Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Οι κορυφαίοι της Bundesliga!!

Το ένα πέμπτο της Bundesliga πέρασε, με τις Μπάγερν και Ντόρτμουντ να έχουν πρωτιές. Δείτε στο gazzetta.gr τους κορυφαίους σε όλες τις κατηγορίες. Νο1 και ο Κυριάκος!
Οι κορυφαίοι της Bundesliga
Με 7 αγωνιστικές να έχουν γίνει, έχει συμπληρωθεί το ένα πέμπτο του γερμανικού πρωταθλήματος στο οποίο οι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου και της Ντόρτμουντ είναι σε υψηλές θέσεις. Η Σάλκε συνεχίζει την περσινή καλή φόρμα και έχει τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να είναι κορυφαίος σε μία κατηγορία, ενώ η έκπληξη μέχρι στιγμής, Φρανκφούρτη, έχει παίκτες που έχουν ξεχωρίσει. Λίγες μέρες πριν την επανέναρξη της Bundesliga, δείτε στο gazzetta.gr τα στατιστικά των κορυφαίων σε αποστάσεις, σπριντ, σουτ, σέντρες, τάκλιν, πάσες...
Αποστάσεις
Μπορεί η Γκρόιτερ Φιρτ να βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας, όμως ο Στέφαν Φίρστνερ κορυφή της λίστας με τους παίκτες που έχουν καλύψει μεγαλύτερη απόσταση. Ο Γερμανός χαφ έχει διανύσει ήδη 85.2 χιλιόμετρα στη σεζόν, περισσότερα από κάθε άλλο παίκτη στην Bundesliga με την καλύτερή του επίδοση να έρχεται την 2η αγωνιστική όταν και έκανε 13.2 στη νίκη επί της Μάιντς. Στη δεύτερη θέση είναι ο Κρίστιαν Γκέντνερ της Στουτγκάρδης με 84.1. Πιο κάτω είναι οι Γκράνιτ Σάκα της Γκλάντμπαχ (83.7) και Ολιβερ Φινκ της Φορτούνα Ντίσελντορφ (83.2).


Σπριντ
Ενα από τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού των παικτών από την Ιαπωνία είναι ότι είναι «μηχανάκια». Αυτό το επιβεβαιώνει ο Τακάσι Ινούι της Αϊντραχτ, έχοντας κάνει 196 σπριντ σε 7 αγώνες της Bundesliga. Ο 24χρονος επιθετικός της ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στον αγώνα με την Ντόρτμουντ την 5η αγωνιστική, κάνοντας 37, ενώ μέχρι στιγμής οι προσπάθειές του έχουν επιβραβευθεί με ένα γκολ και μία ασίστ. Η Στουτγκάρδη έχει παίκτη στη δεύτερη θέση και σε αυτή τη κατηγορία, με τον Μάρτιν Χάρνικ να έχει 192. Τρίτος ο Σμέλτσερ της Ντόρτμουντ με 180.


Σουτ
Ο Στέφαν Κίσλινγκ βλέπει για δύο γκολ την πλάτη του Μάριο Μάντζουκιτς στη λίστα με τους πρώτους σκόρερ της Bundesliga, με τους αντίπαλους τερματοφύλακες και την αστοχία να είναι οι παράγοντες που τον έχουν αφήσει στη δεύτερη θέση. Ο επιθετικός της Λεβερκούζεν έχουν τα περισσότερα σουτ από τους παίκτες της Bundesliga με 32. Συγκριτικά, ο Κροάτης έχει βάλει 6 γκολ μετά από 22 σουτ, ενώ ο (δεύτερος της κατηγορίας), Τακάσι Ινούι έχει μόλις ένα τέρμα μετά από 26 σουτ. Στα 22 ο Μίλερ, στα 21 ο Χούντελααρ.


Σέντρες
Το να φέρνει τη μπάλα μέσα στην περιοχή είναι ειδικότητα του Μπάστιαν Οσπίκα της Φρανκφούρτης. Ο 23χρονος αριστερός μπακ έχει κάνει μέχρι στιγμής 29, από τις οποίες οι δύο έχουν μετατραπεί σε γκολ. Γέμισε 9 φορές στους αγώνες με Αμβούργο και Γκλάντμπαχ, αριθμός τον οποίο δεν έχει πιάσει κάνενας άλλος παίκτης. Μία κάτω βρίσκεται ο Φάγκνερ της Βόλφσμπουργκ, ενώ στις 26 είναι ο Αρναούτοβιτς της Βέρντερ.



Τάκλιν
Δεν μπορεί κανείς να πει ότι ο Ολιβερ Φινκ της Φορτούνα Ντίσελντορφ δεν βάζει τα πόδια του στη φωτιά. Ο 30χρονος μέσος έχει κερδίσει 124 μονομαχίες και έχει ποσοστό επιτυχίας 55% στα τάκλιν. Οσον αφορά την αποτελεσματικότητα, ένας Ελληνας βρίσκεται στην κορυφή. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έχει ποσοστό επιτυχημένων τάκλιν 78.6% αν και έχει κάνει λιγότερα απ' όσα ο Φινκ.


Επαφές
Αυτός που θέλει περισσότερο τη μπάλα στην Bundesliga είναι ο Φίλιπ Λαμ. Ο μπακ της Μπάγερν έχει κάνει 665 επαφές σε 7 αγώνες, τη στιγμή που κάνενας άλλος παίκτης δεν έχει φτάσει τις 600! Αυτό τον φέρνει σε ένα 95% ανά αγώνα και σχεδόν μία το λεπτό. Δεύτερος στη λίστα ένας συμπαίκτης του στους Βαυαρούς και μαζί του στην άμυνα, ο Ντάντε με 585, ενώ τρίτος είναι ένας ακόμα αμυντικός, ο Νέβεν Σούμποτιτς της Ντόρτμουντ με 567. Τέταρτος είναι ο Ντάνιελ Μπάιερ της Αουγκσμπουργκ με 559.


Πάσες
Είναι στόπερ, όμως όταν παίρνει τη μπάλα δεν σκέφτεται αμέσως να κάνει γιόμα. Είναι ο Ντάντε της Μπάγερν και δεδομένου ότι είναι Βραζιλιάνος ψάχνει έναν πιο ορθόδοξο τρόπο να βοηθήσει την ομάδα του. Ο 28χρονος, πρώην άσος της Γκλάντμπαχ έχει βρει συμπαίκτη του 520 φορές, με ποσοστό επιτυχίας 92%. Από αυτές, μόλις οι 36 ήταν μακρινές και οι μισές βρήκαν τον στόχο, αφού το ποσοστό είναι στο 53%.

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: