Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

ΠΑΟΚ: Παρουσίαση Lucio Filomeno

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ έκανε ο Λούσιο Φιλομένο, κατά την παρουσίασή του που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (29/6), μετά τις επιτυχείς ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

"Είναι πρόκληση ο ΠΑΟΚ, έχω παίξει σε μεγάλες ομάδες σε διάφορες χώρες και έχω κατακτήσει πρωτάθλημα. Εδώ ο ΠΑΟΚ μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ σε πιο υψηλό επίπεδο. Πάνω απ΄ όλα είναι η ομάδα. Πρέπει να παίζουμε κάθε Κυριακή ή Σάββατο και να κάνουμε τη δουλειά μας".

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής επιβεβαίωσε ότι οι επαφές με τον "δικέφαλο του βορρά" είχαν αρχίσει τον Απρίλιο και τόνισε: "Μέχρι να καταλήξουμε στη συμφωνία έγιναν πολλά, υπήρξαν διάφορες φήμες. Από τη στιγμή, όμως, που ήρθε πρόταση και γραμμένη στο χαρτί, δεν είχα αμφιβολία πως ο ΠΑΟΚ θα ήταν ο επόμενος σταθμός μου".

Οσο για τον κόσμο της ομάδας, σημείωσε: "Νιώθω την αγάπη τους που με φέρνει κοντά στη χώρα μου, όπου και εκεί ο κόσμος είναι το ίδιο θερμός".

Τέλος, όσον αφορά την ακριβή του θέση (αποκάλυψε ότι ακόμα δεν έχει μιλήσει με τον Φερνάντο Σάντος), ο Φιλομένο υπογράμμισε: "Εξαρτάται από το τι θέλει ο προπονητής, την τακτική της ομάδας. Για παράδειγμα, τον πρώτο χρόνο στην Τρίπολη έπαιζα δεξιά, ενώ το καλό πόδι μου είναι το αριστερό, αλλά δεν είχα κανένα πρόβλημα με αυτό. Εχω παίξει και ως δεύτερος επιθετικός και μόνος στην επίθεση. Ολα εξαρτώνται από το τι θέλει η ομάδα. Προσωπικά μου αρέσει να παίζω πίσω από τον επιθετικό ή και μαζί με δεύτερο επιθετικό μπροστά. Δεν έχει σημασία αν σκοράρω. Σημαντικό για μένα είναι να κερδίζει η ομάδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: