγαίνει καλύτερα. Είμαστε καλύτεροι όταν παίζουμε με αντεπιθέσεις και αμυντικά".

Ακόμα για το κλίμα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και αν η πρόκριση ήταν απάντηση στους επικριτές του Ρεχάγκελ, τόνισε:" Το κλίμα ήταν πάντα καλό και παραμένει. Δεν ξέρω από πού βγήκαν αυτά τα πράγματα από τα ΜΜΕ για άσχημο κλίμα στα αποδυτήρια.

Το μόνο που είχε συμβεί ήταν να πει ένας παίκτης στον άλλο στο ημίχρονο ενός αγώνα ‘Μη φωνάζεις, μας αγχώνεις’. Όταν τα αποτελέσματα δεν είναι καλά, όλοι είμαστε στενοχωρημένοι. Το κλίμα όμως ουδέποτε διαταράχθηκε. Ο κύριος Ρεχάγκελ δεν θέλει ο Τύπος να είναι προσβλητικός.

Λέει πως όταν έρχονται άσχημα αποτελέσματα είναι φυσικό να γράφονται άσχημα πράγματα. Η καλύτερη απάντηση είναι το αποτέλεσμα. Δεν θεωρεί πως με την πρόκριση έδωσε απάντηση σε κάποιους. Είναι ρεαλιστής".

Επίσης για τους υποψήφιους αντιπάλους στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, την προετοιμασία της ομάδας και το ρόστερ της «γαλανόλευκης» στα τελικά, επεσήμανε:"Δεν έχουμε ασχοληθεί με το ποιος θα μας πέσει στην κλήρωση. Δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη προτίμηση.

Απολαμβάνουμε αυτό που πετύχαμε, είναι μεγάλη επιτυχία. Έχουμε πάει σε δύο EURO, ένα Συνομοσπονδιών και τώρα ένα Μουντιάλ τα τελευταία χρόνια. Θα δώσουμε ένα φιλικό στις 3 Μαρτίου και πριν φύγει η ομάδα για τη Νότιο Αφρική θα παίξουμε άλλα δύο με τρία παιχνίδια.

Η προετοιμασία δεν θα γίνει στη Γερμανία. Παρακολουθούμε συνεχώς τους Έλληνες παίκτες κι έχουμε μία λίστα. Νομίζω πως τον πρώτο λόγο έχουν οι παίκτες που κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση. Αν όμως υπάρχουν ποδοσφαιριστές που θα διακριθούν και μπορούν να μας βοηθήσουν, ίσως να κληθούν".

Τέλος αναφορικά με τον δικό του ρόλο στην ομάδα,είπε:"Ο βοηθός ενημερώνει για τα πάντα το αφεντικό. Παρακολούθησα τα δέκα επίσημα και τα πέντε φιλικά της Ουκρανίας, Αυτό δεν το κάνω μόνο εγώ, αλλά κάθε βοηθός προπονητή".

Δεν υπάρχουν σχόλια: