Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ομπράντοβιτς: «Σε καλά χέρια ο Παναθηναϊκός»

Ευγνώμων στον κόσμο του Παναθηναϊκού και την οικογένεια Γιαννακόπουλου για την υποδοχή δήλωσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά τόνισε πως η ομάδα είναι σε καλά χέρια σχετικά με την επιστροφή του.

Ομπράντοβιτς: «Σε καλά χέρια ο Παναθηναϊκός»
Συγκινημένος από την υποδοχή του κόσμου, αλλά και με πολλά παράπονα για την απόδοση της ομάδας του εμφανίστηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ενώ απέφυγε να απαντήσει αν θα επέστρεφε.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη νίκη για μένα. Ήταν πολύ σκληρό για μένα να έρχομαι ως προπονητής αντίπαλης ομάδας του Παναθηναϊκού. Και στους φίλους μου είχα πει πως δεν θέλω να έρθω σε αυτή την κατάσταση, αλλά έτσι είναι η ζωή. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού για αυτή την ιδιαίτερη βραδιά και όσα ετοίμασαν, ξεκινώντας από την οικογένεια Γιαννακόπουλου που απέδειξαν για μια ακόμη φορά πόσο με αγαπάνε. Φυσικά και στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Τους αγαπώ και θα τους αγαπώ πάντα. Το λέω μέσα από την καρδιά μου. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι προσπάθησα να παλέψω μέχρι το τέλος και με απογοήτευσε η αντίδραση των παικτών μου. Είχαμε βρει διαφορετικούς τρόπους για να χάσουμε το παιχνίδι και αυτός ήταν ο χειρότερος τρόπος. Εύχομαι τα καλύτερα στον Παναθηναϊκό και ειδικά στον Φραγκίσκο Αλβέρτη που άρχισε να δουλεύει σαν προπονητής. Να συνεχίσει να δουλεύει και να δίνει ό,τι έχει μέσα του», τόνισε και πρόσθεσε:

«Δεν έχω καμία αμφιβολία για το τι αισθάνεται ο κόσμος και η οικογένεια Γιαννακόπουλου για μένα. Το πιο δύσκολο για μένα ήταν να προετοιμάσω την ομάδα για τα πάντα, γιατί έχω μεγάλη ευθύνη. Όμως στο ημίχρονο ήταν πολύ δύσκολο για μένα να βλέπω τον κ. Παύλο και τον κ. Θανάση στο γήπεδο. Τα παιδιά μου ήταν εδώ και είμαι περήφανος που είδαν τι έγινε σήμερα. Πέρα από τίτλους πιο σημαντικό είναι να βλέπεις πως έχεις ανθρώπους που σε αγαπούν και σε σέβονται. Κι όλα τα μέλη της οικογένειας μού έδειξαν αγάπη. Αυτή ήταν η ομάδα μου για 13 χρόνια. Για μένα ήταν σαν φιλικό παιχνίδι, δεν υπήρχε καμία πίεση».

Όσο για το αν προτίθεται να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, είπε: «Ο Παναθηναϊκός έχει έναν εξαιρετικό προπονητή. Δεν έχει κανένα πρόβλημα, έπαιξαν πολύ καλά, κυριάρχησαν στον αγώνα. Ο Αλβέρτης είναι από τους πιο σημαντικούς παίκτες στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Του εύχομαι τα καλύτερα. Η ομάδα είναι σε καλά χέρια».

Ερωτηθείς αν με την υποδοχή αυτή ένιωσε πως κατέκτησε έναν ακόμη τίτλο, απάντησε: «Είναι προφανές αυτό. Μου το έχουν δείξει πολλές φορές. Από τη στιγμή που ήρθα από την Πόλη μού έχουν δείξει την αγάπη τους. Ήταν φανταστική ατμόσφαιρα και πρέπει να συνεχίσουνε να βοηθάνε την ομάδα. Η ομάδα αυτή έχει λαμπρό μέλλον».

Ο 54χρονος τεχνικός χαρακτήρισε δίκαια και εύκολη τη νίκη του Παναθηναϊκού. «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό γιατί έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και βρήκε τρόπο να μας κερδίσει πολύ εύκολα. Προσπαθήσαμε να προετοιμαστούμε για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, όμως αν εξαιρέσουμε κάποια λεπτά στο ξεκίνημα του αγώνα παίξαμε πολύ άσχημα. Δεν βρήκαμε καλές λύσεις στα μις ματς στην επίθεση και κάναμε πολλά λάθη, ενώ χάσαμε εύκολα σουτ και αμυντικά δεν ήμασταν καλοί. Ο Παναθηναϊκός άξιζε τη νίκη και την πήρε πολύ εύκολα. Όποιος πει ότι η ομάδα μου επηρεάστηκε από την ατμόσφαιρα στο γήπεδο, ψάχνει δικαιολογίες. Είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση στον όμιλο και θα είναι θαύμα να περάσουμε στα προημιτελικά. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αν κερδίζαμε θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε ακόμη και τη δεύτερη θέση. Όμως η εικόνα μας στο γήπεδο ήταν πολύ διαφορετική από αυτό που έπρεπε. Όταν έχεις έναν στόχο μπροστά σου, πρέπει να καταλαβαίνεις ποιος είναι κι αν δείτε πώς ήμασταν σήμερα δεν το είχαμε καταλάβει. Δεν αισθάνομαι άσχημα, αλλά κάτι παραπάνω».

Τέλος, ερωτηθείς αν υποχρεούται από τη Φενέρ να φορά σακάκι με το σήμα της ομάδας, απάντησε πως «… ναι, αλλά είναι τιμή μου γιατί πρόκειται για έναν μεγάλο σύλλογο με καλούς ανθρώπους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: