Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

«Παράνομα παίζει ο Άρης»

livas
Στον Arena FM 89,4 μίλησε από την Αθήνα ο δικηγόρος Αργύρης Λίβας, την επομένη της διαδικασίας στο Διαιτητικό Δικαστήριο της για χρέη της ΠΑΕ Άρης σε ποδοσφαιριστές και μάνατζερ. Τόνισε ότι ο Άρης έχει χάσει την αξιοπιστία του και υπογράμμισε ότι κατά την προσωπική του άποψη ακόμα και να εκδοθούν καταδικαστικές αποφάσεις δεν θα ενεργοποιηθούν από την Σούπερ λιγκ.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Αργύρης Λίβας:
Για την εκδίκαση της υπόθεσης και την πιθανή συνέχεια: “Αυτή η υπόθεση είναι η χαρά των δημοσιογράφων! Εμείς οι δικηγόροι πληρώνουμε από την τσέπη μας. Ενάμιση χρόνο ο Άρης παίζει παράνομα, επειδή προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια. Ουδείς έχει ασχοληθεί. Την Λάρισα την προειδοποίησαν ότι αν δεν αποσυρθεί από το 99 θα τιμωρηθεί. Πιστεύω ότι ο Άρης θα πέσει για αγωνιστικούς λόγους και οι παίκτες δεν θα πληρωθούν ποτέ. Εγώ προτρέχω και λέω ότι ακόμη και να βγει η απόφαση υπέρ των παικτών, δεν θα ενεργοποιηθεί ποτέ. Η Σούπερ Λιγκ θα πρέπει να του ορίσει παιχνίδι, εφόσον ο Άρης έχει την προσωρινή διαταγή. Μόνο ο Κοταρίδης, που είναι μάνατζερ, μπορεί να ενεργοποιήσει άμεσα μια πιθανή ποινή, οι άλλοι είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε ρύθμιση με δόσεις, οπότε πάλι πρέπει να γίνουν δικαστήρια. Ο Άρης θα κάνει συνεχώς αιτήσεις για το 99″.
Για τον τρόπο που έχουν λειτουργήσει οι διοικήσεις του Άρη: “Μπορεί κανένας να εμπιστευτεί τον Άρη; Οι παίκτες έχουν δείξει τρομερά καλή διάθεση. Μπορώ να μιλήσω με συγκεκριμένα περιστατικά ορισμένοι και κάποιοι θα ντρέπονται να βγουν στη Θεσσαλονίκη. Ο Νάτσο Γκαρσία διεκδικεί 750.000 ευρώ μη δεδουλευμένα. Η πρώτη αντίδραση είναι πως κάνει λάθος και όλα τα σχετικά. Όμως, όταν ο Άρης τον επανέφερε στην ομάδα μετά από δανεισμό, ξέχασε να ζητήσει τη μπλε κάρτα! Ο παίκτης ήταν στην ομάδα και δεν έπαιζε χωρίς να ευθύνεται αυτός. Στη συνέχεια, τον παρακαλούσαν να μην κάνει προσφυγή και του έδιναν διαρκώς υποσχέσεις. Απλά, τον κρατούσαν στην ομάδα και του έκαναν και οικονομική αλλά και αγωνιστική ζημιά. Τι μπορεί να κάνει τώρα ο Γκαρσία; Τι θα έκανε ο καθένας αν είχε περάσει όλα αυτά; Έχουν δοθεί τέσσερις αναβολές και πάνε και για την πέμπτη! Ο Ρονάλντο Γκιάρο δέχθηκε ‘κούρεμα’ στα δεδουλευμένα του και δεν πήρε ευρώ. Τίποτα. Διαβάζω ότι ο Αραβίδης δέχθηκε να υπογράψει, δέχθηκε να περικόψει τα δεδουλευμένα και δεν έχει πάρει τίποτα από το παλιό συμβόλαιο. Και γραμμάτια δεν ενεργοποίησε ενώ μπορούσε…”.
Για την προσωρινή διαταγή που πήρε ο Άρης: “Ο αγαπητός συνάδελφος κ. Παπαδόπουλος έχει δίκιο από νομικής πλευράς, όταν χρησιμοποιεί την προσωρινή διαταγή για να υποστηρίξει τα συμφέροντα της ΠΑΕ. Όμως, το ξαναλέω. Άποψη μου είναι ότι όποιος πηγαίνει στα πολιτικά δικαστήρια πρέπει  να αποβάλλεται. Και φυσικά στις περισσότερες περιπτώσεις των ποδοσφαιριστών έχουν απόλυτο δίκιο οι ποδοσφαιριστές”.
Για τις επαφές με την τωρινή διοίκηση της ΠΑΕ Άρης: “Μου έχει πει ο Λάμπρος Σκόρδας πως δεν φταίει αυτός. Εγώ κατηγορώ τον Ηλιάδη, αλλά έχουν γίνει πολλά ανήθικα πράγματα γενικότερα. Ακόμη κι αν μπει ο Άρης στο άρθρο 99, δεν ξέρω αν θα μπορέσει να πληρώσει. Εδώ και ενάμιση χρόνο δεν πληρώνει κανέναν από τους παλιούς παίκτες. Δεν βγαίνει το μαγαζί… Και δεν θα μπορεί να πληρώσει ούτε με το 99″.
Για το τι μέλλει γενέσθαι: “Πιστεύω ότι ακόμη και θετική απόφαση για τους παίκτες να υπάρξει, δεν θα την ενεργοποιήσει η Σούπερ λιγκ. Από τον Άρη δεν υπήρξε ποτέ καλή διάθεση. Ο Λάμπρος ο Σκόρδας μου είπε ότι δεν έχει τίποτα να δώσει. Το ξέρω και το σέβομαι, όμως όταν αναλαμβάνεις κάποια πράγματα πρέπει να ξέρεις που πας. Δεν έχω τη διάθεση να βοηθήσω τον Άρη, από την στιγμή που μου έχει φερθεί έτσι. Τον βοήθησα αρκετές φορές στο παρελθόν, φτάνει… Για το συγκεκριμένο θέμα το έχω με τον Ηλιάδη. Μου είχε υποσχεθεί ότι θα τακτοποιηθεί το θέμα και με άφησε εκτεθειμένο. Δεν γίνεται να υπόσχεσαι κάτι και να μη το τηρείς επί τέσσερις μήνες. Το πρόβλημα αξιοπιστίας είναι τεράστιο. Ο Άρης πρέπει να ανάψει λαμπάδα στους δικηγόρους… Αυτό είναι το μόνο σίγουρο”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: