Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

«Δυτικά η έδρα του ΠΑΟΚ»

karatasou-610x303
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο δήμαρχος του Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος, ο οποίος τόνισε πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να δημιουργήσει το αθλητικό του κέντρο δυτικά της πόλης καθώς εκεί συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο ποσοστό των οπαδών του “Δικεφάλου”.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στο στρατόπεδο “Καρατάσιου” και υπογράμμισε πως τηρεί όλες τις προϋποθέσεις για να δημιουργηθεί μια αθλητική εγκατάσταση σε εκείνη την περιοχή.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Διαμαντής Παπαδόπουλος:
Για την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΑΟΚ:
“Κάπου κάπου μας θυμούνται και εμάς. Είναι ερώτημα αν υπάρχει αληθινό ενδιαφέρον ή υποκρισία. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Ο ΠΑΟΚ ανήκει στον λαό του και αυτός είναι στα διοικητικά. Άλλες λύσεις δεν ακούγονται καλά στα αυτιά του κόσμου”.
Για τους λόγους που πρέπει το αθλητικό κέντρο να γίνει δυτικά της πόλης:
“Από τις 500.000 στην Δυτική Θεσσαλονίκη οι 250.000 είναι “ΠΑΟΚτσήδες” ερωτευμένοι με τον ΠΑΟΚ. Η λύση έπρεπε εξαρχής να ανατεθεί Δυτικά. Σε οποιοδήποτε ματς του ΠΑΟΚ αν κάνεις μια γύρα στα δυτικά στα μαγαζιά θα δεις την δυναμική που έχει η ομάδα. Από εκεί και πέρα δεν ξέρουμε τίποτα αλλά λέγαμε λέμε και θα λέμε πως η λύση είναι στα δυτικά της πόλης. Υπάρχουν τρόποι και μεθοδολογίες με επιστημονική επάρκεια που επιτρέπουν να προχωρήσουμε ποιο γρήγορα. Αυτοί που αποφασίζουν πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση.
Ο πρωταγωνιστές σε αυτή την υπόθεση είναι τρεις. Βασικός είναι ο ΠΑΟΚ και η οικογένεια του που αγαπάμε και σεβόμαστε. Ο στρατός είναι ο δεύτερος πρωταγωνιστής γιατί ο χώρος ανήκει στο ΤΕΦΑ και τρίτος πρωταγωνιστής είναι ο τόπος, η τοπική αυτοδιοίκηση γιατί αυτός έχει το πολεοδομικά εργαλεία. Με εμάς επίσημα πέρα από μια επιστολή δεν έχει υπάρξει επαφή με τον ΠΑΟΚ. Όμως από όσο ξέρουμε υπάρχει επαφή με τον στρατό”.
Για το στρατόπεδο Καρατάσιου:
“Το Καρατάσιου εμπεριέχει τέσσερις ζώνες και η έκταση είναι 600 στρέμματα συνολικά. Η πρώτη ζώνη είναι 125 στρεμμάτων όπου ο Δήμος ήδη έχει κάνει κάποια ενδιαφέρον πράγματα και το αξιοποιεί. Υπάρχει η δεύτερη ζώνη που είναι τα ιστορικά κτίρια και το πράσινο το οποίο στους σχεδιασμούς μας πρέπει να αποδοθεί στη πόλη. Υπάρχει η τρίτη ζώνη που είναι η παραρεμάτια ζώνη που θα έχει διαδρομή, περίπατο και φυσικό στοιχείο και υπάρχει και η και η τέταρτη ζώνη 250 στρεμμάτων όπου θα μπορεί να γίνει μια τριτογενής λειτουργία πόλης. Ο χώρος μπορεί να δεχθεί είτε αθλητικές εγκαταστάσεις είτε Πανεπιστήμιο είτε νοσοκομείο τριτογενής. Ο χώρος υπάρχει. Το πρώτο βήμα έχει γίνει και υπάρχει τριτογενής χρήση οπότε μπορούν να μπούνε μεγάλες εγκαταστάσεις πόλης”.
Για το αν ο Δήμος είναι έτοιμος να φιλοξενήσει ένα Αθλητικό κέντρο αν χρειαστεί:
“Στο δικό μας πρόγραμμα λέγαμε πως ο Δήμος θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει μια μεγάλη πόλη. Είναι ντροπή να μην υπάρχει στην Δυτική πλευρά μια μεγάλη ομάδα. Στην δική μας παράταξη το θέλουμε και το απαιτούμε. Το θέμα είναι αν το θέλει και ο ΠΑΟΚ. Αν δούμε σε παγκόσμιο επίπεδο που πάνε οι ομάδες είναι εκεί που πάει ο λαός του. Η δυναμική του ΠΑΟΚ είναι η Τούμπα και όλες οι Δυτικές συνοικίες που είναι το μεγάλο κομμάτι του λαού του. Σεμνά και σοφά πρέπει να περιμένουμε από σεβασμό αλλά κάποια στιγμή πρέπει και να μιλήσουμε. Πρέπει δημιουργικά και ανταγωνιστικά να το κάνουμε ένα θέμα συζήτησης Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει ένας αθλητικός διάλογος πόλης σωματείων και χώρων”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: