Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Κυρία με… τον Πίρλο της!!!

Με τέτοιον καβαλιέρο, δεν έχει να φοβάται τίποτα! Με νέα εξαιρετική εμφάνιση, ο Πίρλο έδωσε τη νίκη (1-0) στην Γιουβέντους επί της Φιορεντίνα και παράλληλα την πρόκριση στους «8» του Europa League.

Κυρία με… τον Πίρλο της!
Αποδείξεις, για ακόμα μία φορά, πως χωρίς εκείνον θα ήταν εντελώς διαφορετική ομάδα, έδωσε ο Αντρέα Πίρλο!

Με νέα ηγετική εμφάνιση και μοναδική εκτέλεση φάουλ, ο Ιταλός μαέστρος έδωσε τη νίκη στην Γιουβέντους (1-0) επί της Φιορεντίνα, στον επαναληπτικό αγώνα για τη φάση των «16» του Europa League και παράλληλα την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον στη Serie A, όπου βρίσκονται στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και κρατούν την τύχη, για έξοδο στην Ευρώπη, στα χέρια τους.

Όλη η πόλη της Φλωρεντίας περίμενε με ανυπομονησία την αναμέτρηση της αγαπημένης τους ομάδας με την Γιουβέντους, καθώς για εκείνους είναι το ντέρμπι των… ντέρμπι! Και το sold out είχε γίνει αρκετές μέρες πριν την έναρξη του ματς.

Οι παίκτες του Βιτσέντσο Μοντέλα δεν θα μπορούσαν να μην παρασυρθούν από την καυτή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί των «βιόλα» και μπήκαν πολύ δυνατά, παίρνοντας αρκετά μέτρα αρχικά στο γήπεδο.

Έφτιαξαν τις φάσεις για να πετύχουν κάποιο τέρμα, με εκείνη του Ίλισιτς να είναι η μεγαλύτερη απειλή για την εστία του Μπουφόν. Η απάντηση για τους φιλοξενούμενους ήρθε με τον Πογκμπά. Ο Γάλλος ωστόσο δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από ευνοϊκή θέση και το πρώτο μέρος τέλειωσε με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες χωρίς σκορ.

Όσο περνούσε η ώρα, το παιχνίδι και τα μαρκαρίσματα… αγρίευαν. Σε αυτό βοηθούσε και ο διαιτητής, Χάουαρντ Γούεμπ, ο οποίος στη συνέχεια άφησε -δίκαια- την Φιορεντίνα με δέκα παίκτες, αποβάλλοντας τον Ροντρίγκεζ σε μαρκάρισμα στον Γιορέντε.

Εκεί, Αντρέα Πίρλο! Έδειξε για πολλοστή φορά πως η Γιουβέντους θα ήταν τελείως διαφορετικό σύνολο χωρίς την παρουσία του. Με μία απίστευτη εκτέλεση φάουλ, λίγο έξω από την περιοχή του Νέτο, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του και παράλληλα έκανε τον Πάβελ Νέντβεντ να πανηγυρίζει σαν μικρό παιδί για την πρόκριση της Γιουβέντους στους «8» του Europa League, εκεί όπου θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στην κλήρωση της Πέμπτης.

Φιορεντίνα (Βιντσέντσο Μοντέλα): Νέτο, Ροντρίγκεζ, Τόμοβιτς, Σάβιτς, Πιζάρο, Ακουϊλάνι, Μπόρχα Βαλέρο, Βάργκας, Γκουαρδάδο, Ίλισιτς, Γκόμεζ

Στον πάγκο: Ρονκάλια, Μπάκιτς, Χοακίν, Μάτρι, Αμπροζίνι, Πασκουάλ, Ροσάτι

Γιουβέντους (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Κάσερες, Μπονούτσι, Κιελίνι, Πογκμπά, Πίρλο, Βιντάλ, Ίσλα, Ασαμόα, Τέβεζ, Γιορέντε

Στον πάγκο: Οσβάλντο, Παντοΐν, Λιχτστάινερ, Στοράρι, Βούσινιτς, Ματιέλλο. Ρομάνια

Στάδιο: Αρτέμιο Φράνκι

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: