Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ρεάλ-Ατλέτικο: Τελικά ποια ενισχύθηκε περισσότερο το καλοκαίρι;

Μετά τα τρία ντέρμπι της Μαδρίτης στο ξεκίνημα της σεζόν, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος αναρωτιέται ποια εκ των Ρεάλ ή Ατλέτικο δείχνει ότι δυνάμωσε σε σχέση με την περσινή χρονιά.
Η άφιξη των νέων galacticos
«Βασίλισσα» όνομα και πράμα χαρακτηρίστηκε η Ρεάλ Μαδρίτης το φετινό καλοκαίρι. Οι μεταγραφικές κινήσεις του Φλορεντίνο Πέρεθ προκάλεσαν ντελίριο ενθουσιασμού στους φίλους της ομάδας. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική Γερμανίας Τόνι Κρόος, ο πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ Χάμες Ροντρίγκεζ, ο κορυφαίος τερματοφύλακας (κατά την προσωπική μου άποψη) του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κέιλορ Νάβας και εσχάτως ο Τσιτσαρίτο Ερνάντες πέρασαν το κατώφλι του Μπερναμπέου.
Και ποιοι ήταν αυτοί που αποχώρησαν; Ο Άνχελ Ντι Μαρία για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Τσάμπι Αλόνσο για την Μπάγερν Μονάχου, ο Άλβαρο Μοράτα για την Γιουβέντους και ο Ντιέγκο Λόπεζ για τη Μίλαν.
Τα πάρε-δώσε της Ατλέτικο
Την ίδια στιγμή, τι έκανε η Ατλέτικο Μαδρίτης; Αντικαθιστούσε με «μαεστρία» όποιον ποδοσφαιριστή έχανε. Μετά την εκπληκτική περσινή σεζόν, η Τσέλσι έπεσε να την «κατασπαράξει», αποκτώντας τους Ντιέγκο Κόστα και Φελίπε Λουίς, ενώ έκανε... σινιάλο στον Τιμπό Κουρτουά να επιστρέψει στο Στάμφορντ Μπριτζ. Στη θέση τους, ο Ντιέγκο Σιμεόνε επέλεξε τον Μάριο Μάντζουκιτς της Μπάγερν Μονάχου, τον Γκιγιέρμε Σικέιρα που έβγαλε μάτια πέρσι με την Μπενφίκα και τον Μιγκέλ Μόγια της Χετάφε.
Ο δεύτερος τερματοφύλακας Ασένχο μετακινήθηκε στη Βιγιαρεάλ και αντικαταστάθηκε από τον Γιαν Όμπλακ της Μπενφίκα. Ο Αντριάν πήρε μεταγραφή στην Πόρτο και στη θέση του ήρθε ο Αντουάν Γκριζμάν από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Ο Νταβίντ Βίγια έφυγε για τη Νιου Γιορκ και αντικαταστάθηκε από τον Ραούλ Χιμένεζ της Αμέρικα, ενώ ο Ντιέγκο πήγε ελεύθερος στη Φενερμπαχτσέ και στη θέση του ήρθε από την Τορίνο ο Αλέσιο Τσέρτσι, που αγωνίζεται ως δεύτερος επιθετικός.
Οι ομοιότητες και οι ΔΙΑΦΟΡΕΣ
Θα πει κανείς πως και η μεταγραφική πολιτική της Ρεάλ είχε αντίστοιχη λογική με αυτή της Ατλέτικο. Αντι-Ντι Μαρία ο Χάμες Ροντρίγκεζ, αντι-Τσάμπι Αλόνσο ο Κρόος, αντι-Λόπεζ ο Νάβας και αντι-Μοράτα ο Τσιτσαρίτο. Τέσσερις αποκτήθηκαν δηλαδή και άλλοι τόσοι αποχώρησαν. Με μια σημαντική υποσημείωση όμως. Πρώτα ο Φλορεντίνο Πέρεθ έκανε... το κομμάτι του με τις αποκτήσεις των νέων galacticos και στη συνέχεια έφυγαν όσοι... δε χωρούσαν.
Γιατί, όμως, ενώ το πάρε-δώσε των «ροχιμπλάνκος» ήταν μεγαλύτερο σε σχέση με το αντίστοιχο των «μερένγκες», αυτή που δείχνει πιο δεμένη είναι η Ατλέτικο; Γιατί πολύ απλά ο κορμός της πρωταθλήτριας Ισπανίας έμεινε αναλλοίωτος σε σχέση με πέρσι. Κόκε, Ραούλ Γκαρθία, Τιάγκο και Γκάμπι συνεχίζουν να είναι οι στυλοβάτες της μεσαίας γραμμής. Την ίδια ώρα, η ραχοκοκαλιά στο κέντρο της Ρεάλ έχει αλλάξει κατά τα 2/3. Τσάμπι Αλόνσο και Ντι Μαρία δεν υπάρχουν πια και μόνο ο Μόντριτς έχει μείνει από πέρσι.
Κι αν το... απρόβλεπτο του Ντι Μαρία το έχει και ο Χάμες, την ανασταλτική ικανότητα του Τσάμπι Αλόνσο δεν τη διαθέτει ούτε κατά διάνοια ο Κρόος. Γιατί απλά ο Γερμανός δεν είναι αμυντικό χαφ. Συν τοις άλλοις, ο τραυματισμός του Κεντίρα ήρθε να θυμίσει στον Αντσελότι πως χωρίς καθαρόαιμο αμυντικό μέσο, η «βασίλισσα» θα έχει πρόβλημα σε υψηλό επίπεδο.
Τελικά στη Μαδρίτη ποια ήταν πραγματική «βασίλισσα» στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού;
Υ.Γ. Αν ο Κέιλορ Νάβας δεν προερχόταν από τη Λεβάντε και δεν ήταν Κοσταρικανός, ενώ ο Κασίγιας δεν ήταν... ο Κασίγιας ποιος θα ήταν βασικός στη Ρεάλ Μαδρίτης;

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: