Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Το «λιοντάρι της Βιέννης» (vids)

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του θρύλου της Μπόλτον, Ναθάνιελ «Νατ» Λοφτχάουζ.

Το «λιοντάρι της Βιέννης» (vids)
Ο Λοφτχάουζ, ο οποίος ήταν γεννημένος στις 27 Αυγούστου του 1925, αποτέλεσε τη σημαία της Μπόλτον, καθώς πέρασε εκεί ολόκληρη την ποδοσφαιρική του καριέρα (1939-1946 στις ακαδημίες και 1946-1960 στην πρώτη ομάδα), έχοντας 452 συμμετοχές και 255 γκολ.

Υπήρξε, επίσης, διεθνής με την εθνική ομάδα της Αγγλίας, στην οποία απέκτησε το παρατσούκλι το «λιοντάρι της Βιέννης», όταν στις 25 Μάιου 1952 σημείωσε δύο από τα τρία τέρματα των «λιονταριών» στη νίκη με 3-2 επί της εθνικής Αυστρίας.

Το 1953 ανακηρύχθηκε Άγγλος ποδοσφαιριστής της χρονιάς, ενώ την ίδια χρονιά είχε ανοίξει το σκορ στην ήττα της ομάδας του στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας με αντίπαλο τη Μπλάκπουλ (4-3).

Ο τελικός αυτός έμεινε στην ιστορία ως ο τελικός Μάθιους λόγω της εκπληκτικής απόδοσης του Στάνλεϊ Μάθιους που τότε αγωνιζόταν στην Μπλάκπουλ.

Το 1954 εκπροσώπησε την Αγγλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στην Ελβετία με την ομάδα του να αποκλείεται στα προημιτελικά από την Ουρουγουάη (4-2). O Λοφτχάουζ είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1, ενώ συνολικά σημείωσε τρία τέρματα στη διοργάνωση.

Το 1958 κατέκτησε τον μοναδικό τίτλο της καριέρας του, το Κύπελλο Αγγλίας, νικώντας στον τελικό 2-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Λοφτχάουζ σημείωσε και τα δύο τέρματα της αναμέτρησης.

Έκλεισε τη σπουδαία καριέρα του το 1960, ενώ φέτος στις 24 Αυγούστου πριν το παιχνίδι της Μπόλτον με την Κουίνς Πάρκ Ρέιντζερς για την Championship, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος που ανεγέρθη από την ομάδα προς τιμήν του.

Δείτε τα σχετικά βίντεο







Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: