Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

«Αδιαπραγμάτευτος στόχος η άνοδος»

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης μίλησε μετά τη νίκη του Άρη για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα του, αλλά τόνισε πως και με αυτά τα δεδομένα είναι αυτονόητο πως η ομάδα του πάει για την άνοδο.

«Αδιαπραγμάτευτος στόχος η άνοδος»
Αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι η άνοδος για τον Άρη, όπως ανέφερε και ο προπονητής του, Δημήτρης Καλαϊτζίδης μετά την νίκη με 3-1 επί της Καστορίας.

Ο έμπειρος τεχνικός έκανε μια… μικρή αναδρομή στα όσα έχουν συμβεί στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης τον τελευταίο καιρό και τόνισε παρ’ όλα αυτά είναι αυτονόητο ότι οι «κίτρινοι» σκέφτονται την Football League.

«Περάσαμε δύσκολα, όλοι γνωρίζετε τις καταστάσεις που βιώσαμε κι όσο κι αν προσπαθήσαμε να μην αφήσουμε αυτές τις καταστάσεις να μας αποπροσανατολίσουν, πάντα έμπαιναν στο μυαλό μας και μας εμπόδιζαν. Τώρα έρχεται η ηρεμία στην ομάδα, ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας και έχουμε τη δυναμική να αξιοποιήσουμε τον χρόνο. Η ομάδα κατέδειξε ένα δίλλημα στοιχείων που θέλουμε να την χαρακτηρίζουν. Το ρόστερ είναι ελλιπές, ελπίζω ότι θα το ολοκληρώσουμε τις επόμενες μέρες και τότε θα δημιουργήσει ο Άρης μια ομάδα για να πετύχει τους στόχους του και παράλληλα να δημιουργήσει το αγωνιστικό υπόβαθρο, για να πετύχει συνεχείς ανόδους και την ομάδα που θα διεκδικεί στόχους στη Super League. Αυτό είναι το ζητούμενο. Πρώτα είναι η δημιουργία αγωνιστικής ταυτότητας και παράλληλα η άνοδος, γιατί το θεωρώ αυτονόητο δεν είναι διαπραγματεύσιμος στόχος», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Τώρα αρχίζει και ηρεμεί ο σύλλογος και αυτό οφείλεται και στη διοίκηση, γιατί αν δεν λύνει τα προβλήματα, δεν θα υπάρχει ηρεμία. Σε όλες τις θέσεις χρειάζεται επιλεκτική ενίσχυση η ομάδα. Στόχος δεν είναι να διακρίνεται ο Άρης φέτος, αλλά να εμφανίσει κάποια αγωνιστικά στοιχεία να κατευθύνουν την σκέψη μας στην Super League… Η άνοδος δεν είναι διαπραγματεύσιμος στόχος, δεν μπορεί να είναι διαφορετικά. Πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτούς τους 10 μήνες ώστε να καταδείξει του χρόνου η ομάδα ότι την πνίγει αυτή η κατηγορία. Με το πέρας του χρόνου θα είμαστε όλο και καλύτεροι. Τα δείγματα των στοιχείων που έδειξε η ομάδα θα είναι πολλαπλάσια όσο περνάει ο καιρός».

Στην συνέχεια μίλησε για την… βοήθεια του κόσμου: «Ίδιες σκέψεις και ίδια συναισθήματα με πλημμυρίζουν. Η παρουσία του κόσμου κατέδειξε τη δυναμική που έχει αυτός ο σύλλογος. Είμαστε εδώ για να αξιοποιήσουμε αυτή τη δυναμική, η οποία δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει, απλά έπρεπε να υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι για να την αναδείξουν. Ήταν θερμότατη η παρουσία τους, σε σημείο συγκίνησης γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έχουν περάσει όλο αυτό το διάστημα και ήρθαν σήμερα στο γήπεδο».

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στον δεύτερο στόχο της ομάδας του: «Εννοείται ότι θέλουμε να κερδίσουμε, αλλά είναι… τραγικό να κερδίσει ο Άρης αυτό το κύπελλο. Και να το βάλει που; Δίπλα στο άλλο που έχει; Το θεωρώ ντροπή. Εγώ θα έβαζα στο κάτω ντουλάπι, να μη το βλέπει κανένας…».

Για τα δικά του συναισθήματα ήταν επίσης πολύ σαφής: «Με πλημμύρισαν πολλά συναισθήματα, αλλά αν τα εξωτερικεύσεις χάνουν την αξία τους. Αφορούν ένα οικογενειακό περιβάλλον. Αν βγει σε κοινή θέα, χάνουν την αξία τους… Τα κρατάω για μένα και την οικογένειά μου».
Κατέληξε, ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, λέγοντας: «δεν λειτουργούμε ομάδα Γ’ Εθνικής. Οι 7-8 μέρες απραξίας κατέστρεψαν πολλά από τα στοιχεία που είχαμε δουλέψει. Τίποτα δεν θύμιζε εκείνα τα παιδιά που είχαν δημιουργήσει ένα διαφορετικό εύρος γνώσης. Θα επανέλθουμε… Όλοι διακρίνατε ότι υπήρχε μια ομάδα που προσπαθούσε κάτι να κάνει. Αν είχε καλύτερες συνεργασίες στα 25-30 μέτρα, θα είχαμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: