Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Υπάρχει και συναίσθημα!!

Καταγράψαμε ό,τι θετικό μας άρεσε από τη συνέντευξη Τύπου του Ιβάν Σαββίδη, νομίζω πως ήρθε η ώρα να παραθέσω και τους προβληματισμούς μου. Του Σταύρου Κόλκα.
Η θέση ενός επιχειρηματία του βεληνεκούς του Ιβάν Σαββίδη για επαγγελματισμό κόντρα στον συναισθηματισμό που βγάζει μία ποδοσφαιρική ομάδα από τα στελέχη της και όχι από το κοινό, αποτελεί ένα ερωτηματικό.
Σίγουρα ο Σαββίδης βρήκε πάτημα για να τα πει όλα αυτά στον αγώνα με τον Άρη, αλλά ουσιαστικά είναι άξιο απορίας το κατά πόσο θα μπορέσουν νεαρά παιδιά και ένας προπονητής πολύ παρορμητικός να προσαρμοστούν άμεσα.
Αν κάποιος απ΄ όλους αυτούς λειτουργήσει μέσα από συναίσθημα στο επόμενο χρονικό διάστημα, σημαίνει πως θα αποβληθεί από τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ; Για να καταλάβω.
Σίγουρα αυτό που βίωσε ο Δώνης εκείνη τη μέρα, όσο κι αν είχε δίκαιο ο Σαββίδης στην ουσία, είναι ένα πλήγμα, μια σφαλιάρα στον εγωισμό του. Η προσωπικότητά του δέχτηκε μία ήττα, όπως και στη περίπτωση του Βρύζα όταν αφέθηκαν αιχμές για τη διαχείρισή του, κυρίως στο κομμάτι των επεισοδίων με τη Ραπίντ.
Μιλάμε για δύο προσωπικότητες όχι χθεσινές στο ελληνικό ποδόσφαιρο και κυρίως στη περίπτωση του Βρύζα σχεδόν αναντικατάστατος στο κομμάτι τουλάχιστον της δημιουργίας ρόστερ και διαχείρισης κρίσεων εντός των αποδυτηρίων.
Ο Βρύζας και ο Δώνης δεν είναι οι υπάλληλοι, αλλά στελέχη που υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις και θα πρέπει να γνωρίζουν τι τους ξημερώνει. Άμα αισθάνονται το έδαφος να τρέμει, εύκολα συμβιβάζονται στην ιδέα πως τα ψωμιά τους είναι λίγα. Και όταν υπάρξει αυτό το αίσθημα ή συμβιβάζεσαι με την ιδέα πως είσαι κάτι παραπάνω από αναλώσιμος ή αποχωρείς. Αυτό ισχύει ανάλογα με την προσωπικότητα του καθενός.
Από όλα όσα είπε ο Σαββίδης, έγινε ξεκάθαρο πως θα υπάρχει συγκεκριμένο κέντρο αποφάσεων, το οποίο θα είναι ανεξάρτητο από τους διοικητικούς. Οι δικοί του άνθρωποι ουσιαστικά θα αποφασίζουν για τα πάντα, κάτι που βρίσκω λογικό.
Το πρόβλημα στη προκειμένη περίπτωση, εμφανίζεται στο κομμάτι των επιλογών των διοικητικών οι οποίοι καλούνται πριν πούνε το ναι, να συμβιβαστούν σε έναν ρόλο γλάστρας. Αλήθεια, πόσοι σοβαροί άνθρωποι με δυνατότητες θα μπορέσουν να αποδεχτούν μία τέτοια πρόταση; Ποιος άνθρωπος που έχει υψηλό δείκτη αυτοσεβασμού θα πει ναι σε αυτή τη λογική;
Θέλω να καταλήξω, πως έτσι όπως λειτουργεί το πράγμα, στη ΠΑΕ, η διοίκηση θα απαρτίζεται από ανθρώπους που δεν θα μπορούνε να δώσουν το κάτι παραπάνω, που δεν θα είναι σε θέση να εκφράσουν τον σύλλογο.
Γιατί κακά τα ψέματα, μια χαρά είναι ο Σαββίδης και το όραμά του, αλλά ο σύλλογος περιβάλλεται από συναισθηματισμό και η αισθητική του οπαδού για όλα όσα συμβαίνουν θα πρέπει να είναι τέτοια που θα τον κρατήσει κοντά στην ομάδα.



πηγή: onsports.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: