Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Νύχτα μαγική, επιστροφή… ονειρεμένη!

Μια βραδιά για να θυμούνται στο υπόλοιπο της ζωής του χάρισε στους φίλους του χθες ο Παναθηναϊκός συνδυάζοντας αποθέωση Ομπράντοβιτς και νίκη επί της «Φενέρ». Ο… σπόρος της μεγάλης επιστροφής μπήκε.

Νύχτα μαγική, επιστροφή… ονειρεμένη
Στον αθλητισμό δεν μετρούν μόνο οι νίκες και οι τίτλοι. Στη μνήμη χαράσσονται ίσως και πιο βαθιά ορισμένες στιγμές σαν κι αυτή που έζησαν όλοι όσοι βρέθηκαν χθες στο ΟΑΚΑ ή έστω παρακολούθησαν ό,τι συνέβη από μακριά. Ο Παναθηναϊκός συνδύασε το τερπνόν μετά του ωφελίμου, καθώς υποδέχτηκε και αποθέωσε όμως αξίζει σε έναν άνθρωπο με τη δική του προσφορά τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά ταυτόχρονα έφτασε και στο ζητούμενο της νίκης (76-67) υπερκαλύπτοντας τη διαφορά του -5 της Κωνσταντινούπολης.

Ο «Ζοτς» και ο σπόρος της επιστροφής

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά βίας κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του στις εκδηλώσεις λατρείας των οποίων έγινε αποδέκτης. Μπορεί να μην άφησε να εκδηλωθούν τα συναισθήματά του, ως άριστος επαγγελματίας, ωστόσο ήταν εμφανές πως τον είχαν κατακλύσει. Τα μάτια του ήταν υγρά και ήταν… αναψοκοκκινισμένος παίρνοντας το γνωστό «μελιτζανί» χρώμα που συνηθίζει όταν έχει νεύρα. Εκεί που ο 54χρονος προπονητής φάνηκε να λυγίζει περισσότερο ήταν όταν αντίκρισε στο παρκέ τον Παύλο Γιαννακόπουλο, ο οποίος παρά τα προβλήματα υγείας του ήταν εκεί για να τιμήσει τον άνθρωπο με τον οποίο έχτισαν μαζί την αυτοκρατορία του Παναθηναϊκού, αλλά και όταν είδε τον έτερο συνοδοιπόρο, Θανάση Γιαννακόπουλο, να ξεσπάει σε λυγμούς κατά τη βράβευσή του.



Ίσως όμως πιο… ουσιαστική για το μέλλον να ήταν η αντάμωσή του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Οι δύο άνδρες συζήτησαν σε εξαιρετικό κλίμα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, που άκουσε τη λαϊκή απαίτηση να φέρει ξανά στην ομάδα τον «Ζοτς», είναι αποφασισμένος να κάνει πράξη την επιθυμία του κοινού αλλά και τη δική του, αργά ή γρήγορα. Για το προσεχές καλοκαίρι φαντάζει απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει κλειστό διετές συμβόλαιο, το οποίο προβλέπει «καθαρές» αποδοχές 1,35 εκατ. ευρώ ετησίως και με τα μπόνους μπορεί να του αποφέρει για αυτή τη διετία συνολικά κοντά στα 4 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ο «Ζοτς» εκτιμώντας τόσο την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στο πρόσωπό του, όσο και την τεράστια επένδυση που έχουν κάνει τόσο προσλαμβάνοντάς τον όσο και διαθέτοντας ένα πολύ μεγάλο ποσό για μεταγραφές, δεν πρόκειται να ζητήσει ο ίδιος να φύγει.

Οι όποιες επαφές για επιστροφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα γίνουν, λοιπόν, το καλοκαίρι του 2015, κι ασφαλώς πέρα από τη δεδομένη επιθυμία των δύο πλευρών να συνεργαστούν ξανά, υπάρχουν μια σειρά ζητημάτων που πρέπει να ξεκαθαρίσουν, με κυριότερο το μπάτζετ που ήταν κι ένας από τους βασικούς λόγους της αποχώρησης του «Ζοτς» τον Ιούνιο του 2012. Μέχρι το καλοκαίρι του 2015, λοιπόν, ουδείς γνωρίζει πώς θα έχει πορευτεί ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα έχει τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι στον πάγκο του τον Φραγκίσκο Αλβέρτη.

Σε τροχιά πρόκρισης

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια τεράστιας σημασίας νίκη χθες απέναντι στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και είναι για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Όμως θα απαιτηθούν ακόμη τουλάχιστον δύο νίκες στα τρία εναπομείναντα ματς για να επιτευχθεί ο στόχος. Οι «πράσινοι» έχουν την επόμενη εβδομάδα το πολύ δύσκολο ματς με την Μπαρτσελόνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», εν συνεχεία υποδέχονται την διεκδικήτρια της πρόκρισης Μάλαγα στο ΟΑΚΑ και ολοκληρώνουν την πορεία τους στο Top 16 κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Οι «πράσινοι» περιμένουν απόψε νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Ουνικάχα στη Μάλαγα και ελπίζουν σε εκπλήξεις από τις αδιάφορες Λαμποράλ Κούτσα και Αναντολού Εφές απέναντι σε Ολυμπιακό και Μιλάνο αντίστοιχα. Πρωτίστως, όμως, κοιτάζουν τι θα κάνουν οι ίδιοι. Το θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι πως υπερτερεί σε ισοβαθμία με τη «Φενέρ» και την Αρμάνι, αλλά από την άλλη είναι δύσκολο να κάνει το ίδιο κόντρα στη Μάλαγα (είχε χάσει 87-71 στην Ισπανία) και έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό με μικρή διαφορά (66-62).

Το παρήγορο για τον Φραγκίσκο Αλβέρτη είναι πως ο Τζέιμς Γκιστ είναι σε τροχιά επιστροφής κι αν δεν προλάβει το δύσκολο ματς με την Μπαρτσελόνα θα είναι σίγουρα έτοιμος για τα δύο τελευταία του Top 16.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: